valau nuo pat tada kai isdygo pirmas dantukas . is pradziu su dregnu merliuku o kai isdygo keturi pradejau valyti su trupuciu vaikiskos pastos ir ant pirsto maunamu dantu sepetuku ( nes taip patogiau kai vaikas nelabai nori issizioti).
va, as jau ir susirupinau, mano mazosios dantukai nuseti tamsiomis demelemis... bet valome lyg ir nuo metuku... Dabar jau visai neramus pasidare, nors kiti primygtinai kartoja, kad jaudintis neverta ir kad juos pakeis nuolatiniai Reik, ko gero, jau ir i stomatologa kreiptis
[COLOR=blue
man irgi iškilo didelis klausimas: koks turėtų būti šepetėlis ir kokia pasta. Ir įdomu sužinoti ar ir skalauti reikia tokiems pypliams, manoji tai tikriausiai net nemoka. O valytis dantukus (bent jau mėgdžioti) tai jai labai patinka, nes mūsų su vyru, tai nešiojasi ir "valosi".
man irgi iškilo didelis klausimas: koks turėtų būti šepetėlis ir kokia pasta. Ir įdomu sužinoti ar ir skalauti reikia tokiems pypliams, manoji tai tikriausiai net nemoka. O valytis dantukus (bent jau mėgdžioti) tai jai labai patinka, nes mūsų su vyru, tai nešiojasi ir "valosi".
Maniškė pati pradėjo valytis gal nuo 1,5m. Naudojam OralB vaikšką šepetėlį ir vaikišką pastą. Bet dantis valo todėl, kad paskui galės skalauti Iš pradžių paskaludavo ir nurydavo , bet dabar išmoko išspjauti
Dantukus rimtai padejom valyti kai pradejo gest 4 virsutiniai dantukai nuo buteliuko. Tai valom nuo 1,5 metų su elektriniu šepetėliu ir vaikiska dantu pasta.
Kartais nori valyt, kartais ne, bet as visuomet kazkaip įtikinu įsižioti.
Pvz.: sugalvoju pasakojimą, kad burnyteje gyvena kirminas ir pasiemusi lapą ir pieštuką piešiu ką jis veikia. Viena ranka piešiu, kita valau dantukus. Jai labai įdomu kas burnyteje vyksta, nes kirminas ir prausias, ir televizorių žiūri, ir skalbia ,ir pietauja, na piešiu viską kas tik šauna į galvą. Na, bet kad viską būtų galima man matyti, juk reikia įsižioti
Na ko tik neprisigalvoji, vardan tų vaikų
Kartais nori valyt, kartais ne, bet as visuomet kazkaip įtikinu įsižioti.
Pvz.: sugalvoju pasakojimą, kad burnyteje gyvena kirminas ir pasiemusi lapą ir pieštuką piešiu ką jis veikia. Viena ranka piešiu, kita valau dantukus. Jai labai įdomu kas burnyteje vyksta, nes kirminas ir prausias, ir televizorių žiūri, ir skalbia ,ir pietauja, na piešiu viską kas tik šauna į galvą. Na, bet kad viską būtų galima man matyti, juk reikia įsižioti
Na ko tik neprisigalvoji, vardan tų vaikų
mes valom nuo tada kai tik isdygo, naudojam JORDAN dantu sepetuka., jis labai minkstas,mazyte galvute ir vaikams patinka. o pasta naudojam HOMEODENT vaikiska, tai homeopatine pasta, braskiu skonio, yra pirkti tik vaistinese.
mes naujokai ,mums metukas ir du menesiai, mes valom dantukus nuo 11 menesiu bet be pastos
mes valome nuo metukų. naudojam WELEDA vaikišką dantų pastą ir CHICCO šepetuką. iš pradžių valyti su šepetukų neleisdavo, marlės gabaliuku irgi ne, tai valydavau tiesiog pirštu - užtepdavau ant jo truputį pastos ir taip valydavau. gydytoja sakė, kad vis geriau negu nieko. o dabar tai jau kažkaip leidžia ir su šepetuku, jei dar tektų valyti pirštu - tai jau turbūt būčiau likus be jo
mes valom dantukus jau senokai, bet dar vis be pastos, tik su vandenuku. Manau, kad to dabar pakanka
Ir aš valau dukrytei dantukus nuo pačio pirmojo, bet su merliuku ir dar be pastos