QUOTE(Nome @ 2005 01 14, 22:19)
Na jei del gaivumo tai matyt dedi kokius apelsinus (mandarinus) ar braskes, ar ne? Kazkaip nesugalvoju kas dar galetu buti gaivus?
O gal man kaip pradedanciajai reiktu koki paprstesni pertepima padaryti?
Smike, tu kaip patyrus kepejele, paskyk koki kremuka-pertepimuka, kuri butu galima "ant smugio" padaryti ir nereiktu daug cackintis.
Na as maciau kad yra daug prirasytu iv.pertepimu, bet noreciau tavo patirties.
Taip, dedu apelsinus! Kartais konservuotus ananasus arba persikus.
Del kremo jei noriu greitai, tai pudinga verdu is pakeliu ir kai PILNAI atvesta maisau su isplakta su cukrumi grietinele. Po to vaisiai ir apdaila. O siaip yra toks mano megiamas kremukas- kaloriju bombike!
Bet visi kas paragauja tai pirstus laizo ir recepto kaulija...
O darau ji taip: paimu indeli rududu ir 100 g minksto sviesto (minkstas reiskia pastovejes kambario temperaturoje ir toks jau lengvai tepamas) viska maisau iki vienalytes mases (galima mikseriu, zinoma, bet kai as jo neturiu
) po truputi pilu degtines skiestos su vandeniu (galima ir tauresnio gerimelio- nepagadins!
ir galima neskiesti, jei norisi "stipraus" torto
) tai va, ta skystimeli vis pilu ir maisau. Pilu tiek, kad konsistensija butu lengvai tepamo, bet ne per skystas! Na kai jau pagaminu krema, i ji iberiu sauksta kokoso drozliu. Su likusiu skystimeliu negausiai sulaistau elementariausia biskvita (jei skubi, galima pirktini, bet kai pati kepi iskart reputacija kyla
) Na ir tada jau tepu kremu (biskvita pjaustau i tris dalis). Virsui nepalieku, nes ji aplieju istirpintu atvesusiu sokoladu (ipilu truputi pieno ir idedu sviesto, kad gerai sustingtu). Tada jau puosiu kaip fantazija leidzia.
Uhhhh, ne bet ir prirasiau- pati issigandau...
Bet pasigamina tai tikrai greitai (ypac su mikseriu), nes nereikia laukti kol kas atves ir pan.
Beje, tortas turi issistoveti bent per nakti!
Oi, dar viena labai paprasta, bet efektinga pertepima prisiminiau! Isplaku grietinele su cukrumi ir iberiu sauksta tirpaus kapucino. O biskvita sulaistau paruostu atvesusiu kapucinu. Kai tepu kremu, pabarstau kapotais riesutais (skaniau kai jie karamelizuoti, bet galima ir taip). Bet kaip skanu gaunasi, mmmm!