Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(talita @ 2009 03 28, 01:22)
sakykit,o kaip dazyt kiausinius tekstiliniais dazais jei jie ispusti?ar i dazus det ar kaip kitaip,nes tuscio kiausinio gi nevirsi

Aš išpūstus verdu dažuose tekstiliniuose- jei dėdavai neišpūstą į karštus dažus, ir paskui bandydavau išpūsti, tai man nelabai išeidavo išpūsti, nes viduj tas baltymas sukietėja kažkek nuo karšto vandens. Beje, išpūsti man neskyla verdant- taip, jie plūduriuoja, bet pavartau virdama, ir pasidengia spalva- esu net su svogūnų lukštais ir tekstiliniais dažais virusi pernai išpūstus kiaušinius. Tiesa, kai plūduriuoja- sunkiau lygiai padengti dažais, bet ilgiau palaikius pasidengia. Galima į vidų išpūstų kiaušinių prieš verdant pripilti vandens su švirkštu ar kaip kitaip- tada bus sunkūs ir neplūduriuos- bet kiaušinio viduje vandenstemp. turi būti tokia pati maždaug kaip to vandens, į kurį jie merkiami virti- kad nertūktų. T.y. jei pili šaltą vidun, tai virimui irgi į šaltą dedi kiaušinį, ir kaitini ant plytelės viską kol užvirs. Kiti įremia šaukštu, kad neplūduriuotų, bet man nepatogu. Esu pamovusi ant medinio iešmuko per skyles kiaušinį, ir laikliusi verdančiuose dažuose panirusį- gaunasi, bet laikyti atsibosta, ir kitų būdų esu sugalvojusi, bet čia jau fantazijos reikalas.

O virti išpūstus tinka, geriau įsigeria dažai, lygiau pasidengia, bet jei nenori virti, tai galima imti putplasčio gabalą , įsmeigti į jį medinį iešmuką kulinarinį tą, ant iešmuko pamauti kiaušinį per skyles, ir įsprausti putplastį į indo kaklelį labai tvirtai, kad kiaušinis panirtų, jei kiaušinis į viršų čiuožia, prieš užmaunant jį ant iešmuko užmauti trintuką tvirtą, ar dar ką. galima ir kokias metalines ar kt groteles ar dar ką įsprausti į indą, kad laikytų kiaušinį panirusį, galima į vidų įpilti vandens, bet jis atskies dažus, tai neverdant nežinia kap gausis su šaltu vandeniu kiaušinio viduj, idealu turbūt būtų dažų su švirkšti ar klizma prileisti tų pačių, ir jis neplūduriuos- bet darbo visais atvejais bus. Aš esu ir paprasčiausiai varčiusi kiaušinį inde su dažais, vis apvartai, kad visos pusės paidažytų, ilgiau palaikai kad lygiau pasidengtų, ir visai nudažo, bet jei bus daug fono- gali nelvisai vienodai pasidengti paviršius, kai kur tamsiau, kai kur šviesiau.

Mano tai tokie bandymai , gal kas ką geriau žino.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 03 27, 15:29)
Radau pas rusaites, bet nėra jokio aprašymo. Gal kas įskaitys rusiškai ten yra parašyta prie kiaušinukų....

user posted image

kokio grazumo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 03 27, 18:59)
Cia yra aprsymas kiausiniu dekoro  4u.gif
http://picasaweb.goo...agal/PATCHWORK#

unsure.gif kiek darbo... bet kaip grazu wub.gif remeliai patiko taip padaryti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 03 27, 16:29)
Radau pas rusaites, bet nėra jokio aprašymo. Gal kas įskaitys rusiškai ten yra parašyta prie kiaušinukų....

user posted image

g.gif kažin čia gyvais žiedais dekoruotas violetinis kiaušinis?
Papildyta:
QUOTE(Evelinčikas @ 2009 03 21, 10:43)
Va aš irgi taip dažydavau bet dabar bandysiu šitokių va kaip priklijuot gal augalvosiu , o va su kokiais dažais kitus nežinau. Gal tušu?
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

rolleyes.gif koks gražus margutis iš makaroniukų

Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2009 03 07, 23:44)

thumbup.gif
Atsakyti
Ten tas viotetinis kiaušinukas kur su žiedais, tai perskiačiau rusiškai, kad ten tie žiedeliai iš šilko. Bet bazėje buvau, mačiau yra pirkti mažyčių žiedelių popierinių, ten kur dirbtinės gėlės. Sakau, gal tiktų?
Atsakyti
QUOTE(juriukas7 @ 2009 03 28, 18:07)
g.gif  kažin čia gyvais žiedais dekoruotas violetinis kiaušinis?

schmoll.gif matosi, kad dirbtiniai ax.gif
Atsakyti
Dar keleta variantu biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 03 28, 06:37)
Aš išpūstus verdu dažuose tekstiliniuose- jei dėdavai neišpūstą į karštus dažus, ir paskui bandydavau išpūsti, tai man nelabai išeidavo išpūsti, nes viduj tas baltymas sukietėja kažkek nuo karšto vandens. Beje, išpūsti man neskyla verdant- taip, jie plūduriuoja, bet pavartau virdama, ir pasidengia spalva- esu net su svogūnų lukštais ir tekstiliniais dažais virusi pernai išpūstus kiaušinius. Tiesa, kai plūduriuoja- sunkiau lygiai padengti dažais, bet ilgiau palaikius pasidengia. Galima į vidų išpūstų kiaušinių prieš verdant pripilti vandens su švirkštu ar kaip kitaip- tada bus sunkūs ir neplūduriuos- bet kiaušinio viduje vandenstemp. turi būti tokia pati maždaug kaip to vandens, į kurį jie merkiami virti- kad nertūktų. T.y. jei pili šaltą vidun, tai virimui irgi į šaltą dedi kiaušinį, ir kaitini ant plytelės viską kol užvirs. Kiti įremia šaukštu, kad neplūduriuotų, bet man nepatogu. Esu pamovusi ant medinio iešmuko per skyles kiaušinį, ir laikliusi verdančiuose dažuose panirusį- gaunasi, bet laikyti atsibosta, ir kitų būdų  esu sugalvojusi, bet čia jau fantazijos reikalas.

O virti išpūstus tinka, geriau įsigeria dažai, lygiau pasidengia, bet jei nenori virti, tai galima imti putplasčio gabalą , įsmeigti į jį medinį iešmuką kulinarinį tą, ant iešmuko pamauti kiaušinį per skyles, ir įsprausti putplastį į indo kaklelį labai tvirtai, kad kiaušinis panirtų, jei kiaušinis į viršų čiuožia, prieš užmaunant jį ant iešmuko užmauti trintuką tvirtą, ar dar ką. galima ir kokias metalines ar kt groteles ar dar ką įsprausti į indą, kad laikytų kiaušinį panirusį, galima į vidų įpilti vandens, bet jis atskies dažus, tai neverdant nežinia kap gausis su šaltu vandeniu kiaušinio viduj, idealu turbūt būtų dažų su švirkšti ar klizma prileisti tų pačių, ir jis neplūduriuos- bet darbo visais atvejais bus. Aš esu ir paprasčiausiai varčiusi kiaušinį inde su dažais, vis apvartai, kad visos pusės paidažytų, ilgiau palaikai kad lygiau pasidengtų, ir visai nudažo, bet jei bus daug fono- gali nelvisai vienodai pasidengti paviršius, kai kur tamsiau, kai kur šviesiau.

labai dekoju uz issamu atsakyma.Bandysiu ir as mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 03 29, 13:48)
Dar keleta variantu  biggrin.gif

geras, nu ir aukstasis pilotazas, is vielyciu padaryta bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 03 28, 06:37)
Tiesa, kai plūduriuoja- sunkiau lygiai padengti dažais, bet ilgiau palaikius pasidengia. Galima į vidų išpūstų kiaušinių prieš verdant pripilti vandens su švirkštu ar kaip kitaip-

g.gif Nesupratau, kaip Jūs išpučiat tuos kiaušinius, kad jie plūduriuoja? Ar tik 1 skylutę darot? Tada - aišku. Žinoma, tokie dailesni, bet jei padarysit po 1 abejuose galuose, kad ir mažytes, tai margučių vidus natūraliai užsipildys dažų tirpalu ir pasiners jie be didesnių vargų.
Beje, aš margučius, skirtus dekorui (ne valgymui), dažau vašku ir kiekvieną spalvą mirkau parą be jokio kaitinimo.
Atsakyti
Aš darau skylutes abiejuose galuose, ir netokias jau mažas, bet man niekada pakankamai nepanyra kiaušinis, ir neužsipildo vandeniu jo vidus net ir pamurkdžius gerokai po vandeniu- tiksliau užsipildo nepakankamai, kad dažai jį patogiai visą apsemtų, ir jis visai neplūduriuotų- todėl reikia imtis gudrybių kartais.

O su vašku aš seniau dažydavau, nuo vaikystės vis maklinti bandydavau, bet paskui pavargau, nes labai dažnai visą rezultatą ir ilgas pastangas sugadindavo koks nors nepasisekęs fonas- arba dažai nepaimdavo lygiai, kaip būna taip lyg aptrintas kiaušinis, lyg apibrozdintas atrodo, galuose balti lyg po nutrynimo taškeliai ir pan. Bet už vis sunkiausia nuimti būdavo vašką nuo nudažytų kiaušinių- absoliučiai visi būdai man nubrozdindavo dažus kartu su visu vašku- tiek kaitinimas orkaitėje, tiek žvake nutirpinimas- tai seniau aš paprasčiausiai britvutės galu nuimdavau vašką- bet darbo daug ir neidealiai nusiima. Paskui atradau kitų labai smagių būdų marginti, tai vaško teęchniką apleidau- kadangi dabar įsivedžiau tradiciją išpūstus marginti kasmet, tai aš numarginu juos lakais tais kur turguj prieš velykas parduoda ryškiais- t.y. pripaišau visokių raštų palikdama fono, ir išdžiūvus merkiu į tradicinius skystus dažus- lakuoti ornamentai nenusidažo skystaisiais dažais, o liek tokie, kokie ir buvo nulakuoti- super- ir spalvinga, ir vaško tirpinti nereikia, o rezultatas labai panašus kaip su vašku, nes ir raštus labai panašius kaip su vašku, galima išgauti- tik žala autentiškoms vaškavimo tradicijoms, aišku blush2.gif Bet vis pasvajoju prie vaško sugrįžti, reikia gi tradicijas puoselėt. biggrin.gif Tik vat niekaip man neišeina nuimti o vaško gražiai, nenutrinant ir nenublukinant kiaušinio dažų.

O ar tau pavyksta efektyviai nuimti vašką, nepašviesinant ir nenubrozdinant, dėmėmis neišterliojant viso dažų fono?- gal mirkant visą parą dažuose jie ne taip greit nusitrina nuiminėjant vašką? g.gif

Dar skutinėti aš bandau, šiemt jau tris margučius išsuktinėjau, antri metai kaip bandau. dar dažau su svog lukštais, taip pat su lipnios baldų plėvelės aplikacijomis iškarpytomis- labai smagiai ir įdomiai atrodo.

Žinau kad ukrainietiškiems vašku margintiems margučiams naudojamas kažkoks skardinis vamzdelis piešti karštu vašku, ir gaunasi ištisinės linijos- gal kas žino kur tokį įsigyti ar gyvai pamatyti, ar kaip pasigaminti jį? Bet gyvai nepamačius kažin ar išeitų pasidaryti, vien iš foto jaučiu neitų pilnai suvokti kaip pasigaminti kokybišką, gerai veikiantį..
Atsakyti
aš tai kažkaip neturėjau problemų dėl vaško nuėmimo g.gif visuomet jau nudažytą margutį nedideliu peiliuku, tiksliau jo smaigaliu nuskutu vašką ir man niekada tie dažai nenusibrozdina g.gif nu, bet kad nekokybiški dažai arba kiaušiniai pasitaiko tai tikrai darbo gaila būna. Vakar jau pradėjau margint išpūstus kiaušinius, pirmasisi buvo apklijuotas smulkiais makaronais ir ryžiais.. rezultatas, tiksliau vaizadas manęs nenudžiugino schmoll.gif nors atrodo originaliai, bet man schmoll.gif tačiau pabandžiau, dabar žinosiu:)
šiandien pabandysiu su medžiaga dekoruot kiaušinuką, nes vaškui dar ankstoka:0
Atsakyti