Situacija labai gerai pazistama. As pati kelis metus gyvenau is keptu bulviu, virtu bulviu, kugeliu ir bulviniu blynu
Visai nieko buna bulviu apkepas su vistienos gabaliukais. Vistienos daug nereikia, bet kugelis jau visai kitaip skanaujasi. Aisku pries tai tuos gabaliukus geriau siek tiek pakepinti su priekoniais.
Taip pat kepdavau bulvinius blynus su mesa. Nupirkdavau nedideli gabaliuka mesos, galima pacios pigiausios su kremzlikem ir lasinukais. Isvirti ta mesa, po to sumalti ir prideti prieskoniu su pakepintais svogunais. I tarkuotas bulves iberti sauksta ar kelis miltu, 1-2 kiausinius, priklausomai nuo kiekio, prieskoniu. Tada dedi i keptuve sauksta bulviu koses ant virsaus sluoksneli mesos ir vel bulviu koses. Apkepi is ebieju pusiu ir valgai su grietine ar kokiu kitokiu padazu. Labai sotu.
Tu paciu makaronu isvirus po to galima pakepinti kartu su kokia desrele ir svogunu bei kecupu. Nors desrele viena ar dvi, bet smulkiai supjauscius ir is anksto su svogunais apkepinus, visai nieko.
Mano seimai patikdavo dar raugintu kopustu troskinys su frikadelem. Tos frikadeles tai budavo per puse farsas, per puse ryziai. O troskinys valgomas su virtom bulvem.
Bulvine a la pica labai soti ir populiari tarp mano draugu. Bulves reikia sutarkuoti per burokine tarka, ideti sauksta grietines arba majonezo, kiausini, pjaustytu svogunu, sauksta du miltu, mase ismaisius supilti i ikaitinta skarda su aliejum ar taukais. Virsu as apdeliodavau plonai pjaustytom desreliu riekelem, uztepdavau pomidoru padazo ir pabarstydavau tarkuotu suriu. Dar kartais uzberdavau zirneliu. Aisku, virsu galima padaryti ir is to, ka turi. Kepama 45 min.
Dar gamindavau zuvies troskini su labai daug morku ir svogunu, nes jie pigus

Pritarkuodavau morku, pripjaustydavau svogunu ir juos apkepindavau. Tada supildavau i puoda, sumesdavau kokios menkes gabaliukus (gaudavosi 2/3 morku su svogunais ir 1/3 zuvies arba geresnem dienom per puse), pridedavau prieskoniu, siek tiek vandens ir patroskindavau pusvalanduka. Valgydavom su virtom bulvem.
Apie lietinius blynelius ir koldunus jau berods rase. Beje, i koldunus taupumo sumetimais galima deti ne gryna mesa, o maisyta su bulvem arba is vis bulves maisytas su tarkuotu suriu.
Ai, dar viena sriuba man labai patinka. Is vakaro pamerki pupeles, kita diena reikia jas isvirti pasudzius. Tada sudeti i puoda daug pjaustytu bulviu, pupeles ir pakepintus svogunus su morkom. Is karto deti sauksta du vegetos, uzpilti vandens ir virti, kol isvirs bulves. Kiti prieskoniai pagal skoni.
Nu va, prirasiau cia apie visokias marmaliuzes