Kepiau labai skanų tortą - tai vienas mylimiausių mano tortų. Labai lengvai padaromas ir svarbiausia, labai skanus.
(čia yra recepto
originalas, o
čia yra to pačio torto įdomi papuošimo versija (to puslapio apačioje))
TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")
Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.
Sudrėkinimas:
150 ml bananų likerio arba bet kokio kito alkoholio.
Įdaras:
3 bananai,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.
Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. kakavos,
1 v. š. cukraus,
razinų šokolade,
maltų migdolų arba migdolų plokštelių.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, šokoladu, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti bananų likeriu ir apdėlioti bananų griežinėliais. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės. Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti, kol taps auksinės spalvos (galima orkaitėje 225° C, 23 min.). Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, suberti kakavą, cukrų ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti šokolado drožlėmis, migdolais ir razinomis šokolade.
Mano komentaras:
Biskvitas super lengvas ir man labai patinka, jokio vargo ir rezultatas puikus. Kiaušinius su cukrumi plakiau 10 min. Kepiau 26 cm formoje iš 1,5 normos produktų. Dėl įdaro: esu dariusi kaip pagal receptą su mascarpone sūriu, irgi iš 1,5 normos - laaabai skaniai gavosi. Sudrėkinau virinto vandens+cukraus sirupu + brendis. Dariau baliui, visi gyrė, kad labai skanus.
Šį kartą "prišinkavojau" turėjau 200 g "Filadelfijos" sūrio indelį, kurį būtinai reikėjo sunaudoti. Pagal receptą sūrio reikia 250 g, tai aš rizikuodama įdėjau 50 g kondensuoto dieno (svėriau, tai apie 2 šaukštus nekupinus) - ir viskas gavosi liuks. Dėl visa ko (tik šiuo atveju) grietinėlę plakiau su standikliu. Šokoladą "sudrožiau" peiliu, ir įmaišiau į kremą pabaigoje, prieš įmaišant grietinėlę (kartą tarkavau tarka ir plakiau kartu su sūriu... man nelabai patiko, buvau suabejojusi gal jį tirpint reikėjo
, bet stambesniais gabaliukais labai gerai gavosi). Šį kart įdaro imiau 1 normą ir jo visiškai užteko pertepti dviem sluoksniams. Bananus lengvai apšlaksčiau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sulaisčiau virinto vandens+cukraus sirupu + šaukštas degtinės (nepersistengiau, nes tortą valgė ir vaikai).
Šis tortas buvo "pasmerktas" eksperimentams - pirmą kartą jį užklojau šokoladine iškočiota mase ir pirmą kartą pabandžiau nulipdyti gėlytes
Tik gaila, kad nespėjau nufotkint viso torto (užvažiavo uošviai ir teko pavaišinti, negi lakstysi su fotiku aplink tortą)