Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

ir dar, CYpciuk,kiek tu dedi sviesto, kai darai krema is pokeliu?Aciu
Atsakyti
Labai atsiprasau 4u.gif dariau tortuka , bet gal dar spejau :
TEMOJE " kaip papuosti savo pyragus ...." idetas visas beze ( baltiminio kremo darymo receptas ) , bus greiciau nei as vel rasysiu , o i ta krema pieno pilu 200mlg. ir sviesto dedu 150g . bet galima ir daugiau , bus truputi riebesnis .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 18, 19:24)
Ezeriuk , as per 25 metus neuskreciau ne vieno zmogaus schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif , o kiausinius tik labai gerai nuplaunu po karstu vandeniu , juk i ji pilasi toks baisaus karscio sirupas  doh.gif ( neduak dieve papultu uzlaseti ant rankos ) skyle liktu . O del hliorkes  wink.gif ??? uztai ir reikia zinoti , kokio stiprumo tirpale juos reikia mirkyti ir kiek laiko . O kas ta RASMA ??? g.gif


Rasama- viena iš forumiečių, kuri dirba kažką su higiena susijusį- maisto ir veterinarijos tarnyboj, ar kažkokioj panašioj vietoj- tiksliai nepamenu- tai, manau žino, tas visas normas ir kaip daroma cechuose, kaip turi būti ir pan.. ax.gif Bet čia retai užeina turbūt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajuss @ 2004 02 12, 15:44)
NAPOLEONAS

Pagrindui nusipirk sluoksniuotos bemielės tešlos, atšildyk, subadyk šakute ir iškepk wink.gif

Napoleono torto kremas: 

1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.

Tiesa, čia Springlet receptas rolleyes.gif
Butinai pabandysiu,nes dievinu si torta,tik kad nelabai randu kur nusipirkt ta tikraji

Gaunasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Sėkmės wink.gif


Papildyta:
QUOTE(Springlet @ 2004 03 19, 17:47)
Ne panasiai toks ir turi gautis smile.gif as matai tesla pati kepu, o parduotuvine kai pritingiu tai tada naudoju smile.gif beje du pakelius, jei gerai atsimenu.

Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas wink.gif 
Papildyta @ [mergetime]1079707785[/mergetime]

<!-- ALIGN begin --><div align="center">Norvegiškas “ledų” tortas
500g lazdyno riešutų,
7 kiaušiniai,
200g cukraus,
0,5l grietinėlės,
druskos,
vanilino.</div><!-- ALIGN end -->
Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.


Skanaus!

O kaip tesla napaleonui kepti?Turbut daug darbo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(April-Aries @ 2008 09 18, 18:43)
Papildyta:

O kaip tesla napaleonui kepti?Turbut daug darbo  unsure.gif

napaleonui tai man yra pati lengviausia tesla,patinka man ja daryti (kapota tesla)
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 18, 11:58)
Labai atsiprasau  4u.gif dariau tortuka , bet gal dar spejau :
TEMOJE " kaip papuosti savo pyragus ...." idetas visas beze ( baltiminio kremo darymo receptas ) , bus greiciau nei as vel rasysiu , o i ta krema pieno pilu 200mlg. ir sviesto dedu 150g . bet galima ir daugiau , bus truputi riebesnis .

Na niekaip nerandu toj temoj beze kremo recepto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(April-Aries @ 2008 09 18, 18:43)
Papildyta:

O kaip tesla napaleonui kepti?Turbut daug darbo  unsure.gif


Pabandyk pagal si recepta Sonatinos Napoleonas jis neriebus, man tai labai skanus!
Atsakyti
Labai labai atsiprasau , beze yra medaus tortuose lygtai 7 puslapy blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
Dar karta , atsiprasau

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 10, 08:07)
Sesulės gimtadieniui iškepiau "Napoleoną" 4u.gif

user posted image

Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti smile.gif  Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių smile.gif

dariau savaitgalį šį tortą, viskas gavosi, gal kremo biškį mažoka tarp lakštų, bet ir tas nepagadino. Kaip pirmas blynas, tai sakyčiau neblogai.
Tik va eigoje iškilo klausimas - kaip gi tą sutirštintą pieną išvirti tinkamai? Ar uždarytoje "skarbonkėj", ar ją atidaryti ar į puodą išversti (jau kad vandens vonelėje tai iš patirties žinau... tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(drakosa @ 2008 09 23, 11:33)
dariau savaitgalį šį tortą, viskas gavosi, gal kremo biškį mažoka tarp lakštų, bet ir tas nepagadino. Kaip pirmas blynas, tai sakyčiau neblogai.
Tik va eigoje iškilo klausimas - kaip gi tą sutirštintą pieną išvirti tinkamai? Ar uždarytoje "skarbonkėj", ar ją atidaryti ar į puodą išversti (jau kad vandens vonelėje tai iš patirties žinau... tongue.gif )

neatidaryta indeli virti vandens voneleje 2 valandas mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai nieko neviriau, o paprasciausiai dejau vietoj kondensuoto pieno -"Rududu". Labai skaniai gavosi! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 23, 11:52)
As tai nieko neviriau, o paprasciausiai dejau vietoj kondensuoto pieno -"Rududu". Labai skaniai gavosi! smile.gif

ir as kartais taip darau drinks_cheers.gif
Atsakyti