Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Mes irgi dabar panashiai gyvenam smile.gif nes reikia skolas grazinti galiu pasakyti keleta labai geru ir gan nebrangiu receptuku thumbup.gif

taigi I

Makaronai su farsu morkom ir svoguniukais :

morkas sutarkuojame ( kokias dvi didesnes ) ir troskiname keptuveje apie 20 minuciu ant mazos ugnies kol pasidaro minkstos bet nesudega!

ant galo i keptuve sudeti jaw supjawstyti svoguniuka ir dar patroskinti apie 5 minutes nes svogunai troskinasi gan greitai.

makaronai jaw turi buti isvire ir dar truputeli kietoki. tada supilame juos i keptuve ir dedame farsha ( kokius 300 gr . as perku fasuota maksimoj kai baiginejasi galiojimas tai jis pigesnis buna ) ir dar troskiname viska maisydami kad makaronai isigertu morku ir svoguneliu kvapo . Galima imesti sultinio kubeli troskinant morkas bet galima ir nieko nes ir taip labai skanu

Mes 4 asmenu seima toki troskini ir pakelio makaronu pietums suvalgydavome per dvi dienas essen.gif

Antrasis II

as vadinunu balandeliaIS tinginiais

supjawstome kopusta puse arba visa ( jie tikrai nebrangus ) morkas svoguniuka
ir viska dedame i puoda uzpilame vandens iki puses imetame sultinio kubeli ( ce jaw jo tikrai reikia ) ir troskiname ... kol kopustai suminksteja smile.gif
tada i ta pati puola suverciame farsha ir dar troskiname apie kokias 15 minuciu . galima suberti viena maiseli ryziu ( as ju nededu nes vyras nevalgo ) o ant pacio galo supilame pomidoru padaza . kitam puode jaw turi buti isvirtos bulvytes kelios arba galima valgyti su batonu . NU patikek skonis kaip normaliu balandeliu ! o ir laiko nedawg reikalauja ir labai skanu ir nebrangu
Dazniausiai suvalgome per du kartus smile.gif

daznai gaminu bulvinius blynus vedarus kugeli

dar kepu pica.
pagrindas is miltu vandens ir mieliu o idaras viska ka turi ...
as dazniausiai dedu daktariska desryte nukainuota ziuriu kad dar galiotu ta diena kai valgysime o beto juk pakepinta tai tikrai visai gerai ! tada isverdu kelis kietus kiausinius sutarkuoju suri ant virsaws keciupas + majonezas ir truputeli vegetos .. nu pirstus galima apsilaizyti

schmoll.gif
Atsakyti
galiu pasiulyti irgi panasiai kaip boruzka - tinginio balandelius. tik darau as juos visai kitaip, tiesiog kopusta sumalu su mesmale ir dedu i farsa, santykis koks norit, bet as dazniausiai darau 2/3 farso ir 1/3 kopusto, arba per puse. tada visokiu prieskoniu, kiausinis, dar sauksta miltu idedu ir kepam. mums skanu smile.gif
Atsakyti
GAL PAZIUREK CIA.... http://www.edlonta.l...eptai.php?ctg=2

MAN PATINKA SIS PUSLAPIUKAS, KARTAIS RANDU LABAI FAINU RECEPTUKU... thumbup.gif
Atsakyti
Nesu kulinare, bet viena patiekaliuka galiu pasiulyti, greita ir skanu.

sudetines dalys:
1. Vistienos file
2. Pomidoru padazas su vaisiais, ananasais(Suslaviciaus)
3. prieskoniai Vegeta, Vigora ar kt.
4. Alyvu aliejus

Vistiena supjaustyti juostelemis, deti i ikaitinta alieju ir kepti ant vidutines ugnies kol pabals, pabarstyti prieskoniais. Baigiant kepti uzpilti padazo, palaukti kol uzkais. VISKAS. Gaminama mazdaug 15 min. Skonis kaip kinietiskos saldziarugstes vistienos. Valgom su ryziais ar kruopu kose. Kartais net pusryciams salta tiesiai ant baltos duonos sumustiniams.
SKANAUS.
Atsakyti
QUOTE (spaNguoliuke @ 2004 09 06, 14:00)
galiu pasiulyti irgi panasiai kaip boruzka - tinginio balandelius. tik darau as juos visai kitaip, tiesiog kopusta sumalu su mesmale ir dedu i farsa, santykis koks norit, bet as dazniausiai darau 2/3 farso ir 1/3 kopusto, arba per puse. tada visokiu prieskoniu, kiausinis, dar sauksta miltu idedu ir kepam. mums skanu smile.gif

As irgi kartais darau kazka panashaus, tik darzoviu dedu daugiau. Sutarkuoju morkyte, kopusto patarkuoju, dar jei turiu cukinijos, svoguniuka smulkiai supjaustau, viska pakepinu, sumaishau su farshu, imushu kiaushini, prieskoniu iberiu, zoleliu kokiu, kmynu... Tada darau kukuliukus ir kepu orkaiteje. Jei turiu tai priesh kepima dar dziuveseliuose apvolioju. Zodziu priklauso nuo to kas shaldytuve yra - kartais tai mesos kukuliai su darzovemis, okartais - darzoviniai su mesos pedsakais wink.gif
Atsakyti
QUOTE (ader @ 2004 09 06, 15:50)
sudetines dalys:
1. Vistienos file
2. Pomidoru padazas su vaisiais, ananasais(Suslaviciaus)
3. prieskoniai Vegeta, Vigora ar kt.
4. Alyvu aliejus

skamba labai skaniai smile.gif tik nelabai pigiai wink.gif
Atsakyti
Nu merginos zinokit man i ta troskini kiausinis visai netinka .. as ryt gaminsiu sita troskini smile.gif

beja pameginkit ta kur rasiau su makaronais thumbup.gif nu tas patiekalas irgi skanus . is pakelio makaronu ju skaitykit padawgeja dvigubai ..
Atsakyti
dviem zmonem to mano vistienos patiekalo kaina apie 10 lt. paskaiciavau.

O troskiniu megejams galiu pasiulyti dar viena.
Kepama sluoksniais:
1. svogunai
2. desra, kumpis, sonine, pagal skoni ir kisene
3. paprika, raudona, zalia, geltona irgi pagal skoni
4. pomidorai, geriau nulupti nelieka zieveles.

prieskoniai irgi pagal pageidavimus. kiekvienas sluoksnis kepamas beveik iki galo, gaminimas baigiamas kai 'istirpsta' pomidorai. Galima dar ideti pomidoru padazo.
Valgyti su ryziais.
Atsakyti
o tai čia kepti keptuvėje ar orkaitėje? kai iskepa pirmas sluoksnis ant jo deti ir kepti antra ar kaip g.gif
Atsakyti
kai man buvo uzejes psichas nevalgyti mesos, tai nelabai ir zinojau ka tada valgyti. bet einamiausia patiekala buvua sugalvojus.

pakepinti morka, paprika. isvirtus ryzius sumesti i keptuve, kur troskinasi morkos su paprika. ant viso sito gerio dar uzmesdavau kukuruzu. ir viskas. nu dar prieskoniu kas kokiu turite ir valgom
Atsakyti
1) Issivirkite skryliu, o vaikui is tos pacios teslos padarykite koldunu (nusipirkite koki 100g sveriamo farso- uzteks per akis rolleyes.gif Ir grietine liesa padazui.
2) Jei darote tikrus balandelius, tai i farsa dekite daugiau morku ir ryziu- vis tiek mesos skonio bus.
3) Kepkite miltinius bnynus, o i tesla pritarkuokite smulkia tarka morku- bus sveikesni ir oranzines spalvos.
4) nusipirk burokeliu (jie dabar pigus)ir uzsikonservuok i stiklainius ziemai, bus puikus garnyras prie bet kokio patiekalo.
5) pasitroskinkite raugintu kopustu su spirguciais ar kokiom 2 pjaustytom pieniskom desrelem + bulves- tikrai skanu ir nebrangu.
Jei sau ir pasitaupome "ant maisto", vaikiukui zuvies ar mesos gabaliuka vis tiek pirkite- vaikui reikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 09 07, 06:33)
o tai čia kepti keptuvėje ar orkaitėje? kai iskepa pirmas sluoksnis ant jo deti ir kepti antra ar kaip g.gif

Kepti keptuveje, kai jau apkepa svogunai, deti desryte, kai jinai truputi apkepa paprika, paskui pomidorus. Geriau nemaisyti. Man labai skanu su ryziais jei skystesnis kaip padazas gaunasi, o jei daugiau mesos ir paprikos kaip troskinys.
Atsakyti