Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai drebučiuose

QUOTE(groovy @ 2007 01 19, 14:31)
O pasterizavimas tai, kai įdedi stiklainį su visu turiniu į puodą, ant kurio dugno yra patiestas rankšluostėlis ir kuriame lėtai verda vanduo, ir pakaitini. tada sandariai uždengi. Marinatas stiklainyje pasterizuojant turi būti iki pap pat viršaus stiklainio. Jei ką blogai parašiau, pataisykite.

Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų biggrin.gif Ir užpilo visada geriau dvigubai pasidaryti, nes vis trūksta smile.gif Po to į šaldytuvą, kad sustingtų, aš jame ir dabar dar laikau. Apačioje nuskanuotas receptas ir mano rezultatai su svogūnais ir be jų.

Vat sita darysiu ir as tik zelatino daugiau desiu,nes kiek temose skaiciau daznai nesustingsta,dauguma deda 4 arb s., zelatinos 4u.gif
Atsakyti
niu va prisidaraiu,laukiu kol galesiu ragauti,ale ziuriu,nesilanko cia niekas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2009 08 03, 00:31)
niu va prisidaraiu,laukiu kol galesiu ragauti,ale ziuriu,nesilanko cia niekas sad.gif


Lankosi lankosi patyliukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2007 01 19, 14:31)
O pasterizavimas tai, kai įdedi stiklainį su visu turiniu į puodą, ant kurio dugno yra patiestas rankšluostėlis ir kuriame lėtai verda vanduo, ir pakaitini. tada sandariai uždengi. Marinatas stiklainyje pasterizuojant turi būti iki pap pat viršaus stiklainio. Jei ką blogai parašiau, pataisykite.

Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų biggrin.gif Ir užpilo visada geriau dvigubai pasidaryti, nes vis trūksta smile.gif Po to į šaldytuvą, kad sustingtų, aš jame ir dabar dar laikau. Apačioje nuskanuotas receptas ir mano rezultatai su svogūnais ir be jų.

Aciu bandysiu ir sita 4u.gif

QUOTE(Karjeriste @ 2008 05 21, 23:21)
niekur nemaciau kad butu paminetA , bet labai skanu kai  sluoksniuoji pomidorus svogunus bei morkas.. atsimenu vaikystej tai morkas labiausiai ir megdavom su broliu , jas isrinkdavom pomidorai likdavo biggrin.gif

o kokio dydzio jas deti? bigsmile.gif
Atsakyti
Nesuprantu dejau 4 arb saukstelius zalatinos ale vistiek padoriai nesustingsta kas ce do zelatina siolaikine ..........,aplamai tai ragavau jau ir tikrai gavosi labai skaniai,nors ir nesustingusi
Atsakyti
Groovy, pagal tavo nuskenuotą receptuką dariau pomidorus su želatina, gavosi puikiai. Šiandien iš ryto pasižiūrėjau šaldytuve - sustingę drebučiai kuo puikiausiai.
Tik būtina žinoti, kad vienam litrui vandens būtinai reikia 2 šaukštų didelių su kaupu želatinos. Ne tų šaukštų desertinių (mažesnių), bet didelių. Ir želatina būna nevienoda. Perkant reikia pasižiūrėti, kad želatina būtų grūdeliais, na tokiais kristaliukais stambesniais, o ne kaip miltai.
Ačiū už receptuką, Groovy 4u.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif as taip pat darau pomidorus su drebuciais ,ir juos pjaustau ivairiom formom gali smile.gif sudeti ir nedidukus pomidorus tik juos subadyk dantu krapstuku nes kitaip sutrukines odele,o i marinata kai uzverda vanduo sudek visus priedus ir ismaisyk rolleyes.gif poto dek citrinor rugstele tik kai pilsi buk atsargi nes kai sudesi rugstele vanduo suaktyveja ir sakytum uzkunkuliuoja jei indas nedidelis tai gali ir per krastus isbegti ,taspat jei kas pilate acta i verdanti vandeni,ir viskas isjungiame ir pilstome i stiklainius thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 08 12, 08:17)
Groovy, pagal tavo nuskenuotą receptuką dariau pomidorus su želatina, gavosi puikiai. Šiandien iš ryto pasižiūrėjau šaldytuve - sustingę drebučiai kuo puikiausiai.
Tik būtina žinoti, kad vienam litrui vandens būtinai reikia 2 šaukštų didelių su kaupu želatinos. Ne tų šaukštų desertinių (mažesnių), bet didelių. Ir želatina būna nevienoda. Perkant reikia pasižiūrėti, kad želatina būtų grūdeliais, na tokiais kristaliukais stambesniais, o ne kaip miltai. 
Ačiū už receptuką, Groovy 4u.gif

Merginos aš jau čia visai nieko nesuprantu, Vienam litrui marinato dėjau 4 sriubinius šaukštus želatinos ir nė velnio nestingsta bash.gif ką daryt kas patars help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 08 12, 08:17)
Tik būtina žinoti, kad vienam litrui vandens būtinai reikia 2 šaukštų didelių su kaupu želatinos. Ne tų šaukštų desertinių (mažesnių), bet didelių. Ir želatina būna nevienoda.

Aš dėjau net 4 šaukštus ax.gif , sustingo šaldytuve puikiai, ištraukus iš šaldytuvo irgi liko sustengę thumbup.gif

cezi, gal želatina prasta pasitaikė g.gif
Atsakyti
Aš svogūnus pakepinu prieš sluoksniuojant, tai man jie net skanesni nei pomidorai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2009 08 15, 13:58)
Aš dėjau net 4 šaukštus ax.gif , sustingo šaldytuve puikiai, ištraukus iš šaldytuvo irgi liko sustengę thumbup.gif

cezi, gal želatina prasta pasitaikė g.gif


Nu nežinau, tas marinatas kuris liko (per daug padariau) sustingo, o ant pomidorų užpiltas nestingsta verysad.gif
Gal yra koks būdas pataisyti ? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 15 rugpjūčio 2009 - 21:29
QUOTE(cezi @ 2009 08 15, 22:14)
Nu nežinau, tas marinatas kuris liko (per daug padariau) sustingo, o ant pomidorų užpiltas nestingsta verysad.gif
Gal yra koks būdas pataisyti ? verysad.gif

Nu keista kaip g.gif O šaldytuvan dėjai? Pomidorai savi, ar parduotuviniai? g.gif
Atsakyti