Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(-Lauryte- @ 2007 04 05, 14:49)
Jau per velai, bet gal kitoms velykoms pravers  4u.gif
Juodi dazai kiausiniams:

Juodalksnio zieves (per daug nebus).
Keliu stipriai surudyjusiu metaliniu daiktu.
Vandens (tiek kad apsemtu zieves ir surudyjusius daiktus).

Visa sita uzpila reikia laikyti savaite galima ir ilgiau. Mano sanelis dazus paruosdavo pries menesi, mat kuo ilgiau jie mirksta tuo jie buna juodesni.

šitu receptu reiks pasinaudoti kitais metais bigsmile.gif

o vandeniu kokiu užpilti - karštu, šaltu, ar nesvarbu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkesnamai @ 2007 04 04, 20:37)
Prisiskaičiau patarimu nuo pat 2003 metų prirašytų, kaip kiaušinius vašku margint.  o ar negalima  vaško nekaitinti ant lygintuvo ar virykles indelyje, o tiesiog uždegti vaškinę žvakę ir iš po liepsnos tepti vašką?

Esu taip bandzius. Deja, nuo tos zvakes liepsnos tas vaskas pradeda juoduoti, pasidaro tamsus ir ispurvina kiausinio luksta.
Papildyta:
QUOTE(Matelyk @ 2007 04 05, 14:54)
šitu receptu reiks pasinaudoti kitais metais  bigsmile.gif

o vandeniu kokiu užpilti - karštu, šaltu, ar nesvarbu  g.gif

as uzpilu verdanciu, nes kazkodel manau, kad taip geriau. O mano senelis uzpila saltu, paprastu is krano g.gif
Atsakyti
Na pasidalinsiu ir as kiausiniu marginimo patirtimi smile.gif

Šis būbas nesudetingas, taciau uzima nemazai laiko, nes kiekviena lako sluoksnį reikia leisti isdziuti.
"Folk Ark" laku isgausite "skilimus" kiausinio pavirsiuje, kuriuos galesite uztepti aukso milteliais ar aliejiniais dazais.
1)Padenkite visa kiausini laku (yra ivairiausiu lako spalvu). Palikite isdziuti 15 min. Nulakuokite kiausini laku nr1, jo pagrindas yra aliejus todel tures dziuti 12val.
2)po to nulakuokite laku nr2. Sio pagrindas yra vanduo, todel gali truputeli taskyti. Palikite nudziuti 3-4val. po pusantros valandos pamatysite, jog prasidejo"skilimo" procesas.
3) sumaisykite lygias dalis glazūros su aukso milteliais ir gauta mase padenkite kiausini.
4) is karto nusausinkite aukso misini sausu skudureliu. Palikitekiausini 12valandų nudziuti. Palaikykite kiausini po tekanciu drungnu vandeniu ir atsargiai nutrinkite skudureliu laka.
Atsakyti
Tik nedazykit kiausiniu su anilininiais dazais!!!!!!! schmoll.gif Bent jau tu, kuriuos ruosites valgyti.

Anilinas yra labai labai nuodingas. Jus galit visai nejausti iprastu apsinuodyjimo simptomu, bet jis visam gyvenimui nuseda organizme (plauciuose, kepenyse ir t.t) ir pastoviai, visai neauciant, ji nuodija: pakinta kraujo sudetis ir t.t

Geriau naudokites liaudiskais dazu receptais. Saugokite savo, o svarbiausia savo vaiku sveikata.

Linksmu, sveiku Sv. Velyku ir paciu tvirciausiu marguciu 4u.gif

PS.: Atsiprasau, kad rasau be lietuvisku raidziu. Tiesiog mano klaviaturai kazkas nutiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 04 05, 15:06)
Na pasidalinsiu ir as kiausiniu marginimo patirtimi  smile.gif

Šis būbas nesudetingas, taciau uzima nemazai laiko, nes kiekviena lako sluoksnį reikia leisti isdziuti.
"Folk Ark" laku isgausite "skilimus" kiausinio pavirsiuje, kuriuos galesite uztepti aukso milteliais ar aliejiniais dazais.
1)Padenkite visa kiausini laku (yra ivairiausiu lako spalvu). Palikite isdziuti 15 min. Nulakuokite kiausini laku nr1, jo pagrindas yra aliejus todel tures dziuti 12val.
2)po to nulakuokite laku nr2. Sio pagrindas yra vanduo, todel gali truputeli taskyti. Palikite nudziuti 3-4val. po pusantros valandos pamatysite, jog prasidejo"skilimo" procesas.
3) sumaisykite lygias dalis glazūros su aukso milteliais ir gauta mase padenkite kiausini.
4) is karto nusausinkite aukso misini sausu skudureliu. Palikitekiausini 12valandų nudziuti. Palaikykite kiausini po tekanciu drungnu vandeniu ir atsargiai nutrinkite skudureliu laka.

čia kaip suprantu kažkoks spec rinkinys g.gif o kur jo galima gauti g.gif

bet tai čia gaunas kad vienas kiaušinis beveik dvi paras dažomas unsure.gif
reikalauja daug laiko doh.gif

o gal galėtum įmesti nuotraukyčių, nes nelabai įsivaizduoju kaip tie kiaušiniai atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2007 04 05, 15:13)
čia kaip suprantu kažkoks spec rinkinys  g.gif o kur jo galima gauti  g.gif

bet tai čia gaunas kad vienas kiaušinis beveik dvi paras dažomas  unsure.gif
reikalauja daug laiko  doh.gif

o gal galėtum įmesti nuotraukyčių, nes nelabai įsivaizduoju kaip tie kiaušiniai atrodo  g.gif

As pirkau Kaune Senamiestyje, Zamenhofo gatveje, dazu parduotuveje. Siemet dar nedaziau blush2.gif
Papildyta:
Dar galiu pasidalinti "receptu", kaip kiausinius dazyti smile.gif

O gi, paprasta akvarele biggrin.gif

Pirmiausia sušlapinkite kiausini. Pieskite pasirinktus piesinius dviem ar daugiau spalvų. Pamatysite, kaip spalvos susilieja wub.gif Nudziovinkite plauku dziovintuvu
Atsakyti

O gi, paprasta akvarele biggrin.gif

Pirmiausia sušlapinkite kiausini. Pieskite pasirinktus piesinius dviem ar daugiau spalvų. Pamatysite, kaip spalvos susilieja wub.gif Nudziovinkite plauku dziovintuvu
[/quote]

g.gif O kaip paskui jį į rankas paimti? Juk teps baisiausiai doh.gif Ar dar kažkaip apdoroji?
Atsakyti
Aš n metų dažau kiaušinius taip pat - į kojinę pridedu žolyčių (pvz petražolę prilipinu prie kiaušinio), ryžių, smulkių svogūnų lukštų ir po kelis grūdelius kelių spalvų dažų, apvynioju siūlu ir dedu irgi į dažytą šaltą vandenį... thumbup.gif ant vieno kiaušinio gaunas 20 spalvų ornamentinė makalynė biggrin.gif ale visi sako labai gražu....
Atsakyti
QUOTE(-Lauryte- @ 2007 04 05, 15:12)
Tik nedazykit kiausiniu su anilininiais dazais!!!!!!!  schmoll.gif 

O kokie tie "aniliniai"? blush2.gif Gal čia tas lakas, kur turguje pardavinėjimas mažuose buteliukuose? doh.gif Dabar susirūpinau, nes nusipirkau lako kiaušiniams dažyti g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vene @ 2007 04 05, 21:05)
[/color]
O kokie tie "aniliniai"? blush2.gif Gal čia tas lakas, kur turguje pardavinėjimas mažuose buteliukuose? doh.gif Dabar susirūpinau, nes nusipirkau lako kiaušiniams dažyti  g.gif .

Nepergyvenkit, nenusinuodysit biggrin.gif visą laik dažau su anilininiais (buteliukuose miltelių forma) nu lyg gyva esu.. biggrin.gif būtent aniliniai ir nudažo gerai kiaušinius, o ne tie valgomieji... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidija @ 2007 04 05, 14:31)
Noriu pasidalinti su jumis velykinio žaidimo idėja Jį galima žaisti praktiškai "betkur" mieste, kaime, gamtoje...

Labai puiki idėja. Aš irgi bandysiu kažką panašaus suorganizuoti. Išslapstysiu margučius, velykinius suvenyriukus, ir kas ką ras, tas tą ir turės. Na, paskui, jei kas norės, galės apsikeisti savo radiniais, nes aš jau žinau, kad mano dukrytės tikrai būtinai palygins, kuri ką rado. Aišku, bus ir margučių ridenimas bei daužymas smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2007 04 05, 22:14)
Nepergyvenkit, nenusinuodysit  biggrin.gif  visą laik dažau su anilininiais (buteliukuose miltelių forma) nu lyg gyva esu..  biggrin.gif būtent aniliniai ir nudažo gerai kiaušinius, o ne tie valgomieji...  schmoll.gif

Mano dažai tai tirštos konsistencijos, bet irgi turi "savo" kvapą, manau vaikams gal negerai tokius margučius valgyti unsure.gif .
Atsakyti
Mes dazysime su vasku ir dazais.... wink.gif
Atsakyti