Maniskis tai valosi ir nori valytis.Neduok Dieve,neisvalysi,ziurek,jau vonioj rodo i dantu sepeteli.Tai pamirst ir neimanoma,tik su tais dantu sepetelio kandziojimais ir pastos ciulpimais kariaujam.Mokinu sakyti Aaa kai valomes dantis,nes kitaip sukanda ir nepajudinsi to sepetelio niekaip.O pasta vaikiska tai skani...
Maniškė irgi ne per labiausiai džiaugiasi šia procedūra, tai aš stengiuosi kuo trumpiau, bet dažniau tuos dantukus pavalyti. O pastą išspjauti neseniai išmokom
mes dantukus valom nuo pat pirmo pasirodziusio(tiksliau nuo antro, nes pirmo nepastebejom ). labai anksti isdygo. buvo nepilnai 4 men. labai mielai valom, paskui dziaugiames graziais ir svariais dantimis kai as pamirstu , tai Tomukas sako, mama valom dantis
Su pasta dantukus pradedama valyti , kai vaikas jau moka išsiskalauti ir pastą išspjauti . Tai svarbu , nes pastoje yra fluoro , kuris prarijus dirgina skrandį , veikia toksiškai . O kai jau išsiskalauja , reikia rinktis tik vaikiškas pastas , kuriose mažesnis kiekis fluoro.
QUOTE (INDRĖalex @ 2004 07 08, 13:34) |
Su pasta dantukus pradedama valyti , kai vaikas jau moka išsiskalauti ir pastą išspjauti . Tai svarbu , nes pastoje yra fluoro , kuris prarijus dirgina skrandį , veikia toksiškai . O kai jau išsiskalauja , reikia rinktis tik vaikiškas pastas , kuriose mažesnis kiekis fluoro. |
Nezhinau, ar Lietuvoje yra, bet buna vaikishkos pastos be fluoro, kurias 'galima' nuryti. Su tokia galima valyti ir mazho vaiko dantukus. Ant shepetelio reiketu deti mazha zhirniuka pastos.
mes dantukus valom su homeopatine pasta Homeodent berods vadinasi.Ji prancuzu firmos , kainuoja 10 lt. tutele.Avieciu skonio ir ja galima nuryti.Juk metinukas tikrai dar nemoka isskalauti burnytes ir isspjauti.teko jos ilgai ieskoti, bet Kamelija vaistinej radau.
aš bandžiau valyti bet jie nelabai leidžiasi,truputį patrinu ir greit užščiaupia burnas.o kaip jūs pripratinot savo vaikus,maniškiams 1m 10 mėn
QUOTE (Budrevičienė Gerda @ 2004 10 07, 10:22) |
aš bandžiau valyti bet jie nelabai leidžiasi,truputį patrinu ir greit užščiaupia burnas.o kaip jūs pripratinot savo vaikus,maniškiams 1m 10 mėn |
ash tiesiog uzhdedu trupineli pastos ant shepetelio ir duodu pazhaisti. zhinoma, pirmiausia jis stengiasi nusiurbti ta pasta, bo labai jam ji jau skani
pas mus dantu valyme yra kitas privalumas - ash tiksliai zhinau kada mano mazhiui intensyviau kalasi dantukas. tuo metu jis ishvis neleidzhia man shepetuko i burna ikishti.
Nemazai patarimu yra siame skyrelyje: klausimas stomatologei
Kol vaikas nemika normaliai iskalauti burnytes, geriau pirkti be fluoro, o tokia yra Putzi
mes irgi valemes dantukus ir viskas buvo gerai bet kai jam pradejo dygti kruminiai dantukai ir jis bande valyti ir uzsigavo skaudancius kruminius dantukus tai nuo tuo laiko dantu sepetelis-jo priesas niekaip neina ikalbeti dantu valyti vis saukiai aucs (skauda) vos pamates dantu sepeteli.net nezinau ka daryti
Nenorinchiu valytis dantuku mamytems - musu metodai:
* turim pora shepeteliu. Klausiu: su kurios spalvos shiandien valysi? Paprastai buna abu. O ar man gaila?
* organizuoju rungtynes: kas greichiau ishsivalys dantis: mama ar Vaiva? Jai patinka lenktyniauti
* kazhkur buvau perskaichius anglishka dainele apie dantuku valyma, tai perfrazavau ir naudojam. Esme tokia: virshutini aukshta nuvalom, apatini aukshta, uzhpakalines duris (ish vidaus), priekines duris (arba dar mano dukra megsta, kai sakau: dabar shypsena valysim).
* kuri laika neleido man valyt - pati valesi. O dabar jau nieko: pradzhioj ishsivalo pati, o po to ash sakau: duok pazhiuresiu, ar jau shvarus dantukai. O, sakau, matau dar trupinuku. Klausiu, su kuriuo shepeteliu galiu pavalgyt. Ji duoda, koki nori.
Visai sekmingai ishmokem ishsiskalaut burnyte. Ji ir ankschiau megdavo stebeti, kaip mes skalaujam, o kai galu gale paaishkinom, kaip tas darosi, tai jai dar smagiau pasidare. Na, bet kadangi dar tik pradzhia, o ir turim dar pilna pastos be fluoro tubele, tai prie 'rimtos' pastos dar nezhadam pereit
Klausiau dantistes, ka daryt, jei dvimetinuke rodo kaprizus ir nesivalo dantu. Tai atsake: 'do your best' (darykit tai, ka galit). Verst, aishku, nepriversi, bet...
Rekomenduoja pirma vizita pas stomatologa suplanuot ishsikalus visiems pieniniams dantukams. Taisyt dar nieko (turbut) nereikes, bet vaikas gales apsiprast su aplinka, jam ten ishvalys dantukus, neskaudes, bus nebaisu, tad ishliks geri ispudzhiai ateichiai. Na, chia bent jau taip JAV siulo. Aishku, gerai butu, kad stomatologo kabinetas butu 'pasiruoshes priimti vaikus' - su demesio nukreipimo priemonem ir atitinkama elgsena
* turim pora shepeteliu. Klausiu: su kurios spalvos shiandien valysi? Paprastai buna abu. O ar man gaila?
* organizuoju rungtynes: kas greichiau ishsivalys dantis: mama ar Vaiva? Jai patinka lenktyniauti
* kazhkur buvau perskaichius anglishka dainele apie dantuku valyma, tai perfrazavau ir naudojam. Esme tokia: virshutini aukshta nuvalom, apatini aukshta, uzhpakalines duris (ish vidaus), priekines duris (arba dar mano dukra megsta, kai sakau: dabar shypsena valysim).
* kuri laika neleido man valyt - pati valesi. O dabar jau nieko: pradzhioj ishsivalo pati, o po to ash sakau: duok pazhiuresiu, ar jau shvarus dantukai. O, sakau, matau dar trupinuku. Klausiu, su kuriuo shepeteliu galiu pavalgyt. Ji duoda, koki nori.
Visai sekmingai ishmokem ishsiskalaut burnyte. Ji ir ankschiau megdavo stebeti, kaip mes skalaujam, o kai galu gale paaishkinom, kaip tas darosi, tai jai dar smagiau pasidare. Na, bet kadangi dar tik pradzhia, o ir turim dar pilna pastos be fluoro tubele, tai prie 'rimtos' pastos dar nezhadam pereit
Klausiau dantistes, ka daryt, jei dvimetinuke rodo kaprizus ir nesivalo dantu. Tai atsake: 'do your best' (darykit tai, ka galit). Verst, aishku, nepriversi, bet...
Rekomenduoja pirma vizita pas stomatologa suplanuot ishsikalus visiems pieniniams dantukams. Taisyt dar nieko (turbut) nereikes, bet vaikas gales apsiprast su aplinka, jam ten ishvalys dantukus, neskaudes, bus nebaisu, tad ishliks geri ispudzhiai ateichiai. Na, chia bent jau taip JAV siulo. Aishku, gerai butu, kad stomatologo kabinetas butu 'pasiruoshes priimti vaikus' - su demesio nukreipimo priemonem ir atitinkama elgsena