Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

QUOTE(PaMeL @ 2007 04 03, 18:28)
o kaip padaryt spalvotus dryzius marginant vasku  g.gif reik spalvoto vasko ar kazko kita blush2.gif

ne, vaško spalvoto nereikia biggrin.gif
pirmiausiai ant balto kiaušinio pamargini truputį tada dedi į kokią nors šviesią spalvą, po val išimi ir vėl margi, tada dedi į tamsesnę spalvą, kai jau primargini kiek nori spalvų dedi į juodą, kad visas spalvas permuštų mirksiukas.gif
kai nuvalysi vašką ir bus gražus spalvotas margutis bigsmile.gif

QUOTE(fleita @ 2007 04 03, 21:51)
O iš kur gauti to vaško?

tikro vaško žvakių galima nusipirkti iš bobučių prie bažnyčių mirksiukas.gif
žvakę sutrupini, išlydai ir gali marginti rolleyes.gif

QUOTE(Vėtružė @ 2007 04 03, 23:04)
Čia mano pernykštis menas........ Ale šiemet noriu kad tie išmarginimai būtų spalvoti........ reik jaučiu visą temą išstudijuot gal rasiu..........
dažiau su maksiminiai dažais čia už 68 ct kur, ale kažkokie jie nusitrina..........[/color]

gražus menas thumbup.gif
dažus patarčiau pirkti anilinius skirtus medvilnei dažyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Drugelis @ 2003 04 14, 22:07)
        Marmuriniai margučiai          
Ant plono audinio beriama po truputį įvairių dažų. Į jį suvyniojamas kiaušinis ir tvirtai apsukamas siūlu, kad ryšuliukas neišsiskleistų. Dedamas į verdantį vandenį ir verdamas 6-10 min. Išviręs kiaušinis, išvyniojamas, nuplaunamas ir patepamas riebalais.
user posted image

mes dar kartu prie dazu dedam svoguno lukstu. patys graziausi marguciai pasaulyje gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Prisiskaičiau patarimu nuo pat 2003 metų prirašytų, kaip kiaušinius vašku margint. o ar negalima vaško nekaitinti ant lygintuvo ar virykles indelyje, o tiesiog uždegti vaškinę žvakę ir iš po liepsnos tepti vašką?
Atsakyti
QUOTE(vilkesnamai @ 2007 04 04, 20:37)
Prisiskaičiau patarimu nuo pat 2003 metų prirašytų, kaip kiaušinius vašku margint.  o ar negalima  vaško nekaitinti ant lygintuvo ar virykles indelyje, o tiesiog uždegti vaškinę žvakę ir iš po liepsnos tepti vašką?

g.gif įdomiai tu čia sugalvojai, tik manau kad vaškas nuo žvakės gali būti per žemos temp, ta prasme kad kol atneši pieštuką nuo žvakės iki kiaušinio gali sustengti, nors pabandyti gali, per galvą niekas neduos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkesnamai @ 2007 04 04, 19:37)
Prisiskaičiau patarimu nuo pat 2003 metų prirašytų, kaip kiaušinius vašku margint.  o ar negalima  vaško nekaitinti ant lygintuvo ar virykles indelyje, o tiesiog uždegti vaškinę žvakę ir iš po liepsnos tepti vašką?

Ne negalima......... Šiaip nelabai įsivaizduoju, kaip tu nuo žvakės galėtum jį kabinti g.gif Aš turiu tokią metalinę skardelę( nuo vyro fotografijos reikmenų paėmiau) ją padedu ant dujinės.....( jei yra stiklokeramikinis paviršius tai nereik net)........... dedu ant jos skardinę tokią nuo saldainių, galima nuo koncervų.......... Ten dedu vašką ir jis kaista ant nedidelės ugnies nuolat.......... jei vaškas bus per šaltas jis neprikibs prie kiaušinio, ir iš vis jis neprikibs prie tos adatėlės-pieštuko........... O ir kiaušinis turi būti nei per karštas ne par šaltas.......... nes jei bus per šaltas, vaškas nekibs prie jo, o jei per karštas jis nubėgs.......... Visa tai ateina su patyrimu.......... Pirmas kiaušinis vis vien būna su defektu, kol įsikerti kokio turi būti karštumo ir kaip jį laikyti teisingai ir pan..........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtružė: 04 balandžio 2007 - 19:48

dažus patarčiau pirkti anilinius skirtus medvilnei dažyti mirksiukas.gif
[/quote]

paklausius jusu patarimu ir as daziau kiausinius su aniliniais dazais, tik nesuprantu kodel mano marguciai ne visai ryskus g.gif tai gal reikia deti siek tiek druskos ar acto, kad spalva geriau kibtu??? verysad.gif
Atsakyti
O kaip jūs po visko vašką nuo kiaušinių nuvalot? Aš vis pagadinu bevalydama blush2.gif Jau aš irgi einu virt kiaušinų ir margint, kad tik mažoji ilgiau pamiegotų pasiterliot mamai leistų
Atsakyti
QUOTE(witalyli @ 2007 04 05, 09:11)
paklausius jusu patarimu ir as daziau kiausinius su aniliniais dazais, tik nesuprantu kodel mano marguciai ne visai ryskus  g.gif  tai gal reikia deti siek tiek druskos ar acto, kad spalva geriau kibtu??? verysad.gif

nusidažymas dar labai priklauso nuo pačio kiaušinio lukšto
nžn, kame bėda bet ir pas mane tas pats doh.gif kaskart išsiverdu 7-8 kiaušinius, tai būtinai 1 arba kartais ir dviejų neima jokia spalva schmoll.gif doh.gif doh.gif

į vienus dažus bandžiau pilti acto, tai iš dažų tokia buza pasidarė blink.gif teko viską išpilti lauk unsure.gif

QUOTE(norita @ 2007 04 05, 09:52)
O kaip jūs po visko vašką nuo kiaušinių nuvalot? Aš vis pagadinu bevalydama blush2.gif Jau aš irgi einu virt kiaušinų ir margint, kad tik mažoji ilgiau pamiegotų pasiterliot mamai leistų

aš dedu kiaušinius į orkaitę, pašildau kol vaškas aptirpsta ir tada nušluostau su popierine servėtėle thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meridė @ 2007 03 26, 09:52)
Na aš ne apie margučius, bet apie velykų zuikičius. Tai va tokia situacija darželyje vaikai bus velykų zuikučiai, tai reikia ausytes padaryti, gal kas nors turi kokią mintį kaip iš vielos išlankstytas ausytes pritvirtinti prie lankelio, ir kuo jas apsiūti.  g.gif . Laukiu visokių minčių, nes pati nesugalvoju  cray.gif

Sveiki visi forume,

Sveika meride,
Turiu keleta idėju - gali pavyzdiu ausytes pritaisyti ant paprasto plaukų lankelio, patį lankelį galima apvilkti tokia pat medžiaga kaip ir pritvirtintos ausytės; dar pajuodinus nosytė ir nupiešus ūsiukus išeis visai neblogas kiškutis smile.gif
Atsakyti
Galbūt kas žinote, kur būtų galima gauti juodų kiaušinių dažų, nes parduotuvėje pasirinkimas labai mažas, o ir spalvos tik ryškesnės. O gal būtų galima kokiom natūraliom priemonėm juodai nudažyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietuviška mergaitė: 05 balandžio 2007 - 12:56
Sveki ir sveikos, dar karteli, esantys forume

Aš palyginus neseniai prisijungiau prie supermamų klubo, tai gi atleiskite naujokei žinučių siuntimo klaidas

Skaičiau diskusijas apie margučių puošyba, man labai patiko.
Noriu pasidalinti su jumis velykinio žaidimo idėja Jį galima žaisti praktiškai "betkur" mieste, kaime, gamtoje... Geriausia jį organizuoti gamtoje, kur nors sode ar skverely prie namų. Kaip Kalėdos siejasi su Kalėdų senelių taip Velykos pas mus siejamos su Velykiniais personažais - Velykų bobute ir jos pagalbininku kiškučiu.
Į šį žaidimą susirenkame po velykinių pietų. Kuo daugiau vaikų jame dalyvauja tuo įdomiau ir daugiau azarto ir tėveliams ir vaikams. Vaikams seku pasaką, kad per velykas gerus vaikus lano Velykų Bobutė (šis personažas, tarp kitko, iš lietuvių tautosakos; kažkada apie jį buvau girdėjusi). Velykų Bobute nešioja vaikams margučius, o kiškutis juos paslepia sode po lapeliais, žolytėm, krūmeliais ir t.t Vienu žodžiu po visą sodą yra išslapstomi kiaušiniai kai kur krūvelėm, kai kur po vieną. Prie paslėptų margučiu pridedu saldainių, ar šiap kokių nors suvenyrų, daiktelių velykine tematika. Vaikus, tuo tarpu kai slepiami kiaušiniai, susodiname piešti kiaušinių margučių, piešinukai tampa prizais nugalįtojams, tai yra tiems kas daugiausia surinks kiaušinių.
Žaidimą dažniausiai organizuoju sode. Kai viskas būna jau paruošta ir kiaušiniai paslėpti, išleidiame vaikus jų ieškoti į sodą, kartu su mažesniaisiais kiaušinių ieškoti eina mamos ar tėčiai.
Vaikai renka surastus margučius į krepšelius, o po to renkamas nugalėtojas (čia jau vyresnėliams). Juo tampa daugiausiai margučių surinkęs vaikas, aišku prizus gauna visi dalyvavę vaikai.

Po kiaušinių rinkimo sode vaikai eina juos ridenti. Taigi žaidimai tęsiasi toliai.
Tai smagus žaidimas visai šeimai. Siūlau ji išmeginti, ir manau, kad patiks visiems. Čia tereikia tik mūsų fantazijos
Aš šį žaidima savo dukrelei (6 metai) ir jos draugams organizuoju jau trečius metus. Vaikai labai azartiški. Jiems labai patinka ieškoti margučių. Ir šiais metais dukrelė jau laukia nesulaukia ateinančios Velykų Bobutės su kiškių
Atsakyti

Jau per velai, bet gal kitoms velykoms pravers 4u.gif
Juodi dazai kiausiniams:

Juodalksnio zieves (per daug nebus).
Keliu stipriai surudyjusiu metaliniu daiktu.
Vandens (tiek kad apsemtu zieves ir surudyjusius daiktus).

Visa sita uzpila reikia laikyti savaite galima ir ilgiau. Mano sanelis dazus paruosdavo pries menesi, mat kuo ilgiau jie mirksta tuo jie buna juodesni.

Atsakyti