Įkraunama...
Įkraunama...

Ar valot dantukus?

Mano mažyliui 1 m. 4 mėn. 4u.gif Kai išdygo pirmasis dantukas nuo tada pradėjau valyti mažyliui dantukus. Valiau su specialia vaikams nuo 0-2m. pasta.Pradžioje patiko biggrin.gif dabar neprisileidžia schmoll.gif , o pats išsivalyti dar nemoka.Pastebėjau, kad dantukai ėmė gelsti.Patarkit kaip ir su kuo išvalyti dantukus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama10 @ 2007 03 04, 16:25)
Mano mažyliui 1 m. 4 mėn. 4u.gif Kai išdygo pirmasis dantukas nuo tada pradėjau valyti mažyliui dantukus. Valiau su specialia vaikams nuo 0-2m. pasta.Pradžioje patiko  biggrin.gif dabar neprisileidžia schmoll.gif , o pats išsivalyti dar nemoka.Pastebėjau, kad dantukai ėmė gelsti.Patarkit kaip ir su kuo išvalyti dantukus? g.gif

Papildyta:
QUOTE(xxraimxx @ 2007 03 04, 17:36)

Sveikos mamytes,tikrai geras klausimas,mums taip pat butu naudinga info apie dantuku valyma,mano mazylei 1.5m,dantukus jau pats laikas valyti,tik nezinau kokia cia dantu pasta issirinkti,kad nepakenktu jei kiek ir nurytu.Patarkit kokia pasta jusu vaikuciui geriausiai tiko,o gal jums t.y.vaikuciui, kokia gera pasta rekomendavo stomatologas?
Atsakyti
man taip pat aktuali ši tema 4u.gif
šiaip turim dantų šepetėlį,bet pastos ne, nežinau kokia pirkti g.gif
Atsakyti
Gydytoja pataria valyt su marlės skiautele suvilgyta šiltu virintu vandeniu.Bandžiau bet vistiek neprisileidžia.Girdėjau yra pirk specialiu dantų šepetukų, kurie užsideda ant piršto,galvoju gal pabandyti šitokį būdą gal vis dėlto pavyktų.
Atsakyti
Sveikos mamytės...

Mano Kotrytė valosi dantukus nuo metukų laiko.... Iš pradžių valiau pati, leidau jai žaisti su šepetuku, kvėpinti pastą.... O dabar ji pati rytais ir vakarais paprašo valytis dantukus-pati išsivalo.... Kokį šepetuką rinktis? Jei vaikutis neleidžia valyti su marlyte, tai nemanau ar leis valyti su uždedamu ant piršto šepetuku.... Gal geriau šepetukas, kuris keičia spalvas, ar kotelis gyvūnėlio pavidalo... Dar neblogi šepetukai, kur viename gale šepetukas, o kitame platus kramtukas (Colgete)... O dėl pastos, mes pradėjome vartoti Aquafresh su katinėliu ir meškiuku-tai ir dabar vartojame... Kitą pastą nesivalo-sakė-čia ne mano....
Atsakyti
QUOTE(mama10 @ 2007 03 04, 18:44)
Gydytoja pataria valyt su marlės skiautele suvilgyta šiltu virintu vandeniu.Bandžiau bet vistiek neprisileidžia.Girdėjau yra pirk specialiu dantų šepetukų, kurie užsideda ant piršto,galvoju gal pabandyti šitokį būdą gal vis dėlto pavyktų.

mes dantukus valomes nuo 6men kai tik pirmasis prasikale.beje pradejom valyti tuo sepetuku kur ant pirsto uzsideda.vaikuciui labai patinka.bet greitu metu zadu pirkt ir mokyt kad pas valytusi. beje ta pasta vadinasi "Nenedent" kartu su sepeteliu ant pirsto ir be jokio florido.
Atsakyti
Aciu uz patarimus,bandysiu ieskoti dantukams pastos,tokios vaikiskos kaip colgate ar nenedent gal ir prekybos centre rasiu!beje su marles gabaliuku tai valyti dantuku neduoda,tuojau pat kanda biggrin.gif ,o su dantu sepetuku tai megsta pazaisti,mato kaip as dantis valau ir megdzioja tada.Tik nelebai isivaizduoju kaip su pasta isvalius dantukus jai reiks isskalauti burnyte,na reiks pabandyt,gal pavyks kas nors.
Atsakyti
Mes savo panelei jau senai nupirke ir pasta ir sepeteli,tik va beda,vaiko praziodint niekaip neina doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif
Ko tik neisbandziau,bet pastangos bergzdzios verysad.gif .O dantukai jau gelsta.. doh.gif
Atsakyti
Vaikams labai padeda teveliu pavyzdys. jei vaikas paprastai neduoda valyti dantuku, tai reikia parodyti, kaip teveliai valosi. Butent musu berniukas, mus nuolatos megdzioja.
Pradejom dantukus rimciau valyt nuo 1m. Nupirkom Nenedent baby dantuku pasta (vaistinej galima isigyt, mes mokejom apie 26Lt. Kartu buvo ir sepetelis uzmaunamas ant pirsto). dar turejom Jordan dantu sepetuka kudikiams. siuo metu naudojam Colgate dantu pasta 0-2m. vaikams su sumazintu fluoro kiekiu ir Colgate sepeteli su graziu koteliu. vaikui labai patinka. o kad siek tiek pastos nuryja, nieko tokio. aisku, ant sepetelio reikia det labai mazai dantu pastos, vos vos patepti ir valyt. tikrai nieko nenutiks, jei nuris 4u.gif
Atsakyti
Mano berniukas, tai ne is tolo neprisileidzia, kad jam dantukus valyciau, bet kai duodu koki daikta kur jam patinka ir tada tik leidziasi, kad valyciau dantukus. o kai nevalai pastebejau ir as, kad po truputi gelsta dantukai. verysad.gif
Atsakyti

Savo mazei valau dantukus nuo metuku ir tik tada kai maudau,tai jai labai didele pramoga...Nupirkau aquafresh vaikiska dantu pasta be fluoro ir sepeteli su placiu galu,tipo kramtuku,bet nesu patenkinta,nes maze pakandzioja ir istraukia serelius,o gal nevykes papuole g.gif Bet svarbiausia,kad vaikui patiktu ir nereikia verst per prievarta,geriau leist primirst ir vel is naujo pradet valyt 4u.gif
Atsakyti
Mūsų mažylė, leidžia valyti tik viršutinius dantukus ir tai trumpai. Kol kas išdygę tik priekiniai 8 dantukai, tai jie nelabai apsineša ir dar nepradėjo gelsti. Turim nupirkę jau kelių rušių šepetėlių. Geriausiai tiko Oral-B šepetėlis. Pastą naudojam R.O.C.S. baby, kurią galima nuryti. Tokią naudoti patarė vaistininkė, pastos kaina virš 30 litų.
Atsakyti