Nu,cipciu,pavarei!!! Reikes imtis ir man tu gelyciu darymo,tik neturiu formeliu iskarpymui.
Cinside cia tau :
150g, sviesto
100g. sokolado ( juodo)
2 saukstai konjako
2 kiausinio tryniai
70g. cukraus pudros
Sutrinkite minksta sviesta i pasta ( kaip suprantu reikia gerai issukti )
Puode ,istatytame i inda su karstu vandeniu ,istirpinkite sokolada ,imaisykite sviesta ,viena po kito 2 kiausinio trynius ,70g . cukraus pudros ,ir konjaka.
PAPRASTAS SVIESTINIS KREMAS
200g . cukraus
8 kiausinio tryniai
225g ,sviesto
Suberkite cukru i puoda ,istirpinkite ji 150ml. vandens ir pavirkite 10 min. Dubenyje mikseriu plakite trynius ,ir be perstojo plakdami ,palaipsniui pilkite isvirta sirupa. Toliau plakdami dar 5 min. suberkite gabaliukais sukapota sviesta ir plakite ,kol jis visai ataus .
Isita krema galima pagal savo skoni ideti kavos , vaniles ar ilasinti kokiu nors kvapu .Ilgai negendantis.
Tai va tiek tik radau , jie visur naudoja toki pusfabrikati kaip as rasiau ,arba grietinele .
Papildyta:
Jo su formelem problema , maniskem jau 20 metu.Lipdyk rozytes rankomis , paprasyk ,gal vyras ka sumeistravos .
150g, sviesto
100g. sokolado ( juodo)
2 saukstai konjako
2 kiausinio tryniai
70g. cukraus pudros
Sutrinkite minksta sviesta i pasta ( kaip suprantu reikia gerai issukti )
Puode ,istatytame i inda su karstu vandeniu ,istirpinkite sokolada ,imaisykite sviesta ,viena po kito 2 kiausinio trynius ,70g . cukraus pudros ,ir konjaka.
PAPRASTAS SVIESTINIS KREMAS
200g . cukraus
8 kiausinio tryniai
225g ,sviesto
Suberkite cukru i puoda ,istirpinkite ji 150ml. vandens ir pavirkite 10 min. Dubenyje mikseriu plakite trynius ,ir be perstojo plakdami ,palaipsniui pilkite isvirta sirupa. Toliau plakdami dar 5 min. suberkite gabaliukais sukapota sviesta ir plakite ,kol jis visai ataus .
Isita krema galima pagal savo skoni ideti kavos , vaniles ar ilasinti kokiu nors kvapu .Ilgai negendantis.
Tai va tiek tik radau , jie visur naudoja toki pusfabrikati kaip as rasiau ,arba grietinele .
Papildyta:
Jo su formelem problema , maniskem jau 20 metu.Lipdyk rozytes rankomis , paprasyk ,gal vyras ka sumeistravos .
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 10, 20:19)
Ussakymas ,sokoladinis tortas , gaila ,bet i vidu neylysit
oho
Kaip man iki to senamiescio dasigaut Kauno blin nusiaubciau, nes reikia formeliu man... formos kokios mazesnes... kaip ta parde vadinasi? ar tiesiog taip viskas toms konditerems?
Sveikutes
kadangi konditerija yra mano hobis,tai pasirodysiu kelis savo gaminius
virsuje tikra roze tik imerkta i sokolada
o cia gaminau svainiui
kadangi konditerija yra mano hobis,tai pasirodysiu kelis savo gaminius
virsuje tikra roze tik imerkta i sokolada
o cia gaminau svainiui
Labai grazu!!! O kokie tortai cia? na vidus
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 11, 10:27)
Labai grazu!!! O kokie tortai cia? na vidus
pirmasis buvo kapotos teslos biskvita su rududu pertepimu
antrasis grietinele su persikais antras aukstas grietinele su ananasais
tercias taip pat kaip ir antras. kai darau is grietineles tai man lengva puosti
o papuosimai is sokolado
Gal kas turit kokią šlapio torto su riešutais receptą?
Pamenu, vaikystėje, tokie populiarūs būdavo, svečiuose šeimininkės vaišindavo.
Kadangi mano mama nekepėja, jokių receptų kaip ir nėra. O skonį tai iki šiol prisimenu
Pamenu, vaikystėje, tokie populiarūs būdavo, svečiuose šeimininkės vaišindavo.
Kadangi mano mama nekepėja, jokių receptų kaip ir nėra. O skonį tai iki šiol prisimenu
Na suslapinti biskvita galima visada ir daugiau ir maziau
TORTAS SU RIESUTAIS
12 kiausiniu
250g. cukraus
1 ziupsnelis cinamono
1 citrinos tarkuota zievele
300g graikisku riesutu ( manau galima deti kokius nori )
75g. manu kruopu
1 pakelis zelatinos
350 ml. pieno
120ml. kavos likerio ( manau galima pilti stipre kava )
500ml. grietineles 35%-36%
75g nuvalytu ir sutrupintu graikisku riesutu.
Visu greiciu plakti 7 kiusinius su 4 saukstais silto vandens, kol pasidarys putesiai.
Toliau be perstojo ,palaipsniu suberkite 150 cukraus ,cinamona ir citrinos zievele.
Plakite dar 2 min.
Nustate maziause greiti iplakite manu kruopas ir sumaltus300g. riesutus.
Tesla supilkite i apvale isardoma forma ir krpkite jau ikaitintoje 175-200C. apie 30 - 35 min.
Iskepusi ir ataususi biskvita perpjaukite i tris dalis.
Zelatina uzpilkite 5 saukstais vandens ir palikite brinkti.
Pasildykite piena.
Suplakite 5 likusius kiausinio trynius su 100g .cukraus iki putesiu.
Be perstojo maisydami ,atskieskite putesius dar siltu pienu ,supilkite istirpinta zelatuna ir kavos likeri , idekite i saldytuva.
Kol kremas prades stinkti ,suplakite grietinele iki putu ( pasilikite jos 3 saukstus ) ir letai ja imaisykite i kavos likerio krema.
I forma dekite viena biskvita ( kas nori slapio - suliekite ) pabarstykite riesutais ir aptepkite trecdaliu kremo , uzdekite antra biskvita vel dekite krema ir pabarstykite riesutais ir t.t.
Torta maziausiai 1 valandai deti i saldytuva .
Sustingusi isimkite is formos ,aptepkite pasilikta grietinele .
PUOSKITE PAGAL SAVO FANTAZIJA.
Na cia super riesutinis tortas ,reikes ir man issikepti ,dievinu graikiskus riesutus
Papildyta:
Labai simpatiski tortukai , SAUNUOLE
TORTAS SU RIESUTAIS
12 kiausiniu
250g. cukraus
1 ziupsnelis cinamono
1 citrinos tarkuota zievele
300g graikisku riesutu ( manau galima deti kokius nori )
75g. manu kruopu
1 pakelis zelatinos
350 ml. pieno
120ml. kavos likerio ( manau galima pilti stipre kava )
500ml. grietineles 35%-36%
75g nuvalytu ir sutrupintu graikisku riesutu.
Visu greiciu plakti 7 kiusinius su 4 saukstais silto vandens, kol pasidarys putesiai.
Toliau be perstojo ,palaipsniu suberkite 150 cukraus ,cinamona ir citrinos zievele.
Plakite dar 2 min.
Nustate maziause greiti iplakite manu kruopas ir sumaltus300g. riesutus.
Tesla supilkite i apvale isardoma forma ir krpkite jau ikaitintoje 175-200C. apie 30 - 35 min.
Iskepusi ir ataususi biskvita perpjaukite i tris dalis.
Zelatina uzpilkite 5 saukstais vandens ir palikite brinkti.
Pasildykite piena.
Suplakite 5 likusius kiausinio trynius su 100g .cukraus iki putesiu.
Be perstojo maisydami ,atskieskite putesius dar siltu pienu ,supilkite istirpinta zelatuna ir kavos likeri , idekite i saldytuva.
Kol kremas prades stinkti ,suplakite grietinele iki putu ( pasilikite jos 3 saukstus ) ir letai ja imaisykite i kavos likerio krema.
I forma dekite viena biskvita ( kas nori slapio - suliekite ) pabarstykite riesutais ir aptepkite trecdaliu kremo , uzdekite antra biskvita vel dekite krema ir pabarstykite riesutais ir t.t.
Torta maziausiai 1 valandai deti i saldytuva .
Sustingusi isimkite is formos ,aptepkite pasilikta grietinele .
PUOSKITE PAGAL SAVO FANTAZIJA.
Na cia super riesutinis tortas ,reikes ir man issikepti ,dievinu graikiskus riesutus
Papildyta:
Labai simpatiski tortukai , SAUNUOLE
QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 11, 07:21)
Sveikutes
kadangi konditerija yra mano hobis,tai pasirodysiu kelis savo gaminius
kadangi konditerija yra mano hobis,tai pasirodysiu kelis savo gaminius
labai garzus tortai
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 11, 09:56)
Na suslapinti biskvita galima visada ir daugiau ir maziau
tiek nauju tortu idejai,visu noriu,pradesiu kept is eiles,aciu tau