Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(smike @ 2005 01 15, 17:25)
jeigu grietinele 35 % riebumo drasiai ja plak su cukrumi kol sutirstes (tik nepersistenk, kad sviestas nesigautu! ). O tada jau tepk- jokios zelatinos nereikia!  wink_3.gif Idek i ja vaisiu ir gausis viskas liux! O del kremo tai noriu paklaust- ar kai pylei zelatinos tirpala maisei? Ir gal dar krema uzvirinai? Kremu, ypac su kiausais negalima uzvirinti!

Oi, Smike Smike, kur tu buvai anksciau? Taip, as ipyliau i verdanti krema istirpinta zelatina, pamaisiau, aisku dar pavirinau thumbup.gif . Na ka man tokiai neismanelei daryti? blush-anim-cl.gif doh.gif
Dabar noreciau isbandyti tavo firmini pertepima su snapsu drinks_cheers.gif . Bet gal geriau pirkti ne biskvita (kepti tai jau tikrai nerizikuosiu-nes zinau kas is viso to gausis sad.gif ), o tokius kvadratinius rusiskus lakstus-napoleono, meducio ir dar kazkokia. Ar vis tik labiau tiktu biskvitas? wink_3.gif
Atsakyti
Rekomenduociau biskvita, nes kremas gaunasi "kietokas" tai kai lakstai minksti skaniau. Napoleono lakstams siulyciau ka nors, kas geriau isigeria. wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 01 15, 21:41)
Rekomenduociau biskvita, nes kremas gaunasi "kietokas" tai kai lakstai minksti skaniau. Napoleono lakstams siulyciau ka nors, kas geriau isigeria.  wink_3.gif

Beje, biskvitiniu lakstu irgi buna pirkti- buna visose pardese, berods vadinasi Vienos torto paplociai. Buna su kakava ir sviesus! wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 01 16, 09:01)
Beje, biskvitiniu lakstu irgi buna pirkti- buna visose pardese, berods vadinasi Vienos torto paplociai. Buna su kakava ir sviesus!  wink_3.gif

Tai vakar su tokiais ir dariau-su tamsiais. Na zinok, visai nieko gavosi su ta grietinele ir apelsinais. smile.gif
Dabar labai noriu pabandyti ta kremuka su degtinele (na jei darydama neisgersiu-bus gerai biggrin.gif ).
Jeigu kokie neaiskumai bus-gal parasysiu tau i az (jei nepriestarauji), nes ko gero gausim velniu is Bea, kad cia tik dviese diskutuojam (ypac as tokia neismanele) blush-anim-cl.gif
Atsakyti
dariau ta krema pienisk +grietinele pagal Bea - pirma karta sugadinau, nes sugalvojau i sumaisyta krema zelatinos dadet, nes skystokas pasirode- sutrauke, o antra karta viskas gavosi liuks, tik grietineles dejau maziau, nes jau nedaug buvo belike po pirmojo bandymo ir tai kremo gavosi siek tiek per daug. Betsskanu dar pati kepiau biskvitus, tai viskas buvo liks, tiesa i viena pertepima idejau kavos tirpios, tai sioks toks paivairinimas buvo, siaip dar reiktu kokiu vaisiu ar riesutu, nes tortas labai toks purus saldus, bet siek tiek nuobodokas
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2005 01 16, 17:16)
dariau ta krema pienisk +grietinele pagal Bea - pirma karta sugadinau, nes sugalvojau i sumaisyta krema zelatinos dadet, nes skystokas pasirode- sutrauke, o antra karta viskas gavosi liuks, tik grietineles dejau maziau, nes jau nedaug buvo belike po pirmojo bandymo ir tai kremo gavosi siek tiek per daug. Betsskanu dar pati  kepiau biskvitus, tai viskas buvo liks, tiesa i viena pertepima idejau kavos tirpios, tai sioks toks paivairinimas buvo, siaip dar reiktu kokiu vaisiu ar riesutu, nes tortas labai toks purus saldus, bet siek tiek nuobodokas

Tynka, tai kur tu pylei ta zelatina (per antraji bandyma)? Nes man ta pati problema buvo ir as antrakar jau nerizikavau ir dariau tik su grietinele. biggrin.gif
Bet ir siaip ir taip galvoju, juk buvo parasyta-pilti zelatina i ta pieniska krema. Tai kokiu velniu ji man sutrauke? ohmy.gif
Atsakyti
ta primaji nelaiminga karta as zelatina pyliau du kartus : pirma karta i ta pieniska krema, na jis suskystejo, bet nieko, sumaisiau su plakta grietinele ir man pasirode, kad truskta dar zelatinos ir tada i jau gatava krema dar idejau, va tada tai jau sutrauke.
O natar karta dariau kaip parasyta : zelatina i krema (beje zelatina tirpinau labai mazame kiekyje vandenyje) tada sumasiau su plakta grietinele ir viskas liuks, itariu kad pirma karta blogai buvo, nes siltoka zelatin supyliau i jau ataususi krema
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2005 01 16, 18:01)
ta primaji nelaiminga karta as zelatina pyliau du kartus : pirma karta i ta pieniska krema, na jis suskystejo, bet nieko, sumaisiau su plakta grietinele ir man pasirode, kad truskta dar zelatinos ir tada i jau gatava krema dar idejau, va tada tai jau sutrauke.
O natar karta dariau kaip parasyta : zelatina i krema (beje zelatina tirpinau labai mazame kiekyje vandenyje) tada sumasiau su plakta grietinele ir viskas liuks, itariu kad pirma karta blogai buvo, nes siltoka zelatin  supyliau i jau ataususi krema


As tai pyliau karsta zelatina i karsta pieno krema, pastovejo keleta minuciu ir tada sutrauke sad.gif . O idomu kas butu jei ta istirpinta zelatina pilciau ne i krema, o i plakta grietinele, ir tik tada sumaisyciau su tuo kremu? Tai gal tada grietinele sutrauktu? Nes kazkaip rizikuoti ir vel pilti tiesiai i krema as bijau blush2.gif
Atsakyti
Man niekada neteko niekur skaityti tokios instrukcijos, kad i plakta grietinele pilt zelatinos tirpala. g.gif Visuomet grietinele imaisoma i jau pradedancia stingt zelatinine mase. O pradedanciosioms as siulyciau pradet nuo pudingu is pakeliu- gal ir nelygis, bet juk svarbiausia ismokt pradziai! Pilkit pieno maziau negu puse litro, visa kita gaminkit pagal instrukcija. Kartkartem pamaisant (kad plevele neuzsitrauktu) atvesinkite (neturi buti ne trupucio siltas, nes kitaip is grietineles skystimelis pasidarys!), o tada maisykite su plakta grietinele. Gaunasi tikrais skanus kremas, ypac jei lazdyno riesutu sukapotu idedi! wink.gif
Atsakyti
beja...smike, o to torto su rududu virshaus aptepimui kiek mazdaug imi shokoldao, kiek pieno ir sviesto? Bijau kad perdaug nepripilciau blush2.gif
Atsakyti
Na, sokolado buvo plyta (sveriamas), speju 100 g. As ji apvalgiau ir dar draugui daviau blush2.gif Tai speju, kad liko koks 70g... ji sulauziau gabaliukais, idejau sauksta sviesto ir sauksta pieno. Tada pasildziau kol viskas issilyde. Maisydama atvesinau (bet ne atsaldziau) ir tokiu posilciu aptepliojau virsu. Svarbiausia nepadauginti pieno, nes tada nesutirstes. Sviestas dideles blogybes nedaro- nuo jo ne taip smarkiai sukieteja sokoladas ir kai viskas atvesta gaunasi geros minstos konsistencijos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 01 16, 22:18)
Man niekada neteko niekur skaityti tokios instrukcijos, kad i plakta grietinele pilt zelatinos tirpala.  g.gif Visuomet grietinele imaisoma i jau pradedancia stingt zelatinine mase. O pradedanciosioms as siulyciau pradet nuo pudingu is pakeliu- gal ir nelygis, bet juk svarbiausia ismokt pradziai! Pilkit pieno maziau negu puse litro, visa kita gaminkit pagal instrukcija. Kartkartem pamaisant (kad plevele neuzsitrauktu) atvesinkite (neturi buti ne trupucio siltas, nes kitaip is grietineles skystimelis pasidarys!), o tada maisykite su plakta grietinele. Gaunasi tikrais skanus kremas, ypac jei lazdyno riesutu sukapotu idedi!  wink.gif



Smike, paaiskink mano durnai galvai doh.gif , ar tas pudingas tai cia butu to pienisko kremo pakaitalas? Ir dar-pieno pilti maziau nei 0,5 litro-tai cia kiek?- 250 ml ar daugiau ar maziau? Na suprantu, kad tau juokinga, bet man po to gaila sugadintu produktu ir laiko, o labiausiai savo nervu. mad.gif
Atsakyti