Įkraunama...
Įkraunama...

Ar valot dantukus?

QUOTE(katuka @ 2005 02 03, 14:06)
Gal galėtum pasidalyti savo dainelės žodžiais?  smile.gif  smile.gif  Mums laaaabai praverstų.  smile.gif

smile.gif nera jokiu specialiu zodziu, tiesiog dainuoju, kas ant liezuvio papuola, bet apie dantukus. Ir melodija - kokia takart uzplaukia. Dazniausiai vardinu, kuriuos dantukus valau - priekinius, apatinius, kruminius ar priekinius smile.gif
Atsakyti
Nu va kikek daug suzinojau tongue.gif Aciu jums visoms 4u.gif Mes taip pat jau isigijome Oral-b sepetuka, ir ieskome tinkamos pastos mirksiukas.gif
Jau dabar simboliskai jis kiekviena ryta po mano dantu valymosi,praso to seoetuko , kurio as valiausi.nu ir makaluoja jis ten po burna doh.gif aisku reikia kazkaip pripratinti ji prie savojo,arba teks pirkti toki kaip mamytes ar tevelio, kaip kazkas jau dare biggrin.gif
Atsakyti
Su merliuku dantis pradejau valyti nuo tada,kai tik pirmas isdygo.O su sepeteliu ir dantu pasta,kai vaikiui buvo 1.3 metu.Jam labai patinka,tai tikiuosi greit ir pats ismoks valytis.
Atsakyti
Mano mažoji jau valosi pati, nes man neleidžia. Jau galima sakyt išmoko išsiskalaut, bet jei matau, kad išdykauja, paimu iš jos šepetuką, ir išvalau pati, todėl ji labai stengiasi victory.gif
Atsakyti
Valiau kaip ir visos nuo pirmojo dantuko smile.gif
Bet dabar baigėsi dantų pastos tūtelė ir su jokia kita nebenori valyti ( jau turiu trejas - pabandytas ir pastatytas) - nors jos ir vaikiškos - rėkia ,šaukia, kad graužia blink.gif gal čia išmyslas?
O tos su kuria nuolat valydavau neberandu parduotuvėse doh.gif
Atsakyti
Mes savitgali pradejom su pasta valyti dantukus. Iki siol buvau kelis kartus su antpirsciu pavaliusi ir su sepetuku pora kartu. Tai jam visai patiko. Pasta nupirkau Drakosha, ten buvo maziausiai florido tarp vaistinej buvusiu vaikisku pastu. Sepeteli turim OralB, tai nusivedu dabar i vonia ir sakau "dabar dantukus valysim". Tai Augustas tik pamates sepeteli issizioja, truputi pavalau, tada susiciaupia, vel issizioja ir t.t. Pastos skonis jam nelabai patinka, bet valyti kol kas duodasi. Siandien ryte ir aukle supazindinom su procedura, kad rytais po pusrytuku valytu dantukus biggrin.gif
Atsakyti
maniskis tai neprisileidzia sad.gif , o gydytoja liepe per prievarta valyti tai kai pabandem su vyru kelis kartus tai visai dantu sepetuko pradejo bijoti , tiesiog klykia ji pamates, tai mes nusprendem geriau sveiki nervai o su dantukais tarsimes kai truputi paaugs. na dabar tik duodam kartais pagriauzt dantu sepetuka, tai liepia uztepti pastos ir ja nuciulpia, nors tos pastos ten buna tik del kvapo g.gif
Atsakyti
Maniskei greit du metukai, valom dantukus jau seniaia, ne visada noriai, be tbe pastos...
dabar klausimas (gal ir buvo jau sioje temoje, bet dau prirasyta, neturiu laiko ieskoti blush2.gif ) - ji nemoka issiskalauti burnos, o tai ar gerai, kad nurys ta pasta?.. ar yra tokiu, kad galima ir neskalauti? tai kaip eis miegoti su pilna burna pastos? sad.gif
Atsakyti
MEs irgi nusipirkom pastą Homeodent 2 gel dentifrice enfant,(kokia skani blink.gif ) o šepetuką neatsimenu kokios firmos, tik buvo parašyta nuo pirmojo dantuko mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, pasipasakosiu, gal kam bus pamokanti istorija...
Maniškiui pirmieji dantys išdygo 4,5 mėn. Galvoju, palauksiu, dar labai mažas.
Pati maitinau, naktimis irgi valgydavo, o kažkur nuo pusės pradėjo gerti HIPPO arbatą. Buvo karšta vasara. Tai, va. Gerdavo tik prieš miegą... Po kokio mėn apžiūrėjau, kad kažkas čia ne taip. O buvo išdygę šeši dantukai: du apačioje ir keturi viršuje.
Pasirodo, kad jo viršutinius dantukus pradėjo graužti kariesas!!! Na, nepatikėčiau, o ir daktarai stebėjosi.
tai, va vežėm visokiem profiesoriam ir nuo tos dienos kasdien po du kartus su pasta "Drakoša", nes joje yra floro ir dar po floro tabletę. Ir jokių arbatų ar sulčių prieš miegą, tik vanduo...
Labai žviegdavo pradžioje, bet neturėjau kitos išeities kaip tik prievarta išvalyti, jam tada buvo 8 mėn, o jau pusė keturių priekinių dantų nutrupėję.
O dabar jau leidžia, tiesa, naudojam elektrinį šepetuką: jam jis toks gražus - gaisrinė mašina, o ir greičiau išvalau. Rezultatas yra - irimą sustabdėm, ir tikiuosi iki kokių 6m. pratrauksim. Nes kiek žinau, būna ir labai liūdnai baigiasi.
o išvada tokia: valyti dantis nuo pirmojo atsiradimo be pasigailėjimo, jokių arbatų prieš miegą, ypač HIPPO, jokių sulčių ir jokių "soskių" laižymų ir maisto ragavimo iš to šaukšto, kuriuo vaikas valgo....
Niekada nebūčiau patikėjus, kad taip gali būti, kol pačiai neatsitiko, tai gal kam padės...
Atsakyti
blink.gif oi kaip as dabar issigandau... mano daktare irgi man pasake, kad reikia butinai valyti, nes jau dantukai truputi linke i kariesa ar pan. Bet, kad ji sake mums be pastos valyti schmoll.gif .Tai ka dabar daryti? Jauciu as geriau irgi valysiu su pasta.Ir sepetukas mano ne Oral-b ... Siaubelis, varau valyti dantu.. unsure.gif
Atsakyti
Maniskis dantu valymuisi nepriestarauja, beta tik ta kad jis nuciulcia visa dantu pasta (nors jos ten tik serksniukas). Mokinu isspjauti. Ismoko, bet tik toda kai nugyja dantu pasta.
Kaip jus darote, kad neprisivalgytu. g.gif
Atsakyti