Noriu as pasidalinti savo torto receptu. Labai labai skanus, ypac sokolado megejams.
Si torta kepu jau 10 metu ir dar nebuvo zmogaus, kuriam jis nepatiko, net gi tiems, kurie nemegsta saldumynu, riebaus kremo ir pan.
Tai gi
Tortas "OTELAS"
Tesla:
3 kiausiniai
2 stikl. cukraus
1 stikl. kakavos
5 valg. saukst. istirpinto sviesto (100 g.)
1/2 litro kefiro
3 stikl. miltu
1 arbt. saukst. nugesintos sodos
Kremas:
400 gr. sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su cukrumi (reikia isvirti, virti apie 1,5 - 2 val.). Kai kurie, girdejau, vietoj virto sut. pieno naudoja RUDUDU, nesu bandziusi, nezinau.
Paruosimas:
Imu dideli inda- -bliuda. Kiausinius suplakti su cukrumi iki vientisos mases, maisant ideti kakava, ipilti sviesta, kefira. Po kiekvieno ingridiento reikia gerai viska sumaisyti. Ideti miltu. Gerai ismaisyti su saukstu. Tesla t.b. kaip tirsta grietine.
Kepti keptuveje ant virykles ant mazos ugnies uzdengus dangciu apie 5 min.
I keptuve 26 cm reikia mazdaug 4 valg. saukstu teslos. Keptuve patepti alejumi (tepu su bintu). Tik patepti, neturi buti aliejaus lasu. Keptuve t.b. vos ikaitusi. Kai idedi teslos reikia pasukti keptuve, kaip blynus kepant, kad tesla vienodai pasiskirstu. Iskeptas blynas buna minkstas apacia matine, virsus blizgantis. Tam kad ištraukti blyna tiesiog dedu medini padekla ant keptuves ir apverciu, o paskui graziai su rankom apverciu ant geros puses. Taip iškepu visus blynus. Gaunasi apie 6-7 vnt.
Kremui sumaisyti iki vientisos mases isvirta sutirstinta piena ir sviesta. Sviestas t.b. minkstas. Sviestas ir pienas t.b. kambario temperatūros.
Pertepu visus blynus, viršutinio netepu.
Papuosimas tai jau kas kaip moka.
As darau taip:
Iškepu viena labai plona blyna, supjaustau smulkiais kubeliais, palieku siek tiek kremo ir idedu tuos kubelius, viska sumaisau. Dar lieka siek tiek kubeliu, kai apipjaustau sonus. Sonus jau pjaunu, kai gatavas ir suteptas visas tortas. Tuos kubelius priklijuoju prie sonu. Verdančiu vandeniu užpilu migdolu riesutus, taip labai gerai nusilupa ruda zieve. Ir migdolus baltus ismeigiu i torto virsu, bet kaip. Virsu užpilu šokoladu, labai grazu, kai kaz kiek nuteka to šokolado i krastus.
Gaunasi labai grazus eziukas.
Gaila, kad neturiu nuotraukos
Skanaus.
Kepiau!.... fantastika!.... neliko nei gabalelio!... nei nuotraukos!... Rekomenduoju