Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

4u.gif
Noriu as pasidalinti savo torto receptu. Labai labai skanus, ypac sokolado megejams. thumbup.gif thumbup.gif Si torta kepu jau 10 metu ir dar nebuvo zmogaus, kuriam jis nepatiko, net gi tiems, kurie nemegsta saldumynu, riebaus kremo ir pan.
Tai gi

Tortas "OTELAS"

Tesla:
3 kiausiniai
2 stikl. cukraus
1 stikl. kakavos
5 valg. saukst. istirpinto sviesto (100 g.)
1/2 litro kefiro
3 stikl. miltu
1 arbt. saukst. nugesintos sodos

Kremas:
400 gr. sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su cukrumi (reikia isvirti, virti apie 1,5 - 2 val.). Kai kurie, girdejau, vietoj virto sut. pieno naudoja RUDUDU, nesu bandziusi, nezinau.

Paruosimas:
Imu dideli inda- -bliuda. Kiausinius suplakti su cukrumi iki vientisos mases, maisant ideti kakava, ipilti sviesta, kefira. Po kiekvieno ingridiento reikia gerai viska sumaisyti. Ideti miltu. Gerai ismaisyti su saukstu. Tesla t.b. kaip tirsta grietine.
Kepti keptuveje ant virykles ant mazos ugnies uzdengus dangciu apie 5 min.
I keptuve 26 cm reikia mazdaug 4 valg. saukstu teslos. Keptuve patepti alejumi (tepu su bintu). Tik patepti, neturi buti aliejaus lasu. Keptuve t.b. vos ikaitusi. Kai idedi teslos reikia pasukti keptuve, kaip blynus kepant, kad tesla vienodai pasiskirstu. Iskeptas blynas buna minkstas apacia matine, virsus blizgantis. Tam kad ištraukti blyna tiesiog dedu medini padekla ant keptuves ir apverciu, o paskui graziai su rankom apverciu ant geros puses. Taip iškepu visus blynus. Gaunasi apie 6-7 vnt.
Kremui sumaisyti iki vientisos mases isvirta sutirstinta piena ir sviesta. Sviestas t.b. minkstas. Sviestas ir pienas t.b. kambario temperatūros.

Pertepu visus blynus, viršutinio netepu.
Papuosimas tai jau kas kaip moka.
As darau taip:
Iškepu viena labai plona blyna, supjaustau smulkiais kubeliais, palieku siek tiek kremo ir idedu tuos kubelius, viska sumaisau. Dar lieka siek tiek kubeliu, kai apipjaustau sonus. Sonus jau pjaunu, kai gatavas ir suteptas visas tortas. Tuos kubelius priklijuoju prie sonu. Verdančiu vandeniu užpilu migdolu riesutus, taip labai gerai nusilupa ruda zieve. Ir migdolus baltus ismeigiu i torto virsu, bet kaip. Virsu užpilu šokoladu, labai grazu, kai kaz kiek nuteka to šokolado i krastus.
Gaunasi labai grazus eziukas.

Gaila, kad neturiu nuotraukos

Skanaus. birthday.gif
Atsakyti
Zadejau alfai159 parasyti "Jodojo misko" recepta. Rasau:

Tortas "Juodas Miskas"

Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos

Tortui reikia 2-ju biskvitu

Kremas:
450 ml. grietinėlės (36% riebumo)
2 -3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį)

Idaras:
200 gr. vyšnių, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.

Lakštų sulaistymui:
Vyšnių degtinė, likeris, sirupas ir pan.

Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado
3 valg. sauks. pieno

Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus

2.Isplakti su cukrum grietinele

3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti

4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.

5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.

Papuosimas kaip kam patinka. Galima uzpilti sokoladu, galima plakta grietinele ir pabarstyti sokoladu, zodziu Jusu fantazija.

Paruosta torta laikyti saldytuve.
Skanaus 4u.gif

Alfa159, ar toks receptas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 16 balandžio 2012 - 15:28
QUOTE(Inočka @ 2008 10 06, 10:42)
2

Labai 'skaniai' parašyta,jis jau pas mane bus planuose rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 10 06, 16:36)
Labai 'skaniai' parašyta,jis jau pas mane bus planuose rolleyes.gif


Lauksim nuotraukytes ir gabaliuko paragaut mirksiukas.gif
Atsakyti
Inocka, labai aciu! 4u.gif
Atsakyti
Noriu Jums parodyti kaip atrodo "Juodo misko" vidus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 21:44)
Noriu Jums parodyti kaip atrodo "Juodo misko" vidus
user posted image

doh.gif dabar ir miegoti nenueisiu,oi kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 21:44)
Noriu Jums parodyti kaip atrodo "Juodo misko" vidus




Niam niam essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 06, 10:42)
Zadejau alfai159 parasyti "Jodojo misko" recepta. Rasau:

Tortas "Juodas Miskas"




Taigi klausimai biggrin.gif

1. I kokia forma geriausiai daryti, t.y.kokio skersmens, kad biskvitai butu normalaus storio?

2. Ar sokoladinis sluoksnis nera kietas kai pjauni?

3. Kaip man papuosti torta, kad nesugadinciau viso reikalo lotuliukas.gif jau taip skaniai man jis atrodo, tikrai darysiu biggrin.gif Noreciau gal sokoladu apliet torta, bet ar ta mase (dar reikia paieskot kaip ja daryt, viena turiu, parasysiu ir pasakysit ar tiktu) pilt iskart ant biskvito, ar dar kazkuo patept galima? Ir manau gelytes bandysiu konstruot.

4. Dar klausimelis, torta pertepinejai formoje, ar paskuij kai isemei lengvai sonus sokoladu aptepei? ar geriau tept tiesiog ant lekstes? g.gif

As vienam tortukui dariau toki glaju ant virsaus uztept:

200 g sokolado,
100 g sviesto,
cukraus,
2 saukstai pieno.

Gavosi neblogas, tik labai daug. Turiu to torto foto, jei kas nores paziuret kaip ta glazura atrode.

Turiu kaip tik vysniu likerio, saldytu vysniu biggrin.gif pasiseke cia man biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 08 spalio 2008 - 16:45
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 08, 17:29)
Taigi klausimai biggrin.gif


Ogo, kiek klausimu blink.gif

1. Dariau 28 cm formoje, gavosi kaip tik, butu mazesne, butu biskvitas per storas. O pjoviau su siulu, jau siek tiek atsalusi. Gavosiu liuksiski 4 sluoksniai. O kai jau formavau torta, tai dejau taip: supjaustito biskvito apatines dalys dejau i torto viduri, t.y. 2 ir 3 sluoksnis, nes jos buvo lygesnes, o virsutines i apacia ir i virsu.

2. Kita karta dariciau sokoladini sluoksni siek tiek plonesni, nors ir taip gavosi liuks. Bet dabar daryciau is 180 gr. ir 4 saukstu pieno.

3.-4. Del papuosimo sokoladu. As irgi norejau visa aptepti, bet man sokoladas susitrauke, o daugiau neturejau. Kadangi torta sutepiau apie 15:30, o norejau tepti sokoladu jau po valandos, tai , zinok taip nepatarciau daryti. Geriau butu kita diena. Tarkim per nakti tegu pastovi saldytuve o is ryto padengti glazura. Butu kaip tik. Jo, pertepinejau formoje, man tai buvo lengviau. O dengti glazura tiesiog ant lekstes, as tai po apacia dedu kepimo popieriu, kad sokoladas nebutu per visa lekste, o paskui nuimu, kai jau glazura sustings.

Ir dar is saves:
- Patarciau i grietinele ilasinti citrinos sulciu.
- Vysnias pirkau uzsaldytas (400 gr. ). Per nakti palaikiau uzbarstytas cukrumi, gal apie 1 stikline. Is ryto, kai dave sultys ipiliau 50 gr. konjako (galima ir kito alhogolio). Vysnios buvo superines. O tuo sirupu nuo vysniu (jo buvo beveik stikline) sulaisciau jau supjaustytus biskvitus. Gavosi thumbup.gif Tikrai nebuvo perdaug. Pats tas. Gavosi nu super sultingas tortas.
- Aisku as dariua ta pacia diena kai ir valgem, tai buvo nelabai subrendes, bet jau siandien, paragavau gabaliuka, tai wub.gif

Atsiprasau, pamirsau parasyti. Vysniu 400 gr. man nebuvo per daug. Dejau visas, nu gal kiek suvalgiau, kai jos mirko su konjaku, blush2.gif nes labai skanu buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 08 spalio 2008 - 17:15
As dar papildysiu.
Kai sulaisciau biskvita, palaikiau apie 1 val.
O kai kepiau biskvita, tai jis man pasirode per plonas, nors perpjovus per puse tikrai pats tas. Bet butinai pjauti su siulu, arba jei turi labai plona ir labai ilga peili, bet vistiek su siulu yra lygiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 08 spalio 2008 - 17:30
QUOTE(Inočka @ 2008 10 08, 18:12)
Ogo, kiek klausimu  blink.gif 





As sakiau, kad klausimu kaip visad turesiu biggrin.gif
Tai cia gigantas tortas kaip suprantu buvo blink.gif
O savo ta aprasyta glazura pyliau iskart, bet nieko nepasidare ir kita diena, na bus matyt kaip darysiu del glazuros.

O kokia glazura tepei tu? O gal jau rasei, o as nepaskaiciau.. blush2.gif
Atsakyti