ir dar, CYpciuk,kiek tu dedi sviesto, kai darai krema is pokeliu?Aciu
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 18, 19:24)
Ezeriuk , as per 25 metus neuskreciau ne vieno zmogaus , o kiausinius tik labai gerai nuplaunu po karstu vandeniu , juk i ji pilasi toks baisaus karscio sirupas ( neduak dieve papultu uzlaseti ant rankos ) skyle liktu . O del hliorkes ??? uztai ir reikia zinoti , kokio stiprumo tirpale juos reikia mirkyti ir kiek laiko . O kas ta RASMA ???
Rasama- viena iš forumiečių, kuri dirba kažką su higiena susijusį- maisto ir veterinarijos tarnyboj, ar kažkokioj panašioj vietoj- tiksliai nepamenu- tai, manau žino, tas visas normas ir kaip daroma cechuose, kaip turi būti ir pan.. Bet čia retai užeina turbūt
QUOTE(Ajuss @ 2004 02 12, 15:44)
NAPOLEONAS
Pagrindui nusipirk sluoksniuotos bemielės tešlos, atšildyk, subadyk šakute ir iškepk
Napoleono torto kremas:
1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.
Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.
Tiesa, čia Springlet receptas
Butinai pabandysiu,nes dievinu si torta,tik kad nelabai randu kur nusipirkt ta tikraji
Gaunasi
Sėkmės
Pagrindui nusipirk sluoksniuotos bemielės tešlos, atšildyk, subadyk šakute ir iškepk
Napoleono torto kremas:
1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.
Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.
Tiesa, čia Springlet receptas
Butinai pabandysiu,nes dievinu si torta,tik kad nelabai randu kur nusipirkt ta tikraji
Gaunasi
Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(Springlet @ 2004 03 19, 17:47)
Ne panasiai toks ir turi gautis as matai tesla pati kepu, o parduotuvine kai pritingiu tai tada naudoju beje du pakelius, jei gerai atsimenu.
Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas
Papildyta @ [mergetime]1079707785[/mergetime]
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Norvegiškas ledų tortas
500g lazdyno riešutų,
7 kiaušiniai,
200g cukraus,
0,5l grietinėlės,
druskos,
vanilino.</div><!-- ALIGN end -->
Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.
Skanaus!
Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas
Papildyta @ [mergetime]1079707785[/mergetime]
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Norvegiškas ledų tortas
500g lazdyno riešutų,
7 kiaušiniai,
200g cukraus,
0,5l grietinėlės,
druskos,
vanilino.</div><!-- ALIGN end -->
Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.
Skanaus!
O kaip tesla napaleonui kepti?Turbut daug darbo
QUOTE(April-Aries @ 2008 09 18, 18:43)
napaleonui tai man yra pati lengviausia tesla,patinka man ja daryti (kapota tesla)
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 18, 11:58)
Labai atsiprasau dariau tortuka , bet gal dar spejau :
TEMOJE " kaip papuosti savo pyragus ...." idetas visas beze ( baltiminio kremo darymo receptas ) , bus greiciau nei as vel rasysiu , o i ta krema pieno pilu 200mlg. ir sviesto dedu 150g . bet galima ir daugiau , bus truputi riebesnis .
TEMOJE " kaip papuosti savo pyragus ...." idetas visas beze ( baltiminio kremo darymo receptas ) , bus greiciau nei as vel rasysiu , o i ta krema pieno pilu 200mlg. ir sviesto dedu 150g . bet galima ir daugiau , bus truputi riebesnis .
Na niekaip nerandu toj temoj beze kremo recepto
QUOTE(April-Aries @ 2008 09 18, 18:43)
Pabandyk pagal si recepta Sonatinos Napoleonas jis neriebus, man tai labai skanus!
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 10, 08:07)
Sesulės gimtadieniui iškepiau "Napoleoną"
Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių
Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių
dariau savaitgalį šį tortą, viskas gavosi, gal kremo biškį mažoka tarp lakštų, bet ir tas nepagadino. Kaip pirmas blynas, tai sakyčiau neblogai.
Tik va eigoje iškilo klausimas - kaip gi tą sutirštintą pieną išvirti tinkamai? Ar uždarytoje "skarbonkėj", ar ją atidaryti ar į puodą išversti (jau kad vandens vonelėje tai iš patirties žinau... )
QUOTE(drakosa @ 2008 09 23, 11:33)
dariau savaitgalį šį tortą, viskas gavosi, gal kremo biškį mažoka tarp lakštų, bet ir tas nepagadino. Kaip pirmas blynas, tai sakyčiau neblogai.
Tik va eigoje iškilo klausimas - kaip gi tą sutirštintą pieną išvirti tinkamai? Ar uždarytoje "skarbonkėj", ar ją atidaryti ar į puodą išversti (jau kad vandens vonelėje tai iš patirties žinau... )
Tik va eigoje iškilo klausimas - kaip gi tą sutirštintą pieną išvirti tinkamai? Ar uždarytoje "skarbonkėj", ar ją atidaryti ar į puodą išversti (jau kad vandens vonelėje tai iš patirties žinau... )
neatidaryta indeli virti vandens voneleje 2 valandas
As tai nieko neviriau, o paprasciausiai dejau vietoj kondensuoto pieno -"Rududu". Labai skaniai gavosi!
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 23, 11:52)
As tai nieko neviriau, o paprasciausiai dejau vietoj kondensuoto pieno -"Rududu". Labai skaniai gavosi!
ir as kartais taip darau