Noriu as pasidalinti savo torto receptu. Labai labai skanus, ypac sokolado megejams. Si torta kepu jau 10 metu ir dar nebuvo zmogaus, kuriam jis nepatiko, net gi tiems, kurie nemegsta saldumynu, riebaus kremo ir pan.
Tai gi
Tortas "OTELAS"
Tesla:
3 kiausiniai
2 stikl. cukraus
1 stikl. kakavos
5 valg. saukst. istirpinto sviesto (100 g.)
1/2 litro kefiro
3 stikl. miltu
1 arbt. saukst. nugesintos sodos
Kremas:
400 gr. sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su cukrumi (reikia isvirti, virti apie 1,5 - 2 val.). Kai kurie, girdejau, vietoj virto sut. pieno naudoja RUDUDU, nesu bandziusi, nezinau.
Paruosimas:
Imu dideli inda- -bliuda. Kiausinius suplakti su cukrumi iki vientisos mases, maisant ideti kakava, ipilti sviesta, kefira. Po kiekvieno ingridiento reikia gerai viska sumaisyti. Ideti miltu. Gerai ismaisyti su saukstu. Tesla t.b. kaip tirsta grietine.
Kepti keptuveje ant virykles ant mazos ugnies uzdengus dangciu apie 5 min.
I keptuve 26 cm reikia mazdaug 4 valg. saukstu teslos. Keptuve patepti alejumi (tepu su bintu). Tik patepti, neturi buti aliejaus lasu. Keptuve t.b. vos ikaitusi. Kai idedi teslos reikia pasukti keptuve, kaip blynus kepant, kad tesla vienodai pasiskirstu. Iskeptas blynas buna minkstas apacia matine, virsus blizgantis. Tam kad ištraukti blyna tiesiog dedu medini padekla ant keptuves ir apverciu, o paskui graziai su rankom apverciu ant geros puses. Taip iškepu visus blynus. Gaunasi apie 6-7 vnt.
Kremui sumaisyti iki vientisos mases isvirta sutirstinta piena ir sviesta. Sviestas t.b. minkstas. Sviestas ir pienas t.b. kambario temperatūros.
Pertepu visus blynus, viršutinio netepu.
Papuosimas tai jau kas kaip moka.
As darau taip:
Iškepu viena labai plona blyna, supjaustau smulkiais kubeliais, palieku siek tiek kremo ir idedu tuos kubelius, viska sumaisau. Dar lieka siek tiek kubeliu, kai apipjaustau sonus. Sonus jau pjaunu, kai gatavas ir suteptas visas tortas. Tuos kubelius priklijuoju prie sonu. Verdančiu vandeniu užpilu migdolu riesutus, taip labai gerai nusilupa ruda zieve. Ir migdolus baltus ismeigiu i torto virsu, bet kaip. Virsu užpilu šokoladu, labai grazu, kai kaz kiek nuteka to šokolado i krastus.
Gaunasi labai grazus eziukas.
Gaila, kad neturiu nuotraukos
Skanaus.
Zadejau alfai159 parasyti "Jodojo misko" recepta. Rasau:
Tortas "Juodas Miskas"
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos
Tortui reikia 2-ju biskvitu
Kremas:
450 ml. grietinėlės (36% riebumo)
2 -3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį)
Idaras:
200 gr. vyšnių, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.
Lakštų sulaistymui:
Vyšnių degtinė, likeris, sirupas ir pan.
Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado
3 valg. sauks. pieno
Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus
2.Isplakti su cukrum grietinele
3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti
4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.
5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.
Papuosimas kaip kam patinka. Galima uzpilti sokoladu, galima plakta grietinele ir pabarstyti sokoladu, zodziu Jusu fantazija.
Paruosta torta laikyti saldytuve.
Skanaus
Alfa159, ar toks receptas?
Tortas "Juodas Miskas"
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos
Tortui reikia 2-ju biskvitu
Kremas:
450 ml. grietinėlės (36% riebumo)
2 -3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį)
Idaras:
200 gr. vyšnių, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.
Lakštų sulaistymui:
Vyšnių degtinė, likeris, sirupas ir pan.
Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado
3 valg. sauks. pieno
Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus
2.Isplakti su cukrum grietinele
3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti
4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.
5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.
Papuosimas kaip kam patinka. Galima uzpilti sokoladu, galima plakta grietinele ir pabarstyti sokoladu, zodziu Jusu fantazija.
Paruosta torta laikyti saldytuve.
Skanaus
Alfa159, ar toks receptas?
QUOTE(Inočka @ 2008 10 06, 10:42)
2
Labai 'skaniai' parašyta,jis jau pas mane bus planuose
QUOTE(zebra @ 2008 10 06, 16:36)
Labai 'skaniai' parašyta,jis jau pas mane bus planuose
Lauksim nuotraukytes ir gabaliuko paragaut
Noriu Jums parodyti kaip atrodo "Juodo misko" vidus
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 21:44)
dabar ir miegoti nenueisiu,oi kaip skaniai atrodo
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 21:44)
Niam niam
QUOTE(Inočka @ 2008 10 06, 10:42)
Taigi klausimai
1. I kokia forma geriausiai daryti, t.y.kokio skersmens, kad biskvitai butu normalaus storio?
2. Ar sokoladinis sluoksnis nera kietas kai pjauni?
3. Kaip man papuosti torta, kad nesugadinciau viso reikalo jau taip skaniai man jis atrodo, tikrai darysiu Noreciau gal sokoladu apliet torta, bet ar ta mase (dar reikia paieskot kaip ja daryt, viena turiu, parasysiu ir pasakysit ar tiktu) pilt iskart ant biskvito, ar dar kazkuo patept galima? Ir manau gelytes bandysiu konstruot.
4. Dar klausimelis, torta pertepinejai formoje, ar paskuij kai isemei lengvai sonus sokoladu aptepei? ar geriau tept tiesiog ant lekstes?
As vienam tortukui dariau toki glaju ant virsaus uztept:
200 g sokolado,
100 g sviesto,
cukraus,
2 saukstai pieno.
Gavosi neblogas, tik labai daug. Turiu to torto foto, jei kas nores paziuret kaip ta glazura atrode.
Turiu kaip tik vysniu likerio, saldytu vysniu pasiseke cia man
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 08, 17:29)
Taigi klausimai
Ogo, kiek klausimu
1. Dariau 28 cm formoje, gavosi kaip tik, butu mazesne, butu biskvitas per storas. O pjoviau su siulu, jau siek tiek atsalusi. Gavosiu liuksiski 4 sluoksniai. O kai jau formavau torta, tai dejau taip: supjaustito biskvito apatines dalys dejau i torto viduri, t.y. 2 ir 3 sluoksnis, nes jos buvo lygesnes, o virsutines i apacia ir i virsu.
2. Kita karta dariciau sokoladini sluoksni siek tiek plonesni, nors ir taip gavosi liuks. Bet dabar daryciau is 180 gr. ir 4 saukstu pieno.
3.-4. Del papuosimo sokoladu. As irgi norejau visa aptepti, bet man sokoladas susitrauke, o daugiau neturejau. Kadangi torta sutepiau apie 15:30, o norejau tepti sokoladu jau po valandos, tai , zinok taip nepatarciau daryti. Geriau butu kita diena. Tarkim per nakti tegu pastovi saldytuve o is ryto padengti glazura. Butu kaip tik. Jo, pertepinejau formoje, man tai buvo lengviau. O dengti glazura tiesiog ant lekstes, as tai po apacia dedu kepimo popieriu, kad sokoladas nebutu per visa lekste, o paskui nuimu, kai jau glazura sustings.
Ir dar is saves:
- Patarciau i grietinele ilasinti citrinos sulciu.
- Vysnias pirkau uzsaldytas (400 gr. ). Per nakti palaikiau uzbarstytas cukrumi, gal apie 1 stikline. Is ryto, kai dave sultys ipiliau 50 gr. konjako (galima ir kito alhogolio). Vysnios buvo superines. O tuo sirupu nuo vysniu (jo buvo beveik stikline) sulaisciau jau supjaustytus biskvitus. Gavosi Tikrai nebuvo perdaug. Pats tas. Gavosi nu super sultingas tortas.
- Aisku as dariua ta pacia diena kai ir valgem, tai buvo nelabai subrendes, bet jau siandien, paragavau gabaliuka, tai
Atsiprasau, pamirsau parasyti. Vysniu 400 gr. man nebuvo per daug. Dejau visas, nu gal kiek suvalgiau, kai jos mirko su konjaku, nes labai skanu buvo
As dar papildysiu.
Kai sulaisciau biskvita, palaikiau apie 1 val.
O kai kepiau biskvita, tai jis man pasirode per plonas, nors perpjovus per puse tikrai pats tas. Bet butinai pjauti su siulu, arba jei turi labai plona ir labai ilga peili, bet vistiek su siulu yra lygiau
Kai sulaisciau biskvita, palaikiau apie 1 val.
O kai kepiau biskvita, tai jis man pasirode per plonas, nors perpjovus per puse tikrai pats tas. Bet butinai pjauti su siulu, arba jei turi labai plona ir labai ilga peili, bet vistiek su siulu yra lygiau
QUOTE(Inočka @ 2008 10 08, 18:12)
As sakiau, kad klausimu kaip visad turesiu
Tai cia gigantas tortas kaip suprantu buvo
O savo ta aprasyta glazura pyliau iskart, bet nieko nepasidare ir kita diena, na bus matyt kaip darysiu del glazuros.
O kokia glazura tepei tu? O gal jau rasei, o as nepaskaiciau..