Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai drebučiuose

QUOTE(mistikaa @ 2006 11 03, 08:31)
sveikos, turiu labai svarbų klausimą cool.gif , ar galima dėti nepjaustytus, sakykim mažus pomidoriukus, ruošiuosi šeštadienį gaminti ir ką reiškia "išvirti užpilą", t.y. kiek jį pavirti užvirus jam. ačiū iš ansto už informaciją


Žinoma, kad galima, tik askui reiks sustačius stiklainius į vandenį ilgiau pakaitinti.
Aš ruošiu kol, sudėjus visus prieskonius ir želatiną, viskas gerai užverda, tada išjungiu ir supilstau ant paruoštų pomidorų stiklainiuose.
Atsakyti
ojojoj, prašau dar paprotinti mane su tuo pasterizavimu: tai užpylus atvėsintą marinatą ant pomidorų stiklainius statyti į puodą su šaltu vandeniu, įjungti ugnį ir kaitinti? bet kiek ilgai ar išvisvis čia viskas ne taip vyksta, siaubas niekada to dar nedariau, kulinariją pačią labai mėgstu kaip procesą ir daug ką moku gaminti, bet čia man dar paslaptinga niša, prašau paaiškinkite suprantamai tą pasterizavimo principą cool.gif , ačiux
Atsakyti
Help, per porą valandų atsakykite kas nors, nes neprieinu prie interneto savaitgaliais, o pomidoriukai jau nupirkti, kas per velnias tas pasterizavimas?
Atsakyti
kaip skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2006 11 03, 13:18)
Help, per porą valandų atsakykite kas nors, nes neprieinu prie interneto savaitgaliais, o pomidoriukai jau nupirkti, kas per velnias tas pasterizavimas?

O pasterizavimas tai, kai įdedi stiklainį su visu turiniu į puodą, ant kurio dugno yra patiestas rankšluostėlis ir kuriame lėtai verda vanduo, ir pakaitini. tada sandariai uždengi. Marinatas stiklainyje pasterizuojant turi būti iki pap pat viršaus stiklainio. Jei ką blogai parašiau, pataisykite.

Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų biggrin.gif Ir užpilo visada geriau dvigubai pasidaryti, nes vis trūksta smile.gif Po to į šaldytuvą, kad sustingtų, aš jame ir dabar dar laikau. Apačioje nuskanuotas receptas ir mano rezultatai su svogūnais ir be jų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 19 sausio 2007 - 14:35
biggrin.gif Na ir skanumelis atrodo! Butinai pasidarysiu. Buvau kazkada bandzius pati daryti, bet man zelatina nesustingdavo. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2007 03 14, 18:43)
biggrin.gif Na ir skanumelis atrodo! Butinai pasidarysiu. Buvau kazkada bandzius pati daryti, bet man zelatina nesustingdavo. Aciu.



Aš visada dedu daugiau želatinos negu reikia,man irgi nesustingdavo,gal sakau želatina dabar kitokia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2007 03 14, 18:43)
biggrin.gif Na ir skanumelis atrodo! Butinai pasidarysiu. Buvau kazkada bandzius pati daryti, bet man zelatina nesustingdavo. Aciu.


1 l, marinato reikia det ne maziau 3 saukstelius zelatinos gal dar ir truputuka daugiau ir tikrai garantuotai sustings mirksiukas.gif
Atsakyti
tikrai reikia daugiau ir kai sustingsta kitą dieną išnešu į rusį
Atsakyti
Aš, kadangi nedaug dariau, tai ir pralaikiau šaldytuve visą laiką ax.gif
Atsakyti
šitas receptas gerulis essen.gif thumbup.gif
10 kg pomidorų (raudonų arba rausvų) (Pomidorai)
100 g krapų
50 g krienų lapų
25 g česnako (1 stambus česnakas)
50 g petražolių lapelių
10-15 g citrininės melisos (Vaistinė melisa)
4-5 laurų lapai (Lauro lapas)
7 g karčiųjų juodųjų pipirų // Marinatui:
2 šaukšteliai garstyčių sėklų
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
35-40 g druskos
60-70 g cukraus
20-25 kvapieji pipirai (Kvapieji pipirai)
4-5 laurų lapeliai (Lauro lapas)

Į stiklainius sudėti vienodai subrendusius ir tokio pat dydžio pomidorus.
Marinuojant ar konservuojant pomidorus savo sultyse į stiklainius jų pridedama iki kaklelio. Marinato pilama tiek, kad nuo skysčio iki kaklelio būtų 2 cm tarpas.
Gerai nuplautus ir tekančiu vandeniu perplautus žalumynus supjaustyti 3-4 cm dydžio gabaliukais. Nuluptas česnako skilteles perpjauti į 3-4 dalis. Pusę prieskonių dėti į stiklainio dugną, kitus - virš pomidorų.
Iš vandens acto, druskos ir cukraus išvirtą marinatą užpilti ant pomidorų.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l - 20 min., 3 l - 50 min.
bigsmile.gif



Atsakyti
niekur nemaciau kad butu paminetA , bet labai skanu kai sluoksniuoji pomidorus svogunus bei morkas.. atsimenu vaikystej tai morkas labiausiai ir megdavom su broliu , jas isrinkdavom pomidorai likdavo biggrin.gif
Atsakyti