QUOTE(talita @ 2009 03 28, 01:22)
sakykit,o kaip dazyt kiausinius tekstiliniais dazais jei jie ispusti?ar i dazus det ar kaip kitaip,nes tuscio kiausinio gi nevirsi
Aš išpūstus verdu dažuose tekstiliniuose- jei dėdavai neišpūstą į karštus dažus, ir paskui bandydavau išpūsti, tai man nelabai išeidavo išpūsti, nes viduj tas baltymas sukietėja kažkek nuo karšto vandens. Beje, išpūsti man neskyla verdant- taip, jie plūduriuoja, bet pavartau virdama, ir pasidengia spalva- esu net su svogūnų lukštais ir tekstiliniais dažais virusi pernai išpūstus kiaušinius. Tiesa, kai plūduriuoja- sunkiau lygiai padengti dažais, bet ilgiau palaikius pasidengia. Galima į vidų išpūstų kiaušinių prieš verdant pripilti vandens su švirkštu ar kaip kitaip- tada bus sunkūs ir neplūduriuos- bet kiaušinio viduje vandenstemp. turi būti tokia pati maždaug kaip to vandens, į kurį jie merkiami virti- kad nertūktų. T.y. jei pili šaltą vidun, tai virimui irgi į šaltą dedi kiaušinį, ir kaitini ant plytelės viską kol užvirs. Kiti įremia šaukštu, kad neplūduriuotų, bet man nepatogu. Esu pamovusi ant medinio iešmuko per skyles kiaušinį, ir laikliusi verdančiuose dažuose panirusį- gaunasi, bet laikyti atsibosta, ir kitų būdų esu sugalvojusi, bet čia jau fantazijos reikalas.
O virti išpūstus tinka, geriau įsigeria dažai, lygiau pasidengia, bet jei nenori virti, tai galima imti putplasčio gabalą , įsmeigti į jį medinį iešmuką kulinarinį tą, ant iešmuko pamauti kiaušinį per skyles, ir įsprausti putplastį į indo kaklelį labai tvirtai, kad kiaušinis panirtų, jei kiaušinis į viršų čiuožia, prieš užmaunant jį ant iešmuko užmauti trintuką tvirtą, ar dar ką. galima ir kokias metalines ar kt groteles ar dar ką įsprausti į indą, kad laikytų kiaušinį panirusį, galima į vidų įpilti vandens, bet jis atskies dažus, tai neverdant nežinia kap gausis su šaltu vandeniu kiaušinio viduj, idealu turbūt būtų dažų su švirkšti ar klizma prileisti tų pačių, ir jis neplūduriuos- bet darbo visais atvejais bus. Aš esu ir paprasčiausiai varčiusi kiaušinį inde su dažais, vis apvartai, kad visos pusės paidažytų, ilgiau palaikai kad lygiau pasidengtų, ir visai nudažo, bet jei bus daug fono- gali nelvisai vienodai pasidengti paviršius, kai kur tamsiau, kai kur šviesiau.
Mano tai tokie bandymai , gal kas ką geriau žino.