Aktyviai dantukus pradejome valyti isdygus kruminiams Kolkas valomes be dantu pastos, nes, kiek yra teke skaityti, pastos nepatartina vartoti iki tol, kol mazylis neismoks pats issiskalauti burnytes. Procedura maziui labai patinka, nes stengiuosi tai atlikti zaismingai. Sepeteli pirkome prekybos centre. Rinkomes specialu, maziaus amziaus zmogeliukams pritaikyta "inagi"
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 11 24, 00:00)
Mes valome kažkur nuo metukų.
Bandžiau pirmuosius perliukus valyti marliuku apsivynuojus pirštą - neleisdavo, neišsižiodavo, klykė. Mečiau tą reikalą.
Pirkom Canpol firmos tokius silikoninius antpirščius su šeriukais vienoj vietoj - galvojau, kad nesiduos kur tau, sėdi išsižiojusios ir baisiai patenkintos bei DAR prašo
o pastai manau ateis laikas šiek tiek vėliau, juk patiems mažiausiems negalima pastos su fluoru, dar ten kažko spec turi būt
Bandžiau pirmuosius perliukus valyti marliuku apsivynuojus pirštą - neleisdavo, neišsižiodavo, klykė. Mečiau tą reikalą.
Pirkom Canpol firmos tokius silikoninius antpirščius su šeriukais vienoj vietoj - galvojau, kad nesiduos kur tau, sėdi išsižiojusios ir baisiai patenkintos bei DAR prašo
o pastai manau ateis laikas šiek tiek vėliau, juk patiems mažiausiems negalima pastos su fluoru, dar ten kažko spec turi būt
Pradejom nuo metuku.Dabar turi 8 dantis.Nupirkau grazu dantu sepeteli,skania dantu pasta ir kartu valomes,jam laaabai patinka,buna net verkia kai reikia sepetuka jau isplaut ir i vieta padet.
Draugė padovanojo labai smagų BC šepetėlių rinkinuką - trys dantų šepetėliai skirtingoms amžiaus grupėms. Pirmasis - su guminiais "dantukais" skirtas masažuoti dantenėlėms dar bedančiui pipirui. Antrojo šereliai guminiai. Skiras turintiems 2-4 dantukus. O trečiasis - jau kaip suaugusiųjų, tik labai minkštutis.
Su juo ir pasta pradėjome valyti dantukus nuo metų ir dviejų mėnesių, kai išdygo 8 dantukai. Pastos uždedu tik kokį 1 mm (taip patarė pažįstama stomatologė). Po to šepetėlį išplaunu ir dar pavalome dantukus be pastos. Mergytė labai noriai pati valosi.
Aišku, kad kol mažiukai nemoka išsiskalauti burnelės, pastą jie suvalgo. Todėl ir reikia jos dėti labai labai nedidelį kiekį...
Su juo ir pasta pradėjome valyti dantukus nuo metų ir dviejų mėnesių, kai išdygo 8 dantukai. Pastos uždedu tik kokį 1 mm (taip patarė pažįstama stomatologė). Po to šepetėlį išplaunu ir dar pavalome dantukus be pastos. Mergytė labai noriai pati valosi.
Aišku, kad kol mažiukai nemoka išsiskalauti burnelės, pastą jie suvalgo. Todėl ir reikia jos dėti labai labai nedidelį kiekį...
Dukra valo dantukus jordan firmos sepeteliu ir aquafresh pasta,o maziukui valau dantukus tik su sepetuku.
Kai buvo Gabrielė mažesnė, be dantukų, aš ją paprasčiausiai nusinešdavau į vonią ir ji ten žiūrėdavo kaip aš darbuojuosi . Kai išdygo pirmieji dantukai, nupirkau silikoninį šepetuką, net mokinti nereikėjo, pati iškart i burnytę įsikišo ir su malonumu valėsi. Neseniai nupirkau naują šepetuką ir dantų pastą iš Colgate, tai gali valytis kad ir valandą
valau nuo 8 men, nes jau turejom 8 dantukus. Iš pradžių vaikui patiko, nes pasta skani (Velledos spec. vaikams), o ir procesas įdomus bei naujas. Po kiek laiko ši atrakcija atsibodo ir dantukus valomes su pykčiais.
mes taipat valomes dantukus,o pasta paprasta vaikiska"drakosa",anksciau tik su vandenuku valydavau,o kai ismoko skalauti burnyte,valomes su pasta.iki metuku nevalem,nes neturejom dantu...
anksciau valydavom tik su vandenuku,o dabar ir pastos granulyte uzspaudziu,mano mazajai labai patinka valytis dantukus
dantukus reikia valyti nuo pat pirmojo išdygimo, iš pradžių tinka marliuko gabalėlis, kai vaikas didesnis galima ir su šepetuku (pagal amžių) ir su pastą, kuri turi mažai fluoro ar ba iš vis jo neturi, svarnu, kad vaikas nenurytų pastos, kuri turi fluoro. kai vaikas išmoksta skalauti, galima rinktis pastą su fluoru.
aš savo dukrytei valydavau su marliuko gabalėliu, taip susisuku, kad nebūtų siųlelių. dabar mokomės su šepetuku, iš pradžiū aš valau, po to ji pati valinėja, šepetuką perskalauju karštu vandenui.
aš savo dukrytei valydavau su marliuko gabalėliu, taip susisuku, kad nebūtų siųlelių. dabar mokomės su šepetuku, iš pradžiū aš valau, po to ji pati valinėja, šepetuką perskalauju karštu vandenui.