Velykos Velykos...
margucius dazau vasku . kazkada esu 200 ju nudazius . vezdavau i turgu parduot , nuo tada kiekvienais metais sau zadu , kad nebedazysiu , bet kai ateina Velykos , tai kazkaip savaime issitraukiu savo instrumentus ir bent 10 kiausinuku vistiek nudazau
QUOTE(bagyra32 @ 2006 03 31, 17:33)
margucius dazau vasku . kazkada esu 200 ju nudazius . vezdavau i turgu parduot , nuo tada kiekvienais metais sau zadu , kad nebedazysiu , bet kai ateina Velykos , tai kazkaip savaime issitraukiu savo instrumentus ir bent 10 kiausinuku vistiek nudazau
oho - 200 kiausinių!!! tikriausiai per savo gyvenimą nesu tiek nudažius, o tu sugebėjai per šventes tiek nudažyti - nuoširdžiausi sveikinimai turint kantrybės ir auksines rankas
Sveikos mamkytės,
labai faina , kad yra dar kurios margina vašku ir skutinėja kiaušinius
O dabar norėjau pakviesti visas kas nori išmokti marginti vašku
Kviečių visas užeiti čia : Kviečiu išmokti marginti margučius vašku, prisiminkim senus gerus papročius
Ačiū
labai faina , kad yra dar kurios margina vašku ir skutinėja kiaušinius
O dabar norėjau pakviesti visas kas nori išmokti marginti vašku
Kviečių visas užeiti čia : Kviečiu išmokti marginti margučius vašku, prisiminkim senus gerus papročius
Ačiū
Labas,mamytes as ir noriu jungtis prie jusu.
Ir iskart su pagalbos prasymu.
Na velykoms prisikvieciau sveciu ,tad bus truputi tautiska svente.Ir sumasciau gudrucio viktorina.Reikalas tas ,kad truksta linksmu klausimeliu,misliu ar panasiai.Gal kuri ka zinot ,prisimenat?
Buciau dekinga uz pagalba.
Ir gal kam bus idomu.Turiu skanu tikros velykines bobos recepta.(Mano mociute kepdavo tai tik per velykas) Tad galeciau iderti.
Na velykoms prisikvieciau sveciu ,tad bus truputi tautiska svente.Ir sumasciau gudrucio viktorina.Reikalas tas ,kad truksta linksmu klausimeliu,misliu ar panasiai.Gal kuri ka zinot ,prisimenat?
Ir gal kam bus idomu.Turiu skanu tikros velykines bobos recepta.(Mano mociute kepdavo tai tik per velykas) Tad galeciau iderti.
noriu bobos receptuko kaip smagu reiks pamegint.prasom recepteli
QUOTE(svajoklis @ 2006 04 04, 13:55)
Kokiu tau klausimeliu reiketu? Butinai susijusiu su Velykom, ar nebutinai? Na as tarkim turiu keleta tokio tipo :
Ka bendro turi bucinys ir piktos paskalos? ats.: abuis lupu i lupas
Kodel suvalkieciai nezaidzia krepsinio? ats.: todel, kad jie niekada nieko nededa i kitu krepsius
Kas lengviau: ikalti varzta ar isukti vini? ats.: ikalti varzta
Tai vat, jeigu tokio tipo klausimeliu tau reikia tai parasykturiu daugiau
Aciu tau Persimona,Zinoma man tinka ir su pablevyzgojimais klausimai.Tad gali ir daugiau parasyti.
Na o cia mano mociutes velykines bobos receptukas.
3v.s.krakmolo
2v.s.miltu
3/4st. grietines
1st. cukraus
5kiausiniai
1/4 pakelio margarino
2a.s.kepimo milteliu
1a.s.citrinos sulciu
Saujos dziovintu smulkintu vaisiu su riesutais,saulegrazom ir tt.
Trynius issukti su cukrumi,baltymus atskirai isplakti.Krakmola,riebalus,kepimo miltelius subert i dubeni ir ismaisyti.Supilti grietine,kiausiniu trynius,dzovintus vaisius,Pabaigoj maisant dalimis pilti baltymus ir miltus.Na ir pabaigai supilt citrinos sultis ir kvapus.Dar karta atsargiai permaisyti ir i forma.( mociute naudodavo tokia kur skyle per viduri gaudavosi).Ir kept kaip visus pyragus.
Na tad skanaus.Nes iseina tikrai skanus.Panasus kazkiek i keksa.
Na o cia mano mociutes velykines bobos receptukas.
3v.s.krakmolo
2v.s.miltu
3/4st. grietines
1st. cukraus
5kiausiniai
1/4 pakelio margarino
2a.s.kepimo milteliu
1a.s.citrinos sulciu
Saujos dziovintu smulkintu vaisiu su riesutais,saulegrazom ir tt.
Trynius issukti su cukrumi,baltymus atskirai isplakti.Krakmola,riebalus,kepimo miltelius subert i dubeni ir ismaisyti.Supilti grietine,kiausiniu trynius,dzovintus vaisius,Pabaigoj maisant dalimis pilti baltymus ir miltus.Na ir pabaigai supilt citrinos sultis ir kvapus.Dar karta atsargiai permaisyti ir i forma.( mociute naudodavo tokia kur skyle per viduri gaudavosi).Ir kept kaip visus pyragus.
Na tad skanaus.Nes iseina tikrai skanus.Panasus kazkiek i keksa.
aš marginu vašku tik baltus kiaušinius, nes gražiausiai atrodo
gal kam įdomu
pirmiausia išsiverdi kiaušinius, leidi jiems atvėsti, bet kad būtų šiltoki. išsilydau vašką arbą parafiną (į švarią nuo konservų dėžutę susmulkinu žvakę) ir vašką visada laikau ant šiltos viryklės, nu jis visada turi būti karštas, kad gražiai teptūsi. paišymo priemonę pasidarau taip - imu kokį medinį patogų pagaliuką (kaip pieštuką) ir į vieną galą tvirtai įsmeigiu adatėlę su nedidele galvute (tokių galima rasti naujuose vyriškuose marškiniuose, būna marškiniai prisegti prie popieriaus). kai jau viskas paruošta imi adatėlę, pašildai šą vaške ir ant kiaušinio pieši įvairias saulutes, gėlytes ir kitokius ornamentus, kas tik į gavą šauna. kai numargini dedi į paruoštus dažus. geriausi dažai skirti siūlams ar vilnai, medvilnei. palaikai pusdienį, nuplauni, nušluostai ir nuimi vašką. o vašką nuiminėju taip - truputį pašildau orkaitę, ant servėtėlės sudedu kiaušinius, ir kai jie truputį sušyla vaškas lengvai nusišluosto su skuduriuku ar medžiagine servėtėle, tada kiaušinis labai gražiai blizga ir būna tvirtesnis. viskas
gal kam įdomu
pirmiausia išsiverdi kiaušinius, leidi jiems atvėsti, bet kad būtų šiltoki. išsilydau vašką arbą parafiną (į švarią nuo konservų dėžutę susmulkinu žvakę) ir vašką visada laikau ant šiltos viryklės, nu jis visada turi būti karštas, kad gražiai teptūsi. paišymo priemonę pasidarau taip - imu kokį medinį patogų pagaliuką (kaip pieštuką) ir į vieną galą tvirtai įsmeigiu adatėlę su nedidele galvute (tokių galima rasti naujuose vyriškuose marškiniuose, būna marškiniai prisegti prie popieriaus). kai jau viskas paruošta imi adatėlę, pašildai šą vaške ir ant kiaušinio pieši įvairias saulutes, gėlytes ir kitokius ornamentus, kas tik į gavą šauna. kai numargini dedi į paruoštus dažus. geriausi dažai skirti siūlams ar vilnai, medvilnei. palaikai pusdienį, nuplauni, nušluostai ir nuimi vašką. o vašką nuiminėju taip - truputį pašildau orkaitę, ant servėtėlės sudedu kiaušinius, ir kai jie truputį sušyla vaškas lengvai nusišluosto su skuduriuku ar medžiagine servėtėle, tada kiaušinis labai gražiai blizga ir būna tvirtesnis. viskas
QUOTE(Matelyk @ 2006 04 05, 10:14)
[color=teal]aš marginu vašku tik baltus kiaušinius, nes gražiausiai atrodo
gal kam įdomu .................
gal kam įdomu .................
Kaip aiškiai ir vaizdžiai viską aprašei Perskaičius net ir man užkilo noras šiais metais tokiu būdu išmarginti kiaušinius. Anksčiau niekada to nedarydavau, tiesiog nudažydavome visokiomis spalvomis ir tiek
Ačiu už aprašymą
QUOTE(svajoklis @ 2006 04 04, 12:55)
Labas,mamytes as ir noriu jungtis prie jusu.
Apsilankyk skelbimų lentoj rankdarbių skyrelyje, ten moterys labai gražių idėjų turi ir parduoda.
Dėl mįslių reikia pagalvoti, bet gal geriausia tiktų kažkas iš katalikybės
Dėkui už receptuką bandysiu kepti
Na darbeliu mes patys su vaikais pridarem visokiu.
Bet va mysliu ar gudriu klausimu truksta.
Tai gali buti kazkas su velykom,kiausiniais arba visai kazkas ant bajerio.
Zodziu tinka beveik viskas.
O ir kompanija susirinks tai Lietuviai kurie jau keli ar keletas metu gyvena ne Lietuvoj.Zodziu bandom prisimint senas tradicijas ir vaikams perduoti,bent kruopele.Nes puse vaiku gime ne Lietuvoj.
Bet va mysliu ar gudriu klausimu truksta.
Tai gali buti kazkas su velykom,kiausiniais arba visai kazkas ant bajerio.
Zodziu tinka beveik viskas.
O ir kompanija susirinks tai Lietuviai kurie jau keli ar keletas metu gyvena ne Lietuvoj.Zodziu bandom prisimint senas tradicijas ir vaikams perduoti,bent kruopele.Nes puse vaiku gime ne Lietuvoj.