Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(Papugele @ 2007 04 07, 17:45)
wub.gif  wub.gif  wub.gif Solo,labai gražūs margučiai bigsmile.gif

Noriu paklaust ar tu virtus aplipini ryžiais,žolelėm ir kt ir tada tik palaikai šaltuose dažuose?Aš uždėjau ryžių ir viriau svogūnų lukštuose,tai ryžiai suvirė į gumulą,gavosi kleckais. unsure.gif O tavo labai gražūs grūdeliai.

Tai kad ne šaltuose dažuose...Dariau taip: žalią kiaušinį pamirkiau paprastam vandenuke, kad ryžiai geriau priliptų, ir apvyniojau pėdkelnės gabaliuku biggrin.gif kai kur netavrkingai išsidėstė ar sukrito tie ryžiai, bet yra kaip yra smile.gif na ir viriau anilininiuose dažuose smile.gif
labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 07 balandžio 2007 - 18:04
QUOTE(solo @ 2007 04 07, 17:43)
Gražios artėjančios Šv. Velykų šventės  4u.gif  Geros nuotaikos  4u.gif
user posted image

vaje koks grozis bigsmile.gif thumbup.gif
o kaip tu juos spalvotus padarai? g.gif
Jauciu siemet pirma kart ir as bandysiu kojinem viniot - visada tik siulais vynioju.. g.gif ir kokiu nors zolyciu privinioju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 04 07, 18:11)
vaje koks grozis  bigsmile.gif  thumbup.gif
o kaip tu juos spalvotus padarai?  g.gif
Jauciu siemet pirma kart ir as bandysiu kojinem viniot - visada tik siulais vynioju.. g.gif ir kokiu nors zolyciu privinioju  smile.gif

jei jums taip gražu, ir turit namie anilininių dažų (būtent anilininių-IKI parduotuvėj yra), tai aš darau labai paprastai-imi kvadratinį pėdkelnės gabaliuką (dydžio kad užtektų apvyniot kiaušinį), dedat kiaušinį ant jo, primetat žolyčių, ryžių, svogūnų lukštu, ir po kelis grūdelius poros spalvų dažų. Apvyniojat pėdkelne, siūlu ir dedat į šaltą vandenį (įberiat kokios spalvos dažų) ir verdat. Visas grožis jums ant delno biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2007 04 07, 19:19)
jei jums taip gražu, ir turit namie anilininių dažų (būtent anilininių-IKI parduotuvėj yra)

Aha,tikrai-šiandien buvau IKI parduotuvėj,tai tik anilinių dažų ir buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2007 04 07, 19:19)
jei jums taip gražu, ir turit namie anilininių dažų (būtent anilininių-IKI parduotuvėj yra), tai aš darau labai paprastai-imi kvadratinį pėdkelnės gabaliuką (dydžio kad užtektų apvyniot kiaušinį), dedat kiaušinį ant jo, primetat žolyčių, ryžių, svogūnų lukštu, ir po kelis grūdelius poros spalvų dažų. Apvyniojat pėdkelne, siūlu ir dedat į šaltą vandenį (įberiat kokios spalvos dažų) ir verdat. Visas grožis jums ant delno  biggrin.gif

ai tiek to - jau padariau su tais kitais dazais rolleyes.gif nes nesugalvojau kurio indo man taip negaila, kad dazus ten virt galeciau.. blush2.gif

o dabar moterys - kaip nuvalyt dazus nuo nagu? unsure.gif Puse maniskiu - ryskiai zali blink.gif pamirsau pirstines doh.gif
Atsakyti
Ir as klausiu patarimo. Isvyniodama margucius nusimarginau ir rankas violetine spalva, rodos, tiek nedaug uzteko, gal pora minuciu, dabar nei soda, nei citrina nepadeda... Daziau aniliniais dazais, nerandu jokios info niekur, kaip ta spalva nuo ranku nuimti... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kleoja: 07 balandžio 2007 - 22:20
QUOTE(Kleoja @ 2007 04 07, 23:19)
Ir as klausiu patarimo. Isvyniodama margucius nusimarginau ir rankas violetine spalva, rodos, tiek nedaug uzteko, gal pora minuciu, dabar nei soda, nei citrina nepadeda... Daziau aniliniais dazais, nerandu jokios info niekur, kaip ta spalva nuo ranku nuimti...  g.gif

greitai nenusiplaus doh.gif
kažkadair aš be pirštinių su spalvom žaidžiau, tai paskui gal savaitę laiko prausiau su viskuokas po ranka buvo, ir soda, ir citrinos rūgštis, ir actas, irfeiris, ir cif doh.gif doh.gif vnž teko viską išbandyti, nieko gero doh.gif
nusiteik dabar kuo daugiau rankas plauti, indus mazgoti cool.gif

o kitais metais nepamirškit pirštinių mirksiukas.gif

visiems linksmų šv.Velykų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ir dar pabandyk kanors rankomis isskalbti mirksiukas.gif Labai padeda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 04 25, 20:46)
darau zelatininius kiausiniukus:
Atsargiai pramusu kiausinio gala, ispilu visa turini. Luksta isplaunu ir isdziovinu.
Pasiruosiu zele, tik pilu maziau vandens, kad standesne zele butu (3/4 vandens).
Sudedu lukstus i kiausiniu formas ir sluoksniais pilu skirtingu spalvu zele - viena ipilu, susaldau, kita ipilu ir t.t.

aš išbandžiau šį metodą - labai paįvairino stalą thumbup.gif
čia pirmieji bandymai, vėliau nebuvo kada fotkinti ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kleoja @ 2007 04 07, 23:19)
Ir as klausiu patarimo. Isvyniodama margucius nusimarginau ir rankas violetine spalva, rodos, tiek nedaug uzteko, gal pora minuciu, dabar nei soda, nei citrina nepadeda... Daziau aniliniais dazais, nerandu jokios info niekur, kaip ta spalva nuo ranku nuimti...  g.gif

Aš savo nudažytas rankas nuvaliau nagų lako nuėmėju, tik nežinau, ar anilinius, ar neanilinius dažus blush2.gif .
Atsakyti
.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kleoja: 25 rugpjūčio 2007 - 15:33
Nezinau ar nepasikartosiu, bet labai grazu kiausinius nudazyti kokia nors spalva, o paskui lipalu nupiesti ornamentus ir priklijuoti manu kruopas, grazus ir idomus kiausiniai gaunasi.
P.s. galima manu kruopas akvarele ar guasu nudazyti ivairioms spalvom, tada kiausiniai gaunasi dar grazesni ir ivairesni. thumbup.gif
Atsakyti