Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(irmulia @ 2009 03 31, 21:50)
O mes štai tokius margučius jau keli metai iš eilės gaminame ir artimiesiems dovanojame biggrin.gif

Šokoladiniai Velykiniai margučiai

Kas darysit tokiu kiausinius, tai nepirkite princo sokolado ir su oro burbuliukais. Jie visiskai nesilydo ir gaunasi kazkoks s... Geriausiai tiko karunos sokoladas. Lydyti orkaiteje taip pat nepatariu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 08, 20:55)
Cia kazkas klause, kaip virti, kad kiausiniai nesuskiltu  ax.gif As visada sudedu i salta vandeni, ipilu druskos ir taip uzverdu- niekada nesuskyla  thumbup.gif

niu ir as taip verdu visalaika, bet visvien keli buna suskile, bet paskui juos panaudoju, idarau kokiais skanestais

QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 21:42)
Labas vakarelis  4u.gif

Oj kiek vargau trindama ta rozini koda nuo kiausiniu  doh.gif gal kas zinot koki gera buda jiem panaikint?
Nerandu niekur pirkt naturalaus vasko verysad.gif  kaip manot,jeigu istirpinsiu paprasta zvake ar gausis kasnors man? unsure.gif

kazkaip tie visri kodai man nusiplauna beverdant ...
nzn del paprastos zvakes, kitos sako iseina ir su ja bet ar kazkada bandziau tai ner ka lygint su naturaliu vasku, su parafinu nieko nesigavo man doh.gif
per muges buna pirkti tu zvakuciu is naturalaus vasko lakstu susuktu, galvoju kad kazkokiose ir parduotuvelese turetu but tu zvakuciu. pas mane del vasko ne beda, tetis kazkada uzsiiminejo bitininkyste tai iki siol vasko turim.

vakar uzpyliau azuolo zieves, ziuresim savaitgali kas gausis? ar nusidazys kiausinukai cool.gif
Atsakyti
Čia kažkuri buvo rašiusi, kad tinka parafinas iš mažyčių skridininių žvakučių....
Atsakyti
QUOTE(caramell @ 2009 04 09, 07:29)
Kas darysit tokiu kiausinius, tai nepirkite princo sokolado ir su oro burbuliukais. Jie visiskai nesilydo ir gaunasi kazkoks s... Geriausiai tiko karunos sokoladas. Lydyti orkaiteje taip pat nepatariu. schmoll.gif

Sakyčiau, kad kaip tik korėtas šokoladas kuo puikiausiai lydosi mirksiukas.gif biggrin.gif (žinau iš patirties, nes jau keli metai iš eilės šiuos kiaušinukus darom) mirksiukas.gif

Prie progos blog'e įmesiu šokoladų foto, kokius naudojam lieti kiaušinukams mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu seimoje kiausinius dazom senu patikrintu budu thumbup.gif Ant medvilnes audinio skiauteles dedam svogunu lukstu, ivairiu zolyciu lapeliu, zibuciu ziedu..Pabarstom ivairiu spalvu dazu po truputi..Viska tolygiai paskirstom ir skudureli prispausdami, aprisam kiausini lotuliukas.gif Tokius paruostus kiausinukus dedam i verdanti vandeni ir verdam apie 8-10 min, nes kiausiniai su "kailinukais" ilgiau verda. Isgriebe dedam i salta vandeni ir isluksteman is "kailinukau" Svariame vandenyje virti kiausiniai gaunasi blankesniu spalvu, tad daznai verdam vandenyje, io kuri iberta dazu, tada gaunasi ryskus pagrindas thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Nuostabiai grazus kiausiniai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gaunasi,kai svogunu lukstai labai smulkiai sukarpomi zirklemis.Tada zalia kiausini suslapinam,juose apvoliojame,aprisam(aptempiam) pedkelne,uzrisam ir dedam i tamsius,dar nelabai karstus dazus su druska ir trupuciu acto.
Kuo labiau susmulkinsit-tuo grazesni marguciai bus mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linciuke5: 09 balandžio 2009 - 08:41
Man patys gražiausi kiaušiniai marginti vašku. Marginu ir bičių vašku ir parafinu. Sekasi puikiai, bet vašku gražesni. Labai norėčiau pabandyti marginti juodu vašku, bet nežinau kaip tai daroma. Skaitinėju visur, bet nerandu. Gal kas žinote? blush2.gif

Kad nesuskilinėtų, verdu ant lengvos ugnies. Puodo dugne patiesiu skiaute medvilninės medžiagos (kad nebarškėtų) ir į vandenį dedu druskos. Beje kiaušinius iš šaldytuvo išimu iš vakaro, kad jie būtų kambario temperatūros. Retai kada suskyla ax.gif

Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2009 04 09, 09:42)
Čia kažkuri buvo rašiusi, kad tinka parafinas iš mažyčių skridininių žvakučių....

Tinka, tikrai tinka. Kai neturiu laiko, taip ir dažau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angora @ 2009 04 09, 09:19)
Man patys gražiausi kiaušiniai marginti vašku. Marginu ir bičių vašku ir parafinu. Sekasi puikiai, bet vašku gražesni. Labai norėčiau pabandyti marginti juodu vašku, bet nežinau kaip tai daroma. Skaitinėju visur, bet nerandu. Gal kas žinote?  blush2.gif

o juodas vaskas pas mane buna kai gerai pakaista (padega).. as visada ta pacia dezele naudoju tai joje pasilieka to vazko seno ir jei nedadedi sviezio jis buna tamsus, nes padega... nzn gal yra ir kokia kitokia tecnologija...
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2009 04 09, 11:23)
o juodas vaskas pas mane buna kai gerai pakaista (padega).. as visada ta pacia dezele naudoju tai joje pasilieka to vazko seno ir jei nedadedi sviezio jis buna tamsus, nes padega... nzn gal yra ir kokia kitokia tecnologija...

Esu mačiusi nuotraukose, kad margučiam margintiem juodu vašku, po marginimo nenuimamas vaškas. Nebereikia vargti nuiminėjant vašką, nebereikia pergyventi, kad susigadins raštas ar dažų spalva. Dėl seno vaško gera mintis doh.gif o aš visada prieš dažydama, senąją skardinę su sudegusiu vašku iškrapštydavau. Žadu pabandyti dėti juodų dažų miltelių, bet nesu tikra, kad pavyks ištripinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(linciuke5 @ 2009 04 09, 09:32)
Nuostabiai grazus kiausiniai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif gaunasi,kai svogunu lukstai labai smulkiai sukarpomi zirklemis.Tada zalia kiausini suslapinam,juose apvoliojame,aprisam(aptempiam) pedkelne,uzrisam ir dedam i tamsius,dar nelabai karstus dazus su druska ir trupuciu acto.
Kuo labiau susmulkinsit-tuo grazesni marguciai bus mirksiukas.gif
user posted image

o kiek laiko verdat tame dazu misinyje
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2009 04 09, 11:23)
o kiek laiko verdat tame dazu misinyje

Jei norim minkstesniu-3min,jei kietu-5min.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linciuke5: 09 balandžio 2009 - 10:34
QUOTE(angora @ 2009 04 09, 10:39)
Esu mačiusi nuotraukose, kad margučiam margintiem juodu vašku, po marginimo nenuimamas vaškas. Nebereikia vargti nuiminėjant vašką, nebereikia pergyventi, kad susigadins raštas ar dažų spalva. Dėl seno vaško gera mintis  doh.gif  o aš visada prieš dažydama, senąją skardinę su sudegusiu vašku iškrapštydavau. Žadu pabandyti dėti juodų dažų miltelių, bet nesu tikra, kad pavyks ištripinti  g.gif

Labai abejočiau, ar dažai, skirti tirpinti vandenyje, ištirps ir nudažys vašką g.gif
Geriau bandykit taip: į nedidelį kiekį vaško įtarkuot vaškinės kreidelės - kuriomis vaikai piešia (bet tik vaškinės, ne kreidinės). Taip galima ne tik juodos, bet ir kitokių spalvų vaško pasigamint mirksiukas.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti