Aš tai labai mėgstu baltyminį kremą- nuo vaikystės man jis nerealus
Ale namiškiai nuo mažens nelabai noriai duodavo man jį, nes mama labai tokia pas mane visada buvo pergyvenanti, kad neužsikrėstų kas kokia salmonelioze, ir labai jautriai reaguojanti į visokius pranešimus per tv kaip kas užsikrėtė kokioje kavinėje- tai labai laikydavosi visų tų patarimų ir perspėjimų per tv, ir griežtai vengdavo pirkti man tai, kas iš žalių kiaušinių, visokius kremus, ir pan. dalykus, kas genda greit..
Tai dabar norisi man atsigriebti už tą laiką ir atsivalgyti tokių dalykų
:
Bet jei darysiu kokioms šventėms- tai reiks daryti tokį, kad visi galėtų valgyti- įskaitant ir mamą- o ji vis dar nevalgo tokių dalykų, kurie iš žalių kiaušinių, ir pyksta, kai jos artimieji valgo tai, nes bijo salmoneliozės
Gal kas turite kokių idėjų, kur nusipirkti garantuotai sveikų kiaušinių, arba kaip apsidrausti nuo salmoneliozės vagant tokius produktus- gal ko įmaišyti į juos, ar pan.?
Kažkada turėjau knygą Grožis ir keptuvė- tai ten rašė, kad reikia įlašinti lašelį acto, ar tai citrinos sulčių, jei gerai pamenu- atseit bakterijos rūgščioje terpėje negali daugintis, ir apsaugo nuo salmoneliozės, bet kažkaip nepatikmai skamba man
Gal kas turi kokių idėjų- kaip užtikrinti saugumą, ir kad tai skambėtų įtikinamai
?- labai noriu velykoms baltyminio kremo torto- bet jei visi bijos ir vengs valgyti- tai kokia prasmė gaminti...