Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai. Velykos

Artėja Šv. Velykos... Jokios Velykos nebūna be margučių. taigi prašau pasidalinti patirtimi kaip dažote kiaušinius Velykoms -jų dažymo būdais. Kokius medžiagas naudojat kiaušinio spalvai pakeisti (augalai, vaškas ir tt.). Kokie augalai kokia spalva nudažo kiaušinius? Kokius būdus naudojat, kad jie gerai nusidažytų ir tt.

Mes labai dažnai dažom kiaušinius verdant kiaušinius su svogūnų lukštais. Kartais dedu įvairių augalų lapus kuriuos pritvirtinu siūlu ar aprišu užuolaidos galiuku, arba gumyte.

iš anksto labai ačiū visiems už nuomones 4u.gif
Atsakyti
Užeik čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 10 balandžio 2006 - 12:33
Matelyk labai tau aciu uz issamu kiausiniu dazymo aprasyma wub.gif . as kiausinius zalius dazydavau o tik paskui virdavau , tai budavo , kad kartais vaskas per greit atsokdavo , ir kiausinio dazai susiliedavo . pabandziau pagal tave viskas super gavos thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bagyra32 @ 2006 04 10, 19:44)
Matelyk labai tau aciu uz issamu kiausiniu dazymo aprasyma  wub.gif . as kiausinius zalius dazydavau o tik paskui virdavau , tai budavo , kad kartais vaskas per greit atsokdavo , ir kiausinio dazai susiliedavo . pabandziau pagal tave viskas super gavos  thumbup.gif  thumbup.gif

kaip malonu kad kažkam pravertė mano žinios ax.gif
Atsakyti
mamkos prasau jusu pagalbos 4u.gif Rasete,kad kiausinius dazote naturaliomis medziagomis ax.gif Tai va,noreciau ir as seis metai tokiais dazais padazyt.
Raset,kad galima kiausinius dazyt su burokeliu sultimis, tai kiausini ideti tik i burokeliu sultis ir viskas? Ar i tuos burokeliu sultis dar reikia kasko pilti? Prasau padekit,seis metais pirma kart dazysiu kiausinius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MILDUKĖ @ 2006 04 12, 15:57)
mamkos prasau jusu pagalbos 4u.gif  Rasete,kad kiausinius dazote naturaliomis medziagomis ax.gif  Tai va,noreciau ir as seis metai tokiais dazais padazyt.
Raset,kad galima kiausinius dazyt su burokeliu sultimis, tai kiausini ideti tik i burokeliu sultis ir viskas? Ar i tuos burokeliu sultis dar reikia kasko pilti? Prasau padekit,seis metais pirma kart dazysiu kiausinius doh.gif

Cia taip gavosi, kad diskusija per dvi temas vyksta blush2.gif
Siame puslapyje http://www.supermama...ic=79602&st=84#
esu idejusi aprasyma kaip dazyti naturaliom spalvom.
Atsakyti
verysad.gif SOS help.gif prašau, pasakykit ką man daryti: vakar su vyrų pirmą kartą kelias valandas marginome kiaušiniu su vaškų ir dėjome į dažus, pirktus parduotuvėje (maistinius), išėjo labai gražūs kiaušiniai, bet dabar nežinau kaip nukrapštyti tą vašką verysad.gif Kaip kažkuri mamytė čia rašė, dėjau kiaušinius į orkaitę pašildyti, bet nueina visi dažai. Dėjau į šiltą vantenį - tas pats cray.gif Jei grandau su peiliukų, dažai nusigrando kartu unsure.gif
Labai lauksiu jūsų patarimo.
Atsakyti
matelyk norejau taves paklaust , ar tu i dazus nededi druskos ar acto , gal tada spalva gaunasi ryskesne ax.gif ax.gif
user posted image
cia mano siu metu pirmos tepliones blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vijelius @ 2006 04 13, 16:55)
verysad.gif  SOS  help.gif  prašau, pasakykit ką man daryti: vakar su vyrų pirmą kartą kelias valandas marginome kiaušiniu su vaškų ir dėjome į dažus, pirktus parduotuvėje (maistinius), išėjo labai gražūs kiaušiniai, bet dabar nežinau kaip nukrapštyti tą vašką  verysad.gif  Kaip kažkuri mamytė čia rašė, dėjau kiaušinius į orkaitę pašildyti, bet nueina visi dažai. Dėjau į šiltą vantenį - tas pats  cray.gif  Jei grandau su peiliukų, dažai nusigrando kartu  unsure.gif
Labai lauksiu jūsų patarimo.

va vasu tais dažais vienos problemos doh.gif aš perku tik Anilinius skirtus medvilnei dažus (tokiam juodam pakelyje būnatik viena spalva). tiek pernai tiek šiemet pirkau Senukuose, nes daugiau niekur neradau. tai va šitie dažai nenusiplauna ir šildant nenusivalo. o dabar tau tai tikrai net nežinau ką patarti. gal palik su vašku g.gif juk irgi visai įdomiai atrodo mirksiukas.gif

QUOTE(bagyra32 @ 2006 04 13, 17:22)
matelyk norejau taves paklaust , ar tu i dazus nededi druskos ar acto , gal tada spalva gaunasi ryskesne  ax.gif  ax.gif
user posted image
cia mano siu metu pirmos tepliones  blush2.gif

oi kokie gražūs kiaušiniai bigsmile.gif labai gražiai numarginti, ir spalvos kaip gražiai suderintos thumbup.gif

o į dažus tai nieko papildomai nededu schmoll.gif
Atsakyti
Matelyk, ačiu, kad atsiliepei 4u.gif
žinau tos anilinius dažus, tik norėjau su maistiniais dažyti, tai nusipirkau tos "š".
Papasakok kaip teisingai paruošti anilinius dažus kokiomis proporcijomis, kad man gražiai nusidažytu.
O tie dažai gal nudažytų šituos jau nudažytus kiaušinius g.gif
Su aniliniais dažais dažai šaltus virtus kiaušinius, ane? Ir laikai apie puse dienos, taip?
Atsakyti
QUOTE(vijelius @ 2006 04 13, 18:17)
Matelyk, ačiu, kad atsiliepei  4u.gif
žinau tos anilinius dažus, tik norėjau su maistiniais dažyti, tai nusipirkau tos "š".
Papasakok kaip teisingai paruošti anilinius dažus kokiomis proporcijomis, kad man gražiai nusidažytu.
O tie dažai gal nudažytų šituos jau nudažytus kiaušinius  g.gif
Su aniliniais dažais dažai šaltus virtus kiaušinius, ane? Ir laikai apie puse dienos, taip?

aš darau į 0,75l stiklainius - supilu visus dažų miltukus iš to pakelio ir iki pusės stiklainio pripilu virinto karšto vandens, gerai išmaišau, kad dažai ištirptų, ir palaikau kad atvėstų, nes jei bus per karšta tai vaškas nubėgs.
o kiaušinius tai kaip išeina - vienus sudedu šiltus, kitus šaltus, nes ne visada suspėju numarginti, o kai darai kelių spalvų tai kitaip neišeina tik šaltus sudėti. vat ir šiand marginau ir nusidažė šalti. šiaip mėgstu aš kiaušinius ilgiau palaikyti, kad gražiai nusidažytų, bet šiand dariau keliom spalvom tai po valandą palaikiau ir visai gerai nusidažė. išikro, žinok, kiaušinio nusidažymas dažais labai priklauso nuo kiaušinio lukšto, bet čia jau nieko pakeisti negalima, jei jau matai kad viena spalva nekanda, tai nenukąs niekas sad.gif

o tu savo kiaušinukus pabandys į tuos anilinius šiltus dažus sudėti, gal nusidažys mirksiukas.gif

sėkmės 4u.gif
parašyk paskui kaip gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bagyra32 @ 2006 04 13, 17:22)
matelyk norejau taves paklaust , ar tu i dazus nededi druskos ar acto , gal tada spalva gaunasi ryskesne  ax.gif  ax.gif
user posted image
cia mano siu metu pirmos tepliones  blush2.gif

kaip grazu bigsmile.gif
neisivaizduoju kaip jus taip graziai galit su vasku marginti ir dar spalvotai... man tai atrodo neimanoma unsure.gif
Atsakyti