QUOTE(liseklis @ 2006 12 20, 13:03)
Man tai skanus kebabai prie kalvariju turgaus
Ten niekad neragavau, nors tenka neretai šalia būti.
Vakar valgiau iš kiosko prie Lukiškių aikštės stotelės, kur gėlių turgelis. Nepatiko
, ta mėsa su padažu kaip pliurza, kurioje kopūstai stirkso. Gal tik taip pasitaikė?
CUP'e tai visai nieko. Skaniausia man buvo Klaipėdoj, tokiam turkiškam restoranėly prie Danės krantinės, pavadinimo neatsimenu ir vietos nelabai, ne klaipėdietė. Tiesa, tai buvo prieš pusantrų metų.
Turkijoj kebabą tik kartą valgiau, tai buvo per vakarienę viešbuty. Tą dieną vietiniai šventė ramazano pabaigos šventę, buvo gaminama daug tradicinių patiekalų, jie susistūmę stalus terasoj didžiulėm šeimom sėdėjo. Ten pat terasoj buvo ir mėsa kepama, nuo iešmo pjaustė ir visiems į lėkštes krovė. O lavašą šalia tokia babusia ant grindų sėdėjo ir kepė. Daržoves ir padažus jau nuo vitrinų galėjai rinktis, kas norėjo, pats vyniojosi į lavašą, kas taip valgė. Man tai buvo smalsu grynai tos mėsos paragauti, nes ji gerai atrodė. Bet kad skonis būtų kuo ypatingas ar kad labai skirtųsi nuo tų, kur Lietuvoj daro, tai nepasakyčiau.
O šiaip tai retai šituos kebabus valgau. Man skaniau liulia-kebabas
QUOTE(daržovytė @ 2006 12 21, 05:44)
o as niekada ir nevalgiau tokio reikalo, na ne del to kad nezinojau, bet esu vegetare.
Juk būna ir vegetariškų, www.kebabas.lt siūlo su cukinijų blyneliais