Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Sveikos,
aš,ateinu su labai paprastu,bet tikiu,taupiu receptuku,palieku spręsti jums.
Nuvalau porą nemažų morkų,petražolės šaknį,saliero{gumbinio}gabalą,poro gabalą, lauro lapų,kvapiųjų pipirų{cielų}
Ir,sudėjau vištienos ketvirčius[odą nulupau,riebalus suspirgiau su pipirais ir česnaku}
Viriau ant nedidelės kaitros.
Kuomet vištiena gerai pavirė,vištieną išėmiau,taip pat išemiau daržoves.
Buljoną padalinau įdvi dalis{vieną dalį pasilikau padažams}
Į antrą dalį sudėjau vištiėną{nuimtą nuo kaulų,aš,ja blenderiavau,kartu su česnaku}
Skysčiui išgaravus liko tušonkė{neviriau tik kaitinau}
Man gavosi neblogas tepinys pusryčiams{galima panaudoti įvairiai,}
Daržoves aš,panaudoju garnyrui,kosei {kuskusui}
Buljonas galima naudoti sriuboms,padažams{labai gerai tinka troskinant žuvį su daržovėmis}
Man skanu su pyrageliais,buljonas.
Vištienos riebalukai tinka sriuboms trintoms,žirnių,perlinėms košėms. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2010 02 24, 17:28)
O jei kur spintelėj turi užsislėpusi kepimo miltelių, tai tokiu atveju visai padorūs blynai gaunasi biggrin.gif

g.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2010 02 27, 22:36)
drinks_cheers.gif Kaip tik juos norėjau įrašyti  drinks_cheers.gif

Tik neperskaičiau visos temos. Dar labai pigu ir sotu bulkutės su pakepintų lašinukų/ svogūnų įdaru. Tešla mielinė . Ant trupučio aliejaus pakepinti svogūnus + jei nesūrūs lašinukai druska + pipiriukų ir sudėt smulkintus lašinukus. Tada jau tik truputį pakaitinti ir tokius neišsileidusius lašinukus dėti į bulkutes. (Iš pradžių kepinant lašinukus, o tik paskui svogūnus gaunasi mažai įdaro ir daug riebalų. .Reikia lipdyti tokius kaip kibinus ir viršų užraitoti tokiais karbukais. Norint galima viršų patepti kiaušiniu.
Galima dėti grybų įdarą.
Nuotraukoj tik forma.
user posted image


Labai skaniai atrodo thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Violettta @ 2010 02 18, 17:02)
Uzmaciau maximoj akcija-vistienos farsas saldytas 3lt kazkiek centu, gal kuri pirkot? Geras? blush2.gif


nu.. kad manyciau nelabai.... unsure.gif uz 3 lt farsas kazkaip neitiketina....
Papildyta:
QUOTE(VALDORFONE @ 2010 02 21, 18:07)
aha...apkepinu varsa dedu svoguno cesnako....galima darzoviu det...tada apibarstau milatais apkepinu pilu vandenuka galima piena ir viskas .....



thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Violettta @ 2010 02 18, 16:02)
Uzmaciau maximoj akcija-vistienos farsas saldytas 3lt kazkiek centu, gal kuri pirkot? Geras? blush2.gif


esu pirkusi tam paciam IKI uz 8.99 tipo irgi akcija g.gif DVOKE.

maximoj uz panasia kaina - balandeliu idaras buvo RUZAVAS, ne ne tikrai ne svelniai rausvas, ne rusvas kaip su gera mesa, bet RUZAVAS kaip kokia barbiu suknele blink.gif blink.gif blink.gif

farsa visada perku is turgaus, zinomoj vietoj kur prie mano akiu sumala. jei taupau - galima paprasyti daugiau lasinuku sumalti smile.gif

bent zinai ka valgai wink.gif

o uz 3 lt. tai kas ten do daiktas blink.gif blink.gif
Atsakyti
Na ir aš kažkada susigundžiau pigiu faršu doh.gif . Gerai, kad turim šuniuką, tai viskas atiteko jam. Nesigundykite schmoll.gif , sutaupysite ir sveikatą ir pinigus.
Papildyta:
Neperskaičiau visų puslapių (gal jau ir buvo rašyta), bet... kai noriu skaniai ir pigiai vakarienei (ir savo studentei pridedu), darau čeburekus. Reikia:
~ 400g. faršo (prieskoniai pagal skonį) .
Aš pakepinu svogūnėlį, įdedu į faršą (faršo nekepinu), pipirų, druskos, truputėlį cukraus.
Seniai nebenaudoju jokių prieskonių mišinių iš parduotuvės.

Tešla:
3 stiklinės miltų, 1 stilinė VERDANČIO vandens ir 3 šaukštai aliejaus.
Tešla išminkoma, iškučiojama, daromi 15 cm. skersmens apskritimai.

Formuojami čeburekai.

Išeiga apie -18 vnt.

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 10, 18:58)
darau čeburekus.


megstu ceburekus essen.gif tik nepasakyciau, kad jie labai pigus, nes tas cholera aliejus brangus.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 04 10, 21:11)
megstu ceburekus  essen.gif tik nepasakyciau, kad jie labai pigus, nes tas cholera aliejus brangus.


Aš aliejaus pilu nedaug (čeburekų neapsiame). Kai kepu ne visus, tai imu mažesnę keptuvę (taip sutaupau aliejų). Likusį aliejų supilu į stiklainį ir labai greit sunaudoju kepdama bulves. Sako negerai antrą kart naudot, bet...
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 10, 19:26)
Likusį aliejų supilu į stiklainį ir labai greit sunaudoju kepdama bulves. Sako negerai antrą kart naudot, bet...

Taip paciai elgiuosi blush2.gif negerai, bet... o gal visgi nieko blogo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 10, 20:26)
Aš aliejaus pilu nedaug (čeburekų neapsiame). Kai kepu ne visus, tai imu mažesnę keptuvę (taip sutaupau aliejų). Likusį aliejų supilu į stiklainį ir labai greit sunaudoju kepdama bulves. Sako negerai antrą kart naudot, bet...



QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 04 11, 12:15)
Taip paciai elgiuosi  blush2.gif negerai, bet... o gal visgi nieko blogo  g.gif


negerai ,nes kazkokiu tada medziagu ten atsiranda kurios ateity gali sukelti vezy ( sita skaiciau zurnale)

Kaip pakinta aliejus kulinarinio apdorojimo metu?

Kulinarinio apdorojimo metu (kepant,verdant) vyksta riebalų šiluminės oksidacijos procesas, kurio metu keičiasi aliejaus maistinė vertė: atsiranda naujų oksidacijos produktų (laisvųjų radikalų molekulių, benzo(a)pirenų junginių). Minėti junginiai žmogui yra toksiški, silpnina imuninę sistemą, slopina etritrocitų atsiradimą, skatina reprodukcinės sistemos sutrikimus. Jeigu šildydami augalinį aliejų pajautėte, kad pradėjo skirtis dūmai, nedelsiant sustabdykite šiluminį apdorojimą, aliejų išpilkite, patalpą išvėdinkite, toks aliejus netinkamas maisto gaminimui.

Dėl tokių vykstančių procesų, prieš tai kepimui naudoto aliejaus nepatariama vartoti pakartotinai. Taigi, jei kepant mėsą keptuvėje liko aliejaus, nenaudokite jo antrą kartą. Pakartotinai galima vartoti tik specialiai gruzdinimui skirtą aliejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 11 balandžio 2010 - 13:03
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 10, 20:26)
Aš aliejaus pilu nedaug (čeburekų neapsiame). Kai kepu ne visus, tai imu mažesnę keptuvę (taip sutaupau aliejų). Likusį aliejų supilu į stiklainį ir labai greit sunaudoju kepdama bulves. Sako negerai antrą kart naudot, bet...



as maniau ceburekai kepami orkaiteje blush2.gif

ups sumaisiau su kibinais biggrin.gif biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 12 balandžio 2010 - 14:10
Mano galva vieni pigiausiu variantu yra pirkti ragu, vistienos nugareles. Ir is vienu ir is kitu galima pasidaryti ir sriubos ir antra, o ir kaina ju nera didele, norfoje ragu geriausi, ten mesos yra nemazai.
Is bulviu galima pasidaryti:
durniukus (bulves+krakmolas),
bulviu pyragelius(bulves+miltai),
virtu bulviu cepelinus su vistienos kepenelemis,
tradicinius cepelinus(nebutina deti mesos)
idarytas bulves su darzoviu misiniu
kugelis
vedarai
keptos bulves, virtos bulves biggrin.gif
bulves vistos odelese, keptos
bulviniai blynai
kedainiu blynai
zemaiciu blynai
piemeneliu apkepa(galima ir be mesos, galima naudoti ne vien farsa, galimos varacijos)
keptos bulves su lupyne druskoje, cia paivairinant paprastai keptas bulves

Is miltu:
Virtuvinukai su norimais idarais kas kaip megsta(bulviu kose, kepenelimis ir t.t.)
skrylius,
eziukus,
lietinius blynus,
darzoviu pyraga(i kuri dazniausiai sueina visi esantys saldytuve likuciai)
ivairiu blynu variacijos
ivairus mieliniai gaminiai, kad ir bandeles su lasinukais, ar kokiomis desrelemis, tinka prie sriubu, sultinio


Is makaronu:

Darzoviu ir makaronu pyragas
kas cia dar tokio idomesnio, apart virtus makaronus su... g.gif
Studiju laikais as makaronus troskindavau kepdavau su ivairiausiom darzovem, tokiom kaip svogunas, morka, cesnakas, ivairiom konservuotom mamos gamintom misrainem, saltienom, tusonkem.

Siaip dar reikia gerai pagalvoti, bet pafantazavus galima dar ne to prigaminti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 04 11, 13:02)
negerai ,nes kazkokiu tada medziagu ten atsiranda kurios ateity gali sukelti vezy ( sita skaiciau zurnale)

Kaip pakinta aliejus kulinarinio apdorojimo metu?
........


Aciu uz info. Nezinojau, kas ten su juo vyksta, kad negerai darkart naudot. Komentarai tik: "negerai, blogai, nuodai", o kodel, tai nieks paaiskint negalejo.
Atsakyti
Ko cia taip tuscia? visos prabagotejo ir taupyti nebereikia ar atradimais nesidalinat? biggrin.gif
Atsakyti