Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(agnita @ 2008 02 27, 11:48)
Aš visada marginu su vašku ax.gif

aš irgi, tik niekaip nesugalvoju, kaip greitai ir paprastai nugramdyti tą vašką nuo margučių g.gif
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2008 03 15, 14:39)
aš irgi, tik niekaip nesugalvoju, kaip greitai ir paprastai nugramdyti tą vašką nuo margučių  g.gif

Bent jau aš šitą vašką nuimu į karštą vandenį su dažais įdėjusi kiaušinį ir jis tada ištirpsta.
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2008 03 15, 15:12)
Bent jau aš šitą vašką nuimu į karštą vandenį su dažais įdėjusi kiaušinį ir jis tada ištirpsta.

bet tada vašku apsivelia šaukštas ir puodas, o kartais ir kiaušinių dažai neatlaiko karšto vandens, nusiplauna, nublunka... gal kas žino kokią gudrybę g.gif
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2008 03 16, 09:51)
bet tada vašku apsivelia šaukštas ir puodas, o kartais ir kiaušinių dažai neatlaiko karšto vandens, nusiplauna, nublunka... gal kas žino kokią gudrybę  g.gif

Va va, man irgi ta pati problema- nuvaškuoti ir nudažyti - ranka kiek įgunda, bet tas nuėmimas vaško sugadina visą darbą.. Nu gi plėmais nueina visad kiaušinis, kai panardini jį į karštą vandenį su dažais, arba jei su žvake, arba jei orkaitėje- kol kas man normaliausias būdas- orkaitėje nutirpinti, ir nutrinti su servetėle... Aišku, dažai vis tiek dažnai nukenčia, nusibrūžina, nublunka ir t.t.

Bet kiek aš matau vašku dažytus paprastų žmonių margučius- daug jų tikrai būna nusiplėmavę, jaučiu nuo to vaško nuėmimo proceso čia taip, nes raštai gražūs pas žmones- o va fonas - matosi kad pablukęs. ir dėmėm.. Seniau aš skusdavau britvute, bet jei paslysta- nusibraižo aplink - ale man vis tiek geriau nei plėmais nuėję.. Bet kad darbo kiek skusti:oh - orkaitėje, kol kas ma geriausiai- o kaip ten liaudies meistrai padaro- nežinau, gal ir jiems nevisada pavytksta, tik į pardavimą deda tik pavykusius... Nu niekas manęs neįtikins, kad įmerkus kiaušinį į karštus dažus, vaškas taip gražiai ima ir nutirpsta visada, ir jokių plėmų schmoll.gif g.gif Arba kažkas smulkaus, bet esminio eilinį kartą nedasakyta tų visų liaudies meistrų ir aprašinėtojų, kurie atseit moko kaip marginti tradiciniais būdais... Aš asmeniškai susiduriu pastoviai su tuo, kad kažkas nedasakoma, neužakcentuojama, o vėliau pati atrandi įvairių bandymų keliu, gaunasi, kad visi, kas moka, žino, bet nusiduoda šlangomis- i paskui kalnas visokių rašliavų tiek lentynoje, tiek kompe, ir šimtą kartų kasmet vis katoja ir kartoja žmonės, smeigtukas į pieštuką, pakaitini ir valio, o tada į karštus dažus vėl- ir psio- o kad kas esmę pasakytų- tai ne, vis nutylimi tie svarbiausi niuansai, kurie daugeliui pradedančiųjų eilinių žmogelių nesigauna... Ir reikia išradinėti dviratį, kad sužinotum, kur šuo pakastas...
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2008 03 15, 23:51)
bet tada vašku apsivelia šaukštas ir puodas, o kartais ir kiaušinių dažai neatlaiko karšto vandens, nusiplauna, nublunka... gal kas žino kokią gudrybę  g.gif

Paimkit kiaušinuką, vaškuotą vietą trumpam kyštelkit prie žvakės ar dujinės viryklės liepsnos ir greit nuvalykit sausu skudurėliu. Visada taip darau, valosi puikiai. Kai vaškas pašalinamas, kiaušinukus truputį patepu aliejumi ir pablizginu sausu skudurėliu, jie įgauna blizgesio.
4u.gif marginkit gražius kiaušiukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2008 03 17, 00:14)
Paimkit kiaušinuką, vaškuotą vietą trumpam kyštelkit prie žvakės ar dujinės viryklės liepsnos ir greit nuvalykit sausu skudurėliu. Visada taip darau, valosi puikiai. Kai vaškas pašalinamas, kiaušinukus truputį patepu aliejumi ir pablizginu sausu skudurėliu, jie įgauna blizgesio.
4u.gif marginkit gražius kiaušiukus  smile.gif

Man tai apjuosta margutis , apsvyla, ir valant vis tiek valosi ir dažai... Čia merginos minėjo, kad reikia toliau nuo žvakės, bet ilgiau palaikyti- o kaip greitai ir gražiai tai padaryti, aš neįsivaizduoju... O kažam kažkaip mistiškai pavyksta g.gif
Atsakyti
Čia šiandien dukra iš neturėjimo ką veikti (visgi atostogos) šiek tiek pamargino smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2008 03 19, 01:17)
Čia šiandien dukra iš neturėjimo ką veikti (visgi atostogos) šiek tiek pamargino smile.gif
user posted image

oho kaip grazu
papasakokit su kuo ir kaip marginst? 4u.gif
Atsakyti
papasakokit kas nors, kaip dazomi kiausiniai su siulais? cia kazkokie specialus siulai turi buti ir kur ju buna pirkt? kaip ten pats procesas turi vykti? uzsikabliavau perskaicius tema ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2008 03 18, 22:17)

oho blink.gif va cia tai marguciai, isduokit paslapti kaip isgaunat tokias ryskias spalvas
Atsakyti
Dvi, kokie gražūs margučiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(emrata @ 2008 03 20, 15:35)
oho  blink.gif  va cia tai marguciai, isduokit paslapti kaip isgaunat tokias ryskias spalvas

Sumetam į dažus ir ilgokai palaikom. Daugiau nieko paslaptingo.
QUOTE(Murielė @ 2008 03 20, 15:59)
Dvi, kokie gražūs margučiai wub.gif

aciuks.gif
Atsakyti