šitas receptas gerulis
10 kg pomidorų (raudonų arba rausvų) (Pomidorai)
100 g krapų
50 g krienų lapų
25 g česnako (1 stambus česnakas)
50 g petražolių lapelių
10-15 g citrininės melisos (Vaistinė melisa)
4-5 laurų lapai (Lauro lapas)
7 g karčiųjų juodųjų pipirų // Marinatui:
2 šaukšteliai garstyčių sėklų
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
35-40 g druskos
60-70 g cukraus
20-25 kvapieji pipirai (Kvapieji pipirai)
4-5 laurų lapeliai (Lauro lapas)
Į stiklainius sudėti vienodai subrendusius ir tokio pat dydžio pomidorus.
Marinuojant ar konservuojant pomidorus savo sultyse į stiklainius jų pridedama iki kaklelio. Marinato pilama tiek, kad nuo skysčio iki kaklelio būtų 2 cm tarpas.
Gerai nuplautus ir tekančiu vandeniu perplautus žalumynus supjaustyti 3-4 cm dydžio gabaliukais. Nuluptas česnako skilteles perpjauti į 3-4 dalis. Pusę prieskonių dėti į stiklainio dugną, kitus - virš pomidorų.
Iš vandens acto, druskos ir cukraus išvirtą marinatą užpilti ant pomidorų.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l - 20 min., 3 l - 50 min.