Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(Milinga @ 2009 04 06, 16:01)
Mes irgi kasmet marginam vašku, keliom spalvom...bet netaip iš anksto, dažniausiai penktadieni prieš velykas  smile.gif

Rašiau gi, kad tai dovana draugams, kurių nebesusitiksiu iki Velykų. O visus kitus darysiu normaliu laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
Klausykit, o man kilo klausimas, gal galima kiausinius su basma dazyt? Nes kazkas cia rase, kad daze su chna. Gal turit kas nors tokios patirties g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 03 31, 21:50)
O mes štai tokius margučius jau keli metai iš eilės gaminame ir artimiesiems dovanojame biggrin.gif

Šokoladiniai Velykiniai margučiai

Tokiu formeliu radau Panevezyje Babilonas2, ten kur siulus pardavineja. Kaina 3 litai.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2009 04 03, 16:45)
O aš darau taip.
Va tokių margučiu pridariau ir padovanojau draugams, kuriu iki Velykų jau nebesutiksiu  mirksiukas.gif
user posted image

o kaip tokias ryskias spalvas isgaunat? as prisimarginu o paskui rezultatas nekoks kai spalva nesigauna ryski nusitrina plemais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(IceQueen @ 2009 04 04, 12:31)
Merginos, o kaip jūs verdat kiaušinius, kad nesuskiltų?

Dar nepatikrinau, bet per rusų TV rodė, kad reikia kiekvieną kiaušinį įvynioti į folgą ir su ja virti. Tada turėtų neskilti. Bet tada jau reikia dėl dažymo pagalvot, nes per folgą nenusidažys.
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2009 04 07, 15:11)
o kaip tokias ryskias spalvas isgaunat? as prisimarginu o paskui rezultatas nekoks kai spalva nesigauna ryski nusitrina plemais  verysad.gif

Prieš puslapį ar du buvau visą instrukciją idėjus.
rašiau, kad nurodytam vandens kiekiui imu dvigubai daugiau dažų.
Ir kai išimat iš dažų netrinkit tuoj. Leiskit padžiūt ramiai kambario temperatūroj. Čia svarbiausia - neskubėti. Tebūnie tai JŪSŲ laikas, skirtas apmąstymams, pabuvimui su savim, savotiškam pameditavimui.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2009 04 07, 16:33)
Dar nepatikrinau, bet per rusų TV rodė, kad reikia kiekvieną kiaušinį įvynioti į folgą ir su ja virti. Tada turėtų neskilti. Bet tada jau reikia dėl dažymo pagalvot, nes per folgą nenusidažys.

As bandziau ,i puoda idejau lekste ir pripyliau vandens ,poto sudejau kiausinius.Kiausinius isviriau ,nesuskilo.
Atsakyti
Beje, norint išvengti dėmių ir siekiant, kad geriau pasidengtų, reikia kiaušinius kruopščiai nuplauti indų plovikliu - kad nusiriebintų.
Ir dar kartą primenu, kad šie margučiai skirti ne maistui - per daug juose chemijos ir per ilgai stovi šiltoje patalpoje.

QUOTE(Garmina @ 2009 04 07, 16:33)

Įdomiai čia. Reiks pabandyti.

O dėl skilusių kiaušinių - pasipiktinau labai Maximoje pirktais baltais kiaušiniais. Jau atrodo žiūrėjau, kas viduje (kiek tai buvo įmanoma besistumdant prie akcijinių kiaušinių), bet namie pamačiau, kad iš 20 vnt sveiki tik ... 8 doh.gif Kiti, jau matėsi iš karto, kad skils beverdant. Žinoma, taip ir buvo doh.gif Jau patyriau, kad paukštynuose auginamų vištų kiaušinių lukštai itin ploni ir neatsparūs. Norint tvirtumo, reikia imti naminių vištų, ančių ar žąsų kiaušinius.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2009 04 07, 21:04)

O dėl skilusių kiaušinių - pasipiktinau labai Maximoje pirktais baltais kiaušiniais. Jau atrodo žiūrėjau, kas viduje (kiek tai buvo įmanoma besistumdant prie akcijinių kiaušinių), bet namie pamačiau, kad iš 20 vnt sveiki tik ... 8  doh.gif Kiti, jau matėsi iš karto, kad skils beverdant. Žinoma, taip ir buvo  doh.gif Jau patyriau, kad paukštynuose auginamų vištų kiaušinių lukštai itin ploni ir neatsparūs. Norint tvirtumo, reikia imti naminių vištų, ančių ar žąsų kiaušinius.

blink.gif oho
Siaip kazkur skaiciau, kad kiasinius reikia imti vidutinius, o ne dydziausius, atseit lukstas tvirtesnis. As kiausinius isimu is saldytuvo pries 2 val, kad butu kambario temp. ir i vandeni idedu druskos, girdejau, kad padeda. Bet man vistiek dalis suskila doh.gif Del to visa laika verdu daugiau kiausiniu, suskilusius paskui panaudoju misrainiams.
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 04 07, 21:51)
blink.gif  oho
Siaip kazkur skaiciau, kad kiasinius reikia imti vidutinius, o ne dydziausius, atseit lukstas tvirtesnis. As kiausinius isimu is saldytuvo pries 2 val, kad butu kambario temp. ir i vandeni idedu druskos, girdejau, kad padeda. Bet man vistiek dalis suskila  doh.gif Del to visa laika verdu daugiau kiausiniu, suskilusius paskui panaudoju misrainiams.

Na, mano žiniomis tai geriausias būdas, kad kiaušinis nesuskiltų tai virti ilgai, bet ant silpnos ugnies. Dėl druskos aš irgi tą patį girdėjau.

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 03 31, 22:50)
O mes štai tokius margučius jau keli metai iš eilės gaminame ir artimiesiems dovanojame biggrin.gif

Šokoladiniai Velykiniai margučiai  

Labai faini man tie sokoladiniai kiasiniai, bet man va vis galvoje sukasi mintis (tik nezinau kvaila ar ne blush2.gif tongue.gif )
O ar negalima butu formele gauti is paciu kiasiniu g.gif blush2.gif , cia SM uzmaciau, kad daro kiausinius is zele, butent zele pripylusios i tuscia kiausinio luksta bigsmile.gif
Aisku jau graikisko riesuto nebeikisi (nebent susmulkinti biggrin.gif ).
Nu pvz.: jei istirpinta sokolada i kiausinio vidu (zinoma kaisinio vidu iskratyti, o luksto vidu nuplikyti su verdanciu vandeniu) leisti su svirktu, arba po truputi su sauksteliu ax.gif
Kaip manot, gautusi ? g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karpeace: 07 balandžio 2009 - 22:10
QUOTE(Karpeace @ 2009 04 07, 23:09)
Labai faini man tie sokoladiniai kiasiniai, bet man va vis galvoje sukasi mintis (tik nezinau kvaila ar ne  blush2.gif  tongue.gif )
O ar negalima butu formele gauti is paciu kiasiniu g.gif  blush2.gif , cia SM uzmaciau, kad daro kiausinius is zele, butent zele pripylusios i tuscia kiausinio luksta bigsmile.gif
Aisku jau graikisko riesuto nebeikisi (nebent susmulkinti biggrin.gif ).
Nu pvz.: jei istirpinta sokolada i kiausinio vidu (zinoma kaisinio vidu iskratyti, o luksto vidu nuplikyti su verdanciu vandeniu)  leisti su svirktu, arba po truputi su sauksteliu  ax.gif
Kaip manot, gautusi ?  g.gif  ax.gif

Galima ir taip daryti. Kazkur buvo nuoroda ideta, bet neberandu. Ten daro sokoladinius kiausinius ir naudoja tikro kiausinio luksta. Sokolada butu patogiau supilti su konditeriniu maisiuku. smile.gif
Atsakyti