As leidziu parduotuveje paciai issirinkt sepeteli ir vaikiska dantu pasta, labai noriai tada dantukus valos. O pradejom valyt nuo 1.5metuku.
Kaip kazkuri jau rase galima kartu valytis dantis, bent mums tai padejo.
QUOTE(gicikami @ 2007 03 04, 23:20)
mes dantukus valomes nuo 6men kai tik pirmasis prasikale.beje pradejom valyti tuo sepetuku kur ant pirsto uzsideda.vaikuciui labai patinka.bet greitu metu zadu pirkt ir mokyt kad pas valytusi. beje ta pasta vadinasi "Nenedent" kartu su sepeteliu ant pirsto ir be jokio florido.
Ne laikas pradet dantukus valyti, kai vaikui sueina 1,5 ar 2 metukai - juk isdygsta jie zymiai anksciau! Ir tai jums pasakytu kiekvienas stomatologas!
Dantukus pradejom valyti nuo tada, kai tik isdygo, t.y. nuo 4 men. Is pradziu su vandenyje suvilgytu marliuku, veliau su spec. sepetuku, uzmaunamu ant pirsto, dar veliau su maziausiu vaikisku sepetuku ir vaikiska dantu pasta... Dabar dantukai jau keiciasi i tikruosius, ir iki to laiko neturejom jokiu problemu nei su pieniniais, nei su tikraisiais dantukais.
O pats vaikutis gerai valdyti sepeteli gali tik nuo 6-7 metu, nes tik tada jo pirstuku motorika yra pakankamai issivysciusi, kad vaikutis pats be tevu pagalbos idealiai issivalytu dantukus. Zinoma, valytis paciam dantukus galima leisti ir anksciau, bet iki 7 metu teveliams reiketu dar papildomai pavalyti. Ir nebus mazyliu dantukai nei geltoni, nei sugede
O kad vaikutis leistusi valytis dantukus, galima sugalvoti ivairiu gudrybiu. Pvz., jau paaugusiam vaikuciui galima pasakyti, kad dantuku feja atskrenda kasnakt ir pasiziuri, patikrina pro praverta burnyte vaikucio dantukus. Jei jai nepatinka, kaip isvalyti dantukai, tai feja gali supykti, nes dantukai gali greit sugesti ir t.t. ir pan. Fantazijos juk kiekviena mama turi, ar ne?
valau, bet nelabai maniskiui patinka tas dantuku valymo procesas.
mes valom kažkur nuo 9 mėn. Nupirkau fainučius šepetukus. canpol man atrodo. ten dar toks masažuoklis yra. Jonukui tai patinka kai aš valau, sėdi isižiojęs , patenkintas. Beje valau su spec. pasta
nezinau mes irgi pradejom kai tik isdygo pirmiejii dantukai valyti..is pradziu leidosi..bet dabar kazkas pasidare..nervuojasi neleidzia kad sepetuka laikyciau..jis viska pats nori daryti..o nenoriu jega irgi imti ir valyti bo poto niekad nesivalys..tai taip is palieku ji..nieko jis ten neisivalo paciulpia dantu sepetuka,pasta suvalgo,po kranu palapina visas jam idomumas ..gal koki patarima turite kaip vel pradet valyt?
QUOTE(lopsine @ 2007 03 10, 02:15)
nezinau mes irgi pradejom kai tik isdygo pirmiejii dantukai valyti..is pradziu leidosi..bet dabar kazkas pasidare..nervuojasi neleidzia kad sepetuka laikyciau..jis viska pats nori daryti..o nenoriu jega irgi imti ir valyti bo poto niekad nesivalys..tai taip is palieku ji..nieko jis ten neisivalo paciulpia dantu sepetuka,pasta suvalgo,po kranu palapina visas jam idomumas ..gal koki patarima turite kaip vel pradet valyt?
labas.gal jam dygsta dantukai ir skauda dantenas,del to ir neprisileidzia.mano vaikui irgi tas pats,jei nesileidzia tai nevalyk su sepetuku,pravalyk su pirstu,neduok gert saldziai pries miega.isivaizduok kai paciom skauda,tai nesinori nieko,taip ir musu maziukam,jie buna pikti,pradeda prastai valgyt ir t.t
mes valomes ir labai net noriai.. Valomes visada kartu, kartais as pima, kartais mykoliukas..bet jis visada atsiseda ir leidzia isvalyti kiekviena dantuka(o ju turim 12)..kantriai islaukia.. ir tai man taip patinka.. !!
QUOTE(astisius @ 2007 03 08, 19:56)
mes valom kažkur nuo 9 mėn. Nupirkau fainučius šepetukus. canpol man atrodo. ten dar toks masažuoklis yra. Jonukui tai patinka kai aš valau, sėdi isižiojęs , patenkintas. Beje valau su spec. pasta
taip labai teisingai, aš irgi pati valau, paskui kai išsivalom leidžiu pačiai pasižaisti, dabar jau greit du metukai, o valyt pradėjom anksti, dar tik 1 dantuka turėjo, taip pat nupirkau spec dantu šepetuka ir pasta, dabar gera laida buvo "super mamos" apie dantuku priežiūra
dantukus valomės nuo 1 metuko , kadangi buvom išvykę svetur, tad ir pirmą šepetuką pirkom ten jordan firmos, labai neblogas, minkštas ir mažajai iš ties patinka jis skirtas vaikam iki 2 metų, jau mačiau ir lietuvos vaistinėse. o dantų pastą tai tėvelis parvežė, tikrai vaikišką, be jokių "mandrų" priedų. gaila, kad gimtajame mieste tokios neberandame . tik dabar laukiam kaip tam eilėraštį, nuo kada "aš pats valysiu dantukus, nes kas rytą dantukus, valo man mamytė"
Dantukus bandeme valyti kelis kartus, kodel tik kelis? Lukutis nenori sepetelio kistis i burna. Nor jau turime 16 dantuku, niekaip nepavyksta jo itikinti, kad valytis dantukus reikia. Su vyru ir kartu valomes, jam rodom, o jis ne ir viskas, nors siaip viskas kisama i burna, kas tik papuola i ranka, o dantu sepetelio ne.
Labas.Mes tai valomės nuo 1,5m.tuoj mums bus 2,6m. Pagrinde aš pati su šepetuku valau.Šepetukus keičiau jau kelis.Perku centruose brangesnius,būna kietoki,bet valosi noriai.Išskalauti dar neišeina gerai,tik kiek patys po bėgančiu vandeniu sušlapina šepetėlį,tiek trina kaip jiems išeina.Valomės tik vakare.Rytais niekaip neprikalbinu.Prieš einant į darželį neverta net prašyti.Aš vis viliuosi,kad kai pradės normaliai kalbėt,tada ir susitarsim.O gal kas galit patart nuo kada jau galima vest pas stomatologą patikrinti dantukų?
Tai dabar pats laikas vest ir pratint, kol neturit bėdų o tada ir atsiradus skylutėms nebe taip bijos daktarės