Kažkada seniai seniai buvau prisikaičiusi apie tai, kaip gimdant traumuojami kūdikiai replėmis. Šiais laikais susižinojau, kad nebenaudoja, taigi, nusiraminau.
Tačiau skaitydama forumus vėl įsivariau baimės - vis dėlto jas naudoja ir sužaloja kūdikėlius. Ruošiamės šiam didžiam įvykiui savo gyvenime, tad norisi kuo daugiau sužinoti...
Tikriausiai yra žinančių kaip viskas būna. Pasidalinkite patirtimi...
QUOTE(Karinga @ 2006 08 18, 17:09)
Naudoja

bet replių prireikia labai retai

na kiek zinau reples nebenaudojamas, dabar vakuumas yra. prisiurbia prie galvytes ir traukia..labai negerai lialiukui, traumuotas paskui buna
geriau jau be to vakuumo isstumti

Dar tenka susidurti su terminu "žnyplės", tai ar čia tas pats kaip "replės"?
QUOTE(MonaLiza @ 2006 08 16, 10:50)
Kažkada seniai seniai buvau prisikaičiusi apie tai, kaip gimdant traumuojami kūdikiai replėmis. Šiais laikais susižinojau, kad nebenaudoja, taigi, nusiraminau.
Tačiau skaitydama forumus vėl įsivariau baimės - vis dėlto jas naudoja ir sužaloja kūdikėlius. Ruošiamės šiam didžiam įvykiui savo gyvenime, tad norisi kuo daugiau sužinoti...
Reples vis dar naudoja. Bet labai retai, kaip ir vakuumo ekstraktorių. Tik tada, kai vaisiui pradėjus slinkti gimdymo takais dingsta gimdymo veikla. Tada cezaris jau nebeįmanomas, tenka vaiką vistiek ištraukti. Tokia situacija nėra dažna. nereikia apie ją galvoti ir bijoti, nes sakoma, kad minys materializuojasi

QUOTE(soleil @ 2006 08 19, 09:20)
dabar vakuumas yra. prisiurbia prie galvytes ir traukia..labai negerai lialiukui, traumuotas paskui buna

Drįsčiau paprieštarauti, kad tai "labai negerai" leliukui ... Mano gimdymo metu taip pat buvo vakuumas panaudotas. Viso to pasekmė buvo 1x1 cm dydžio guziukas ant galvytės, kuris per kokias 2 savaites pranyko. Taigi, tai nėra taip jau baisu, kaip atrodo. Galbūt mes tie laimingieji, "lengvai" prasisukę po to vakuumo

QUOTE(soleil @ 2006 08 19, 10:20)
na kiek zinau reples nebenaudojamas, dabar vakuumas yra. prisiurbia prie galvytes ir traukia..labai negerai lialiukui, traumuotas paskui buna

Na daktarams teko panaudoti vakuumą mano gimdymo metu, nes sulėtėjo gimdymo veikla ir suretėjo vaisiaus širdelės tonai..

QUOTE(lysa @ 2006 08 23, 08:46)
Drįsčiau paprieštarauti, kad tai "labai negerai" leliukui ... Mano gimdymo metu taip pat buvo vakuumas panaudotas. Viso to pasekmė buvo 1x1 cm dydžio guziukas ant galvytės, kuris per kokias 2 savaites pranyko. Taigi, tai nėra taip jau baisu, kaip atrodo. Galbūt mes tie laimingieji, "lengvai" prasisukę po to vakuumo
bet bet kokiu atveju tai mažesnis ir saugesnis įsikišimas nei replės... Be abejo, geriau, jei jo neprireiktų 

Pritariu, kad vakuumas kur kas saugesnis nei replės, nes jis tik prisisiurbia prie mažylio galvytės, o replės.. na pačios suprantat kaip jos veikia

Aš girdėjau, kad replės tebenaudojamos. Bet turbūt ne visur ir tikrai tik kraštutiniams atvejams.
Sako, kad medikai įgudusia ranka sugeba kūdikio labai nesuspausti. Ir dar sako, kad kai kuriais atvejais replės geriau už vakuumą (jo vis tiek nepakanka). Tik tiek, kad naudojant reples vargšė mamytė neišvengiamai sukarpoma į skutelius.
Linkiu niekam to nepatirti. Būkim stiprios ir stanginkimės pačios!
Sako, kad medikai įgudusia ranka sugeba kūdikio labai nesuspausti. Ir dar sako, kad kai kuriais atvejais replės geriau už vakuumą (jo vis tiek nepakanka). Tik tiek, kad naudojant reples vargšė mamytė neišvengiamai sukarpoma į skutelius.

Linkiu niekam to nepatirti. Būkim stiprios ir stanginkimės pačios!
QUOTE(Maziai @ 2006 11 03, 23:42)
Kadangi zinau, jog tiek reples, tiek vakuumas labai kenkia vaikuciui, nors tai is karto ir nesimato, as savo gydytoja pries gimyma perspejau, kad nedristu nei vakuumo, nei repliu naudoti gimdymo metu. Nesutikit ir jus, nes tai tikrai yra labai blogai. Sekmes 

tai kaip galima nesutikt, jei tavo vaikutis nebeslysta, jam reteja sirdies tonai-taip galima numarinti juk!

Na, mane pacia su replemis istrauke ir atrodo likau sveika gyva, kartais buna komplikaciju bet jos labai labai retos, kaip ir gimdant nezinai ko tiketis, bet juk apie tai negalvoji, nes tada ir gimdyti nesinores, visoms nestukems patarciau maziau galvoti apie tai kas bus, o koncentruotis ties savo vaikeliu dabar, sekmes