Na suslapinti biskvita galima visada ir daugiau ir maziau
TORTAS SU RIESUTAIS
12 kiausiniu
250g. cukraus
1 ziupsnelis cinamono
1 citrinos tarkuota zievele
300g graikisku riesutu ( manau galima deti kokius nori )
75g. manu kruopu
1 pakelis zelatinos
350 ml. pieno
120ml. kavos likerio ( manau galima pilti stipre kava )
500ml. grietineles 35%-36%
75g nuvalytu ir sutrupintu graikisku riesutu.
Visu greiciu plakti 7 kiusinius su 4 saukstais silto vandens, kol pasidarys putesiai.
Toliau be perstojo ,palaipsniu suberkite 150 cukraus ,cinamona ir citrinos zievele.
Plakite dar 2 min.
Nustate maziause greiti iplakite manu kruopas ir sumaltus300g. riesutus.
Tesla supilkite i apvale isardoma forma ir krpkite jau ikaitintoje 175-200C. apie 30 - 35 min.
Iskepusi ir ataususi biskvita perpjaukite i tris dalis.
Zelatina uzpilkite 5 saukstais vandens ir palikite brinkti.
Pasildykite piena.
Suplakite 5 likusius kiausinio trynius su 100g .cukraus iki putesiu.
Be perstojo maisydami ,atskieskite putesius dar siltu pienu ,supilkite istirpinta zelatuna ir kavos likeri , idekite i saldytuva.
Kol kremas prades stinkti ,suplakite grietinele iki putu ( pasilikite jos 3 saukstus ) ir letai ja imaisykite i kavos likerio krema.
I forma dekite viena biskvita ( kas nori slapio - suliekite ) pabarstykite riesutais ir aptepkite trecdaliu kremo , uzdekite antra biskvita vel dekite krema ir pabarstykite riesutais ir t.t.
Torta maziausiai 1 valandai deti i saldytuva .
Sustingusi isimkite is formos ,aptepkite pasilikta grietinele .
PUOSKITE PAGAL SAVO FANTAZIJA.
Na cia super riesutinis tortas ,reikes ir man issikepti ,dievinu graikiskus riesutus
Papildyta:Labai simpatiski tortukai

, SAUNUOLE