kaime kai viska uzsiaugina mano tevai patys, tai turi toki pigu receptuka
Cukinija nulupti, tada per puse perpjauti ir supjaustyti ziedeliais. kitam indeli prisispausti cesnako, sumaisyti su druska ir pipirais, tada kiekviena cukinijos ziedeli jais istrinti, sudet i kita inda, truputi uzpilti vandeniu ir palaikyti (geriausia per nakti, kad viskas isigertu). pries kepant pasidaryt kiausiniu ir miltu palkini, i ji pamirkyt cukinijos griezineli ir i keptuve. valgom su bulvem, man tai ziauriai skanu
Papildyta:arba kepam pica, pada patys pasidarom, iseina dvi pilnos bliekos, o tada uzdedam biski slapenkos, svogunu, agurkelio marinuoto is mamos parsivezto, jei turim dar surio, bet kita kart ir bejo, tai gaunasi dvi dideles picos, dvi dienas valgom

arba vietoj slapenkes isverdu ketvirti, nukaulinu ir ant picos pabarstau

manau pigu ir skanu
Papildyta:taip pat virtu bulviu cepelinus su varske (turint bulviu, tik krakmolo du pakeliai ir varskes tris pakelius perku) valgom tris dienas. arba be idaro galima virt dar pigiau gaunasi
o siaip daznai plova ir spagecius, siektiek slapenkos, kecupo ir svogunu, daug ir pigiai iseina
ir kuldunai taip pat pigiai, galima ir su farsu ir su varske, grybais, cia jau fantazijos reikalas, bet pigiai ir daug iseina