Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai drebučiuose

Sveikos šeimininkės 4u.gif

Turiu "krepšelį" pomidorų ir bijau, kad pradės pūti unsure.gif . Labai noriu pasidaryti drebučiuose su svogūnais, labai skaniai gaunasi bigsmile.gif Valgiau pas kažkokią tetulytę, bet pas kurią nepamenu g.gif labai skanu buvo.
Gal kuri žinote receptuką? Būčiau labai dėkinga blush2.gif
Atsakyti
http://www.sintagma....2256D8D005FB872


Pomidorai drebučiuose II




Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties


Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.



Atsakyti
Laba,
paskaityk marinuoti pomidorai 2 puslapi, ten rasi pora receptu sia tema.
Atsakyti
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 13:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II




Drebučiams: 
1 l vandens 
4-5 skiltelės česnako 
1 šaukštas druskos 
1 šaukštas cukraus 
2 šaukštai želatinos 
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas) 
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai) 
1 šaukštelis citrinų rūgšties 
 
 
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.

Labutis.Iš kur gaunate tokios geros želatinos,kad litrui užtenka 2 šaukštų?
Atsakyti
Aš naudoju 2-3 saukstus. Zelatina tokia stambiai tarkuota, sukapuota maiseliuose po kelis simtus gramu.
Beje bandziau vekuot pomidorus be svogunu su zelatina - schmoll.gif
Svogunu dedu lygiia arba net daugiau nei pomidoru, sluoksniuoju.
hmmmmmmm kaip skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bigmam @ 2006 09 03, 21:39)
Labutis.Iš kur gaunate tokios geros želatinos,kad litrui užtenka 2 šaukštų?



as pirkau sveriama prie saldvos prieskoniu kur parduoda ir dariau pagal ta pati recepta gavosi thumbup.gif tik skonio dar neragavau ,bet tikiuosi ir bus geras
Atsakyti
As ir bandziau si recepta, tik su zalatina apsigavau. Pirkau nepamenu kokios firmos, tai drebuciai nesigavo verysad.gif , bet skonis labai neblogas. As dariau su svogunais.Kai darysiu kita karta - butinai desiu daugiau zalatinos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 11:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II




Drebučiams: 
1 l vandens 
4-5 skiltelės česnako 
1 šaukštas druskos 
1 šaukštas cukraus 
2 šaukštai želatinos 
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas) 
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai) 
1 šaukštelis citrinų rūgšties 
 
 
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.


o kiek svogūnų reikia?
Atsakyti
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 12:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II




Drebučiams: 
1 l vandens 
4-5 skiltelės česnako 
1 šaukštas druskos 
1 šaukštas cukraus 
2 šaukštai želatinos 
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas) 
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai) 
1 šaukštelis citrinų rūgšties 
 
 
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.

Dariau ir aš pagal šį receptą. Tai neišlaukiau žiemos - puoliau ragaut. Skonis thumbup.gif , ti man g.gif nesustingo. O gal reik dėt į šaldytuvą ir tada sustings?
Atsakyti
is pradziu ir man nestingo ,tai as i saldytuva sukisau ir tada sustingo o po to paprasciau sandeliuke laikau ir laikosi neissileide.
Atsakyti
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 13:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II




Drebučiams: 
1 l vandens 
4-5 skiltelės česnako 
1 šaukštas druskos 
1 šaukštas cukraus 
2 šaukštai želatinos 
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas) 
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai) 
1 šaukštelis citrinų rūgšties 
 
 
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.

pabandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos, turiu labai svarbų klausimą cool.gif , ar galima dėti nepjaustytus, sakykim mažus pomidoriukus, ruošiuosi šeštadienį gaminti ir ką reiškia "išvirti užpilą", t.y. kiek jį pavirti užvirus jam. ačiū iš ansto už informaciją
Atsakyti