Na kadangi ir as ji dariau , tai netepiau jokiu kremu, juk jeigu paskui pilsi karsta ar silta sokolada juk jis istirpins ta krema ir viskas nubegs velniop , ir kur tu taip radai parasyta ???????
O kad butu lygus virsus , tirpinant sokolada i ji reikia ipilti pieno ar vandens ( plyteliai 100g. 3-4 saukstus ).
SEKMES
kepiau sendiena sioki toki tortuka, reikejo isplakti grietinele.aptaskiau visa virtuve ir save . kaip jus plakat? jei ji taip taskosi.
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 01, 21:57)
Na ji plakama aukstesniame inde , bent jau 15 cm. aukscio , o ipilama 1/3 indo aukscio , o kokiame tu plakiai ..... lekstej ????????
ne leksteje, net nuejus pamatavau, aukstis 13 cm , ten tokie plasmasiniai, pagal mane tai turetu but gerai.Paskui i vonia ta inda pastaciau, tai ir ten pritaskiau
nu,bet ir prajuokinat,vonioj plakti grietinele
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 01, 22:27)
Ir ar isplakiai tu ja ????????
Papildyta:
Is pradziu plak ant minimumo greicio , paskui kai truputi sutirstes -padidink iki maksimumo .
Papildyta:
Is pradziu plak ant minimumo greicio , paskui kai truputi sutirstes -padidink iki maksimumo .
jis gana platus, o grietineles pyliau maziau nei 0,5l. gal platus tas indas? taip isplakiau,per vargus
QUOTE(GITANA.B @ 2008 11 01, 19:59)
INOČKA
Šiandien ir aš iškepiau tokį kaip tu "Juodasis miškas",bet man pasirodėgrietinėlė persaldi,na nežinau kaip visumoj gausis valgysim pirmadienį.Gal galėtum patarimą duot dėl glazūros.Prieš pilant šokoladą ant viršaus torto žinau kad reiktu sviestiniu kremu aptepti dėl ligumo.Gal žinai koks tas kremas?
Šiandien ir aš iškepiau tokį kaip tu "Juodasis miškas",bet man pasirodėgrietinėlė persaldi,na nežinau kaip visumoj gausis valgysim pirmadienį.Gal galėtum patarimą duot dėl glazūros.Prieš pilant šokoladą ant viršaus torto žinau kad reiktu sviestiniu kremu aptepti dėl ligumo.Gal žinai koks tas kremas?
Kas del grietineles, tai as kai rasiau komentarus, parasiau, kad butu gerai citrinos sulciu ipilt, nes man ju kaip tik ir truko, o cukraus ir as kita karta deciau siek tiek maziau.
O del glazuros, tai jau cipciukas atsake. Tikrai nereikia ant virsaus jokio sviestinio kremo, tiesiai ta glazura reikia pilti ant biskvito, jo virsus ir taip lugus. Nebent tu nori dengti kokia nors mase (saldainiu ar marcipanine), tada reiketu islyginti virsutini sluoksni, kad geriau pasidengtu. Bet sitam tortui tikrai sviestinis kremas tuo met netiks, tik sokoladine glazura, o ant virsaus ta mase.
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 01, 21:13)
O kad butu lygus virsus , tirpinant sokolada i ji reikia ipilti pieno ar vandens ( plyteliai 100g. 3-4 saukstus ).
SEKMES
Pala, pala cipciuk o tai kodel man sokoladas i guza suejo, kai vandens ipyliau? toks kaip akmuo pasidare
Papildyta:
QUOTE(bravada @ 2008 11 01, 23:20)
Paskui i vonia ta inda pastaciau, tai ir ten pritaskiau
QUOTE(Srove @ 2008 11 02, 00:12)
Pala, pala cipciuk o tai kodel man sokoladas i guza suejo, kai vandens ipyliau? toks kaip akmuo pasidare
Man taip irgi atsitiko, tai ipyliau siek tiek vyno ir gavosi liuks. Svarbu, kad puodas su sokoladu nesiektu vandens, reikia tik garu.
QUOTE(Inočka @ 2008 11 02, 01:17)
Man taip irgi atsitiko, tai ipyliau siek tiek vyno ir gavosi liuks. Svarbu, kad puodas su sokoladu nesiektu vandens, reikia tik garu.
Nieko nebesuprantu tai ant to kaulo ipylei vyno ir jis istirpo ?Man nei su peiliu nejo iskverbt, ir vos iskrapsciau, kol paskui isploviau