QUOTE(elia @ 2008 03 16, 09:51)
bet tada vašku apsivelia šaukštas ir puodas, o kartais ir kiaušinių dažai neatlaiko karšto vandens, nusiplauna, nublunka... gal kas žino kokią gudrybę
Va va, man irgi ta pati problema- nuvaškuoti ir nudažyti - ranka kiek įgunda, bet tas nuėmimas vaško sugadina visą darbą.. Nu gi plėmais nueina visad kiaušinis, kai panardini jį į karštą vandenį su dažais, arba jei su žvake, arba jei orkaitėje- kol kas man normaliausias būdas- orkaitėje nutirpinti, ir nutrinti su servetėle... Aišku, dažai vis tiek dažnai nukenčia, nusibrūžina, nublunka ir t.t.
Bet kiek aš matau vašku dažytus paprastų žmonių margučius- daug jų tikrai būna nusiplėmavę, jaučiu nuo to vaško nuėmimo proceso čia taip, nes raštai gražūs pas žmones- o va fonas - matosi kad pablukęs. ir dėmėm.. Seniau aš skusdavau britvute, bet jei paslysta- nusibraižo aplink - ale man vis tiek geriau nei plėmais nuėję.. Bet kad darbo kiek skusti:oh - orkaitėje, kol kas ma geriausiai- o kaip ten liaudies meistrai padaro- nežinau, gal ir jiems nevisada pavytksta, tik į pardavimą deda tik pavykusius... Nu niekas manęs neįtikins, kad įmerkus kiaušinį į karštus dažus, vaškas taip gražiai ima ir nutirpsta visada, ir jokių plėmų
Arba kažkas smulkaus, bet esminio eilinį kartą nedasakyta tų visų liaudies meistrų ir aprašinėtojų, kurie atseit moko kaip marginti tradiciniais būdais... Aš asmeniškai susiduriu pastoviai su tuo, kad kažkas nedasakoma, neužakcentuojama, o vėliau pati atrandi įvairių bandymų keliu, gaunasi, kad visi, kas moka, žino, bet nusiduoda šlangomis- i paskui kalnas visokių rašliavų tiek lentynoje, tiek kompe, ir šimtą kartų kasmet vis katoja ir kartoja žmonės, smeigtukas į pieštuką, pakaitini ir valio, o tada į karštus dažus vėl- ir psio- o kad kas esmę pasakytų- tai ne, vis nutylimi tie svarbiausi niuansai, kurie daugeliui pradedančiųjų eilinių žmogelių nesigauna... Ir reikia išradinėti dviratį, kad sužinotum, kur šuo pakastas...