Įkraunama...
Įkraunama...

Ar valot dantukus?

mes pradejom nuo 1,5 metu ir tai dar klausimas ar ne per anksti, nes emale bruzinama, jei ka , tai kai mes augom, TOKIU NESAMONIU NEBUVO,,, ir cia dalis reklamos itakos mirksiukas.gif CIA MANO NUOMONE
Papildyta:
QUOTE(manekene @ 2006 12 11, 13:58)
As dar nevalau, galvoju, nuo kokiu 2-3 metu pradeti.

PILNAI PRITARIU drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mums gydytoja taip pat patarė neskubėti dantukų valyti su šepetėliu. iki vienerių turėjome guminį žaisliuką, kurį nuolat kramtydavo ir jis nuvalydavo dantukus. dabar tai turim kitą problemėlę - labai mėgstame dantų pastą valgyti. kal kas jau sprendė šią problemą? mums tai sunkokai sekasi unsure.gif
Atsakyti
Dantukus pradejom valyti nuo 8 men.t.y. kai tik isdygo pirmutinis:)
Nebuvo jokiu problemu,nes mazyle matydama kaip teveliai tai daro pati noriai kopijuodavo:)
Dantu pastos nenaudojam,kolkas tik suvilgom vandeniu dantu sepeteli.
Atsakyti
Mano mazyle nesiduoda valyti dantuku, nors turim ivairiu skirtingu sepeteliu: ir ant pirsto uzmaunama, ir silikonini, ir paprasta vaikiska. Su sepeteliais tik pazaidzia. Dabar jai metai ir du menesiai, turi 7 kandzius. Reikes rimtai pratinti prie dantuku valymo, kai isaugs pirmas kruminis. O pasta tai irgi jau galvoju pirkti, bet be fluoro vaistineje nerandu.
Atsakyti
nuo kada geriausia pradėti pratint valyti dantukus?
Atsakyti
Daktaro buvau patarta valyti, kai isdygo pirmieji dantukai, Maziukui buvo 5 menesiai doh.gif Tai toki ant pirsto sepeteli uzsimaudavau ir su speciale pasta dziru dziru. Dabar jis tik pats valosi, man tik kartais leidzia, nes kitaip isterijos priepuoliai buna. Siaip jei ka mes jau turime dvi sidabrines plombas ir net vilkta sidabrinu dantuka doh.gif Taigi vaikinas pas mus jau su stomotologu patirtimi unsure.gif
Atsakyti
mes patarimu prisiklause,knygu prisiskaite pradejom valyti(be pastos)islindus pirmajam dantukui,bet tai musu pipirui nepatiko(netgi labai). visvien duodavau zaisti,tai su zaidimais siaip ne kaip nors vakarais issivalydavom.bet kai jau turejom 8 dantukus,nupirkau pastos(colgate be fluoro)ir sakau,viskas,kankinsimes.bet kad nereikejo,kazkaip naturaliai prieme. o dabar Leo 1.4men.tai valom be problemu 2kartus per diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2006 08 15, 15:58)
As nupirkau minksta vaikiska dantu sepeteli ir bandau su juo Gabijai pavalyti jos 14 dantu. Tik nezinau ar reikia pastos ar ne? Ziurejau kad yra pikrti spec vaikiskos pastos po 23 lt, labai jau brangu man pasirode. Kaip jus mamytes manot?

mums 3 metukai tuoj bus, valom nuo 2,3
klausiau stomatologes: valyti 2 kartus per diena, viena karta su pasta, kita tik gerai paskalauti (greit ismokom) [/SIZE]vaikiska pasta perkam uz 6-8lt (tokios nedideles tubeles)
4u.gif
Atsakyti
aš irgi patarimų prisiskaičius bandžiau vaikui jau pirmus išdygusius valyt, ale neišsižiodavo ji man, tai negi kankinsiu pričiupus smile.gif Viską išbandžiau, keltą šepetukų nupirkau (pastebėjau, kad būdavo netgi tokių, ant kurių nors ir užrašyta - soft, buvo be galo kieti, kai vielos kokios), pirkau kelias dantų pastas, nes iš mamų išgirdau, kad vaikai taip noriau valosi. Ale nei pro kur. Taip sulaukėm metų. Turėjom keturis dantis. Tvarkydama vonią radau savo el. šepetėlį. Nenaudojau aš jo, nes nepatiko. Stebuklingai elementai dar nebuvo nusėdę, tai įjungiau ir daviau vaikui pažaist. Vat nuo to laiko šepetukas mums- geriausias draugas. Vos tik pamato, tuoj tiesia, kad dantų pastos užtepčiau ir "valosi" dantis. Ir jau nebesvarbu, kokiu šepetėliu, nors iš pradžių norėdavo tik elektriniu. Tiesa, dabar mums ėmė dygti kt dantys, tai man valyti nebeleidžia (skauda), bet, manau, užtenka kiek pati šepetėlį pagraužia, dantų pastos pačiulpia...
Atsakyti
mes dantukus valomes nuo tada kai isdygo pirmasis dantukas,t.y.5men.,is pradziu be pastos,o dabar su ja,turim jau 11danciu...nera tai pats smagiausias uzsiemimas,bet zaidimais bandom tai vis tiek atlikti,o sauniausia kai as oati valaus,tai jam prireikai butent mano sepetelio ax.gif
Atsakyti
Mums pasakė daktarė kai turėjom 6dantukus.Valom be pastos.labai noriai valomes.Uztenka pasakyti ,kad einam daryti zuru ,zuru ir eina laimingas valyt.Kokia savaite vargau kol pradėjo leistis valomas.
Atsakyti
mes dantukus valom nuo pirmo dantuko bigsmile.gif turiu tokį sulikoninį antpirštį ir su juo pravalau. pradžioje be pastos,o nuo metukų su pasta mažiukams thumbup.gif
o dar duodu žaist su mažu šepetuku- tai mėgdžioja mus ir valosi lotuliukas.gif
Atsakyti