Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(LIR @ 2009 03 11, 16:57)
Sveikos visos laukiančios velykų smile.gif)
gal turite kuri marginimo vašku raštų? Aš marginu vašku jau 2 metus, taip kad patirties daug neturiu. Turbūt didžiausia mistika man vaško nuvalymas, niekaip nesigauna sad.gif((( tai aš jį ir palieku smile.gif)) Ačiū  4u.gif

Gal tiks? Cia rasi labai daug rastu kiausinukams:

http://picasaweb.goo.../KRASLICEVzory#
http://picasaweb.goo...ajickoMalovane#
http://picasaweb.goo...kagal/Kraslice#
Atsakyti
Ir aš jau laukiu velykų 4u.gif gal žinot kokių "liaudiškų" kiaušinių dažų su kuriais labai labai tamsiai nusidažo kiaušiniai? norėčiau, kad tikrai tamsūs būtų, beveik juodi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2009 03 13, 17:58)
Ir aš jau laukiu velykų 4u.gif gal žinot kokių "liaudiškų" kiaušinių dažų su kuriais labai labai tamsiai nusidažo kiaušiniai? norėčiau, kad tikrai tamsūs būtų, beveik juodi ax.gif

skaiciau, bet nebandziau, kad azuolo zieve tamsiai dazo
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2009 03 13, 17:58)

mano mociute lyg ir su svogunu(maisytus paprastu ir raudonu) lukstais sugebedavo tamsiai nudazyt, paskui skutinedavo juos. manau su dideliu kiekiu lukstu turetu gautis g.gif

as siandien jau biciu vasko marguciam nusipirkau einu dar kokiu rastu paieskot kad fantazijos nepritruktu biggrin.gif
Atsakyti
Bet su lukštais ar žieve nusidažo tamsiai jei juos ten ilgai verdi. skutinėjimui tai labai gerai, o jei su vašku kiaušiniai marginti taigi nevirsi schmoll.gif o atvėsusiame nuovire turbūt nenusidažytų, kaip manot? g.gif gal acto įpilti, kad geriau spalva kibtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 14 kovo 2009 - 12:50
Norint gauti tamsius dazus su svogunu lukstais, as juos suverdu is vakaro. Verdu ilgokai, kad butu labai tamsus skystimas. Kai atvesta, isnesu i balkona. Ryte tada i salta nuovira dedu paruostus (su zolyte ir apristus kojines gabaliuku) kiausinius. Butinai i SALTA nuovira sudedu. Ir kiausiniai turi buti kambario temperaturos, o ne katik isimti is saldytuvo. Paverdu 10 min. Ir kiausinius naudoju tik baltus, nes ant balto luksto geriau matosi zolytes ar lapuko rastas. Gaila, neturiu kuo nupaveiksluoti, dar pernyksciu turiu pasilikusi, jie isdziuve, tusti.
Is 20 kiausiniu man skyla 2 arba 3 kiausiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 14 kovo 2009 - 13:27
Labas smile.gif Pernai Velykoms dažiau kiaušinius su ciberžole. Labai gražiai ryškia geltona spalva nusidažė. thumbup.gif Karis irgi gerai nudažytų... Hibisko žiedai (kurių į arbatas deda dėl raudonumo)- jei norit raudonos spalvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 03 13, 00:05)

Na, čia labai jau slaviški g.gif
Gal kam tiks, bet neapsirikit, kas norės tradiciškai lietuviškų - ten tik kai kurie panašūs.
O eksperimentuoti visad įdomu mirksiukas.gif
Sėkmės
Atsakyti
Nu nelabai man gaunasi su tais natūraliais dažais verysad.gif tiesa dar su burokėlias ir svogūnų lukštais nebandžiau. paskaičiau, kad kai kurios čia su textiliniais dažais dažot, bet jų valgyt paskui turbūt jau negalima, tokie kaip ir dekoratyviniai gaunasi ane g.gif O amximose jų būna pirkt? Kažkaip kai nereikėjo niekad tai ir dėmesio neatkreipiau unsure.gif
Atsakyti
As kiekvienais metais su svogunu laiskais dazau thumbup.gif kiausini apvynioju iv. zolelem, arba popieriaus karpiniais, ryziais, dedu i "neilonke" ir verdu thumbup.gif arba verdu paprastai svogunu laiskuose ir po to israizau ka nors ax.gif
Atsakyti
tekstiliniu dazu yra ir maximoj ir iki parduotuvese. as tai iki parduotuvej pirkau, o radau skyriuje prie chemikalu. Juodi pakeliai.
Atsakyti
Merginos, juk tekstiliniai dažai netinka kiaušinių dažymui... Dar kas netyčia paėmęs suvalgys jais nudažytą kiaušinį, o jei vaikas nutvers? Aš bijočiau su tekstiliniais dažyti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 16 kovo 2009 - 16:34