QUOTE (Eaglet @ 2004 09 04, 20:06) |
Taip pat galima ispjauti batono riekeleje apskritima, ideti i keptuve, vienai pusei apkepus - apversti ir imusti kiausini (arba desros pjaustytos/ ar kitokio idaro). |
Mano vaikystes patiekalas...senelis ji vadino "pirato akim" (kai kiausini imusdavo)


nerile, tai anksciau gyvenom netoli tėvų, beto neturėjom laiko valgyt dažnai ir isvis arba bulves kepdavom arba košes virdavom ir niekas triukšmo dėl to nekėlė, bet va mano mylimiausias paskutiniu metu pradėjo kalbėt, kad kitų žmonos valgyt tai vat gamina,o as tai nebent nuodus isvirt sugebėčiau
o beto ir pas tėvus i kita miesta kasdien neprivažinėsi. taigi ir nusprendžiau ismokt gamint, juo labiau , kad finansinė padėtis nestabili, o dar paskaičiavom kiek isleidžiam negamintam maistui


nu jo as irgi jau daug ko ismokau pvz bea tinginį gaminau nerealus gavosi(bent jau man taip atrodo
)dar piraga su raugu kepiau, nes labai lengva ir pigu ir tt. dabar nuolat čia skaitinėju, nes pvz kituose puslapiuose, kur yra receptai, tai vien nesamones gaudavosi pagaminti. giminės ir artimieji mane jau seniai nurašė šitoj srity. pvz gaminau burokėlių apkepą su razinom (radau internete receptą), tai tokia šlykštynė gavosi, kad dabar atsiminti bloga. draugai iškart paršo džiaugsmu ta š... pakrikštijo.



kalbant apie pigius patiekalus reik pamineti zuvi
super pigu strimeles , tik atitirpink , vidurius iskrapstyk ir apkepk
kai neturiu laiko ir pinigu perku rukyta skubre + virtos bulves
dar galima pirkti silke, tos kibiruose gaudomos ir sveriamos neperku (nors ji l pigi), bet jau paruosta taip pat nebrangi (buna pvz 700 g 3.99), o skonis
yra daug pigiu saldytuvu zuvu, reik tik paieskoti parduotuvej.
jeigu valgo daugiau zmoniu apsimoka kepti vista - pirkti visciuka broileri (kiek jis ten kainuoja
, apie 6 lt kg) ir ant butelio i orkaite 
dar pigu saltibarsciai, pieniska darzoviu sriuba, isviso visos pieniskos sriubos.
pigu sriuba su frikadelemis , kiek ten to farso tereikia.
farso patiekalai pigus (parduotuvej farsas apie 10lt kg, versienos apie 12lt , bet viso kg nereikia, o sunaudojamas farsas visas, nieko neismetam). pvz kotletai, zemaiciu blynai.

super pigu strimeles , tik atitirpink , vidurius iskrapstyk ir apkepk

kai neturiu laiko ir pinigu perku rukyta skubre + virtos bulves
dar galima pirkti silke, tos kibiruose gaudomos ir sveriamos neperku (nors ji l pigi), bet jau paruosta taip pat nebrangi (buna pvz 700 g 3.99), o skonis

yra daug pigiu saldytuvu zuvu, reik tik paieskoti parduotuvej.
jeigu valgo daugiau zmoniu apsimoka kepti vista - pirkti visciuka broileri (kiek jis ten kainuoja


dar pigu saltibarsciai, pieniska darzoviu sriuba, isviso visos pieniskos sriubos.
pigu sriuba su frikadelemis , kiek ten to farso tereikia.
farso patiekalai pigus (parduotuvej farsas apie 10lt kg, versienos apie 12lt , bet viso kg nereikia, o sunaudojamas farsas visas, nieko neismetam). pvz kotletai, zemaiciu blynai.
pasirodys juokinga, bet didziosiose parduotuvese tikrai yra pirkti bielytu kauliuku (kur labai mazai mesos prie kaulo), o ju kaina - prieinama ir studentui ir pensininkui. Taigi, nusipirk koki puskilogrami, papipirink, sudek i puoda, kai mesa ant kaulu pminkstes isim ir i ta sultini prikrauk kruopu kokiu, o mesa nuemusi nuo kaulu sumalk ir pakepk kartu su svogunais. Kol virs sriunba - issikepk dideliu blynu is miltu ir vandens ir sudejus mesa pakepink, bus sotu, skanu ir pigu, tik gal siek tiek laiko uzims, bet vis tiek, speju, nelabai turi ka veikti, vaika augindama:)
Mes kai studentes budavome tai prie kavos ar arbatos pasisedejimuose tokius sumustinukus gamindavomes...... nesenai laukdama drauges prisiminiau.....
batono riekele imerki i piena ir dedi i keptuve (geriausia ant sviesto kepti).....apkepi viena puse, paskui apverti, o ant apkeptos puses uzbarstai cukraus su cinamonu......
arba dar pamirkai batono riekele i kiausinio ir pieno plakini (kiausini vienda dedavome, taupumo sumetimais
)...... viena puse apkepini (ta jau ant aliejaus kepdavome, pigiau gaunasi).....tada apverti..... o ant apkeptos puses surio uzbarstai (nedaug)..... ir uzdengi kol suris issilydys
batono riekele imerki i piena ir dedi i keptuve (geriausia ant sviesto kepti).....apkepi viena puse, paskui apverti, o ant apkeptos puses uzbarstai cukraus su cinamonu......
arba dar pamirkai batono riekele i kiausinio ir pieno plakini (kiausini vienda dedavome, taupumo sumetimais



Isverdu makaronus (ne smulkius ir ne spageti), nukoshiu. I puoda ipilu pieno ir idedu kelis didelius shaukshtus lydyto surelio. Kai uzverda supilu virtus makarus ir paverdu. Uzdengus palaikau, kad apstingtu suris. Cia kas megsta svelnu skoni.
Na ir ash parashysiu, kas man skanu ir pigu: As labai megstu makaronus visokius, tai jei tik man butu galima daug ju valgyti - tai tik dzhiagchiausi. Juk is makaronu tiek daug visko galima prigalvoti.
Kadangi man vieninteliai valgomi makaronai yra Federici, o jie kazhkur dingo is parduotuviu lentynu, tai tenka pirkti ir paprastus, kurie shiek tiek patyzhta, kai ishverdi, taciau gerai, kad tuomet nebereikia rinktis, kuriuos pirkti - kazhkada radau tokiu, kur 0,5 kg 28 ct kainuoja. Taigi prisiverdi tokiu makaronu, o toliau fantazuoji.
Pavyzdzhiui ash labai megstu apkepti makaronus su plaktu kiausiniu.
Dar skanu su pomidorais ir su suriu.
Su varshke ir dziovintais vaisiais.
Ir skanu ir pigu - tik tiek, kad makaronai
Shiaip tai ash irgi megstu tinginiu balandelius pasigaminti.
Sriubos tai visos pigiai isheina ir ivairiausiu galima priruosti. Galiu pasiulyti greitus barscius - gal ir brangesni gaunasi, bet labai gardus ir paruosiami per 10 min - tiesiog i puoda vandens supilu stiklainiuka marinuotu pjaustytu, nesinori daryti reklamos, bet kedainiu
) borokeliu - imetu pora kubeliu sultinio ir 10 min paverdu. Prie sriubyte tinka kolduniukai su bulvemis - gali buti ir be spirguciu.
Blynu irgi ivairiu galima prikepti, pvz. miltinia blynai su daktarishka deshra - uzhsidedi kecupo ir smaguriauji.
Arba greita pica - i beka supili blynu teshla, paruosta su trupuciu mieliu (turi buti skysta) ir tada sudelioji mesyte, darzoves, jeidesit i tesla cukraus, o ant virshaus obuoliu - pyragas gausis.
Gera temele uzhvedet
Kadangi man vieninteliai valgomi makaronai yra Federici, o jie kazhkur dingo is parduotuviu lentynu, tai tenka pirkti ir paprastus, kurie shiek tiek patyzhta, kai ishverdi, taciau gerai, kad tuomet nebereikia rinktis, kuriuos pirkti - kazhkada radau tokiu, kur 0,5 kg 28 ct kainuoja. Taigi prisiverdi tokiu makaronu, o toliau fantazuoji.
Pavyzdzhiui ash labai megstu apkepti makaronus su plaktu kiausiniu.
Dar skanu su pomidorais ir su suriu.
Su varshke ir dziovintais vaisiais.
Ir skanu ir pigu - tik tiek, kad makaronai

Shiaip tai ash irgi megstu tinginiu balandelius pasigaminti.
Sriubos tai visos pigiai isheina ir ivairiausiu galima priruosti. Galiu pasiulyti greitus barscius - gal ir brangesni gaunasi, bet labai gardus ir paruosiami per 10 min - tiesiog i puoda vandens supilu stiklainiuka marinuotu pjaustytu, nesinori daryti reklamos, bet kedainiu

Blynu irgi ivairiu galima prikepti, pvz. miltinia blynai su daktarishka deshra - uzhsidedi kecupo ir smaguriauji.
Arba greita pica - i beka supili blynu teshla, paruosta su trupuciu mieliu (turi buti skysta) ir tada sudelioji mesyte, darzoves, jeidesit i tesla cukraus, o ant virshaus obuoliu - pyragas gausis.
Gera temele uzhvedet

va jei kokia fantazija.
kaip cia man pamegti ta kambari, virtuve vadinama. vyras juokiasi kad tik visokias koses gaminti moku. Dar viena troskini prisiminiau is zuvies labai skanu.
supjaustyti zuvi gabaliukais, menke ar lydeka nesvarbu. apvolioti miltuose ir iskepti ant alyvu aliejaus, isimti i lekste sudeti.Tuose paciuose riebaluose, kepti porus, gerai kai ju daug cia pagrindinis ingredientas, kai apkeps, sudeti griezineliais ar kubeliais pjaustytus luptus pomidorus, pakepti, ideti truputi grietines, ir sudeti kepta zuvi, viska ismaisyti, truputi patroskinti, valgyti su ryziais.

supjaustyti zuvi gabaliukais, menke ar lydeka nesvarbu. apvolioti miltuose ir iskepti ant alyvu aliejaus, isimti i lekste sudeti.Tuose paciuose riebaluose, kepti porus, gerai kai ju daug cia pagrindinis ingredientas, kai apkeps, sudeti griezineliais ar kubeliais pjaustytus luptus pomidorus, pakepti, ideti truputi grietines, ir sudeti kepta zuvi, viska ismaisyti, truputi patroskinti, valgyti su ryziais.
QUOTE (smike @ 2004 09 03, 13:01) |
Tu savo mazajam pabandyk maista graziai apipavidalinti, sako labai suveikia! ![]() ![]() ![]() |
Kaip apipavidalinti, pavyzdys:
(pati iki 5 metu buvau labai bjauri, nevalgiau, kas negrazu:)
Varkes "eziukas":
varskes "kalneli" apdeliokit uogytem (ka tik turit, tinka ir saldytos, ir razinos, kiti dziovinti vaisiai) - uogytes yra spygliukai, o nosyte ir akytes padarykit is kitos spalvos uogyciu:)
Ir suvalgyt turetu.
5 grudu kose su spirgiukais
seile nutiso - niam niam kaip skanu

