Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

mes dazome dviem budais:
Pas mama zemaitijoje dazom taip - prirenkam sausu zoliu, tokiu minkstu ir ilgu, jei sniegas nutirpes nesunku rasti (jei kaime tinka sienas). Gausiai apdedam kaisini zole ir gerai apvyniojame siulu, kad visa zole stipriai prisispaustu, tada verdame ryzkiuose dazuose, isvirus siulus atsargiai nukarpome, nuimame zole ir gaunasi nuostabiai margas kiausinis su ivairiu zoleliu rastais...
seniau virdavome dazuose siulams dazyti - gerai gaudavosi, dabartiniai kaskokie nestiprus, gal reikia deti kelis pakelius?
Pas mociute aukstaitijoje kitaip marginame - nereikalingas kojakelnes (svarias rolleyes.gif ) sukarpome kvadrateliais, i viduri dedame visokiu dalyku - lapeliu, svoguno luksto gabaleliu, ar suslapintu mieziniu kruopu (veliau atrodo kaip zvaidzdes) ar kitko .. stipriai sutempiame medziagos krstelius ir stipriai surisame, tada verdame dazuose.
Sitaip labai nesunku ivairiai primarginti daug kiausiniu. O rezultatas visada netiketas..
Atsakyti
Aš kiaušinius marginu taip: nudažau kiaušinius, tada teptuku tepu popieriui skirtus klijus pagal kokį nors ornamentą ar sugalvoju kokį piešinuką ir apiberiu arba apvolioju manų kruopose. Gaunasi labai gražūs ir originalūs margučiai. Galima ir su kitom kruopom apklijuoti.
Atsakyti
TAVO APRAŠYTI PAPROČIAI ĮDOMŪS, clap_1.gif BET TRUPUTĮ SENOVIŠKI...
VELYKAVIMAS ( NR 1) VYKSTA SAVAITĖ PRIES VELYKAS, PER VERBĄ, SAKOMA NE AŠ MUŠU, VERBA MUŠ, PER VELYKAS DUOK KIAUŠINĮ, IR TAS TURI PAŽADĖTI.
O IŠ KITŲ PAPROČIŲ PAS MUS IŠLIKO TIK MUŠIMAS thumbup.gif , RIDENIMAS clap_1.gif IR KIAUŠINIAVIMAS thumbup.gif
Atsakyti
aš viriau 2 min. ir po to merkiau 5 min. į vandenį su raudonais dažais putpelės kiaušinius, gavosi liuks thumbup.gif .Dar radau Rimi SAVANORIŲ PR. trafaretus kiaušiniams (7 lt.) thumbup.gif , vaikai galės margint biggrin.gif
Atsakyti
Aš išverdu baltus kiaušinius ir aprengiu tokiais vokiškais celofanais su paveiksliukais , dedu ant šaukšto ir įmerkiu 5 sek. į verdantį vandenį . Nuo karščio tas celofanas gražiai prilimpa prie kiaušinio . Nors visada močiūtės pridažo su dažais ir luštais , bet visi vaikai pirmiausia stveria mano kiaušinukus su kokiais nors Disney paveisliukais. Ir greita ir patogu . thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
KADANGI JAU KELIOSE TEMOSE UZTIKAU , KAD MAMOS DOMISI KIAUSINIU DAZYMU TAI NUSpRENDZIAU TEMA ISKELTI I pAVIRSIU... GERU SVENTU VELYKU IR GRAZIU, TVIRTU IR LINKSMU MARGUCIU... biggrin.gif
Atsakyti
Yra parduotuvej spec dazu kiausiniams dazyti: kaip akvarele, su teptuku. Kad vaikai patys galetu dazyti. Atrakcija nereali.
Atsakyti
Kazkur skaiciau, kad isvirtus kiausinius galima marginti ivairiu spalvu nagu laku wink.gif .
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 03 22, 08:38)
aš viriau 2 min. ir po to merkiau 5 min. į vandenį su raudonais dažais putpelės kiaušinius, gavosi liuks thumbup.gif .Dar radau Rimi SAVANORIŲ PR. trafaretus kiaušiniams (7 lt.) thumbup.gif , vaikai galės margint biggrin.gif

Is pradziu man tie trafaretai irgi patiko ir dabar patinka, tik pagalvojau, kad ir be ju, o su mergaiciu fantazija kiausiniai gausis tikrai neprastesni.

Rimse, nagu laku as marginu, bet jau ispustus kiausinius ir naudoju kaip papuosimus gelem, ismarginta kiausinio luksta uzveriu ant pagaliuko ir ismeigiu i vazona. beje galima dar ir kruopu priklijuoti, ryziu ar manu irgi graziai atrodo.

Vija, jei isbandysi ta akvarele, tai parasyk ar kokybiska.
Atsakyti
Kiausinius dazau tik su svogunu lukstais. Man tuomet jie fainiausi. Niekada nezinai kas gausis: kokie atspalviai, tamsus ar sviesu.
Atsakyti
nemegstu zaidimu jokiu su kiausiniais laugh.gif
Atsakyti
Aš nors ir neatsisakau su vaikais pažaisti mokykloje, bet su kiaušiniais tai nemėgstu.
Atsakyti