Pirmiausia ir svarbiausia- i virtuve eiti atsipalaidavus ir saltais nervais, kitaip tikrai nieko nesigaus! O pudingas bus pienisko kremo pakaitalas! Nereikes jokiu zelatinu ir pan. Pieno pilk mazdaug 450 ml (tada pudingas bus kietesnis ir kremas geriau laikys forma). Sitam kiekiui pudingo reikia mazo indelio grietineles (35% riebumo, nes 13% neissiplaks!) nzn kiek ten mililitru, gal 250.
O visu antra- kas tau sake, kad man juokinga? Pradedama savo kulinarine "karjera" as daug visko sugadinau, bet uztat igijau patirties... Juk ne sventieji puodus ziedzia! Jei kas, klausk drasiai!
Zelatinos i jogurta reikia! Nes kitaip jis isigers i lakstus ir jie labai suminkstes (per daug) Zinoma, cia skonio dalykas, bet i jogurta dar rekomenduociau ideti arba svelniosios varskes, arba plaktos grietineles- svelnesnis skonis gaunasi!
Ir kas pasakys, kad sis mano postas - ne i tema?:
- Brangioji, koks skanus tortas!
- Krautuvėje pirkau.
- O negi pati tokio neiškeptum?
- Iš ko - neturiu nei miltų, nei natrio gliutamato, nei E517, nei E1452!
- Brangioji, koks skanus tortas!
- Krautuvėje pirkau.
- O negi pati tokio neiškeptum?
- Iš ko - neturiu nei miltų, nei natrio gliutamato, nei E517, nei E1452!
Ar kepėt kuri tą Flan pyragą? Taip norėčiau pabandyt - ir bijau - ar tikrai išeis? Bea, ar bandei?
Na tiek to, matau kad šį sekmadienį čia kepėjų be manęs daugiau nėra, einu kepti pati, tik nežinau, ar nesurizikuosiu dar įdėti pudingo miltelių, įtariu, kad jie čia reikalingi, nes bijau, kad gausis kokia kiaušinienė, na gal neteks šiukšlinės papildyti.
Taigi, sėkmės man su Flan:)
Taigi, sėkmės man su Flan:)
Na, šiukšlinės papildyti neteko, bet ir ne stebuklas gavosi
Jei kas mėgsta saldžią kiaušinienę - gal...
Man kažkodėl IKI Flan skanesnis
Jei kas mėgsta saldžią kiaušinienę - gal...
Man kažkodėl IKI Flan skanesnis
QUOTE(Havana @ 2005 01 29, 10:11)
bea
Žadu rizikuoti ir kepti morenginį tortą, bet nežinau, kokioj temperatūroj kepti tuos morengų lakštus Bijau vėl sudeginti
Žadu rizikuoti ir kepti morenginį tortą, bet nežinau, kokioj temperatūroj kepti tuos morengų lakštus Bijau vėl sudeginti
taigi buvo pas mane recepte parashyta viskas. 160 laipsniu 30 minuciu. Bus iškepę, kai viršus bus traškus, o vidus vis dar minkštas.
QUOTE(smike @ 2005 01 16, 11:31)
Tema- tortai! Diskutuojam ne apie manikiura, o i tema- juk gamybos instrukcijos irgi svarbu!!!
Smike, liko po vakarelio pusbutelis snapso , tai prisiminiau, kad galiu ji torto pertepimui panaudoti (tam su Rududu). Tik dabar pagalvojau-ar tokio kiekio, kuri tu nurodei, uzteks tiems 3 biskvito lakstams (pirktiniams Vienos ar kaip ten jie vadinsi) pertepti?
QUOTE(bea @ 2005 01 29, 13:30)
taigi buvo pas mane recepte parashyta viskas. 160 laipsniu 30 minuciu. Bus iškepę, kai viršus bus traškus, o vidus vis dar minkštas.
Uuups, neapsižiūrėjau gerai, prieš klausdama Bet dėkui, kad atsakei vis tik
Tiesa, kulinarės, man įdomu, su kuo jūs persijojat miltus, cukraus pudrą ir pan.??? Pamenu, mano močiutė turėjo tokį "prietaisą", bet aš dabar nieko panašaus nematau pirkti Ką galite patarti?
Tiesa, kulinarės, man įdomu, su kuo jūs persijojat miltus, cukraus pudrą ir pan.??? Pamenu, mano močiutė turėjo tokį "prietaisą", bet aš dabar nieko panašaus nematau pirkti Ką galite patarti?
[/quote]
As recio irgi neturiu, todel jeigu reikia sijoju per sieteli. Na buna pirkt tokie visokiu dydziu su rankena. Viskas gaunasi!