Radau rusiškam žurnale labai neblogą tortą ir nesudėtingą. Tik nebandžiau, nes mes tortų nelabai valgom, tai prikepus neturiu kur dėti.
Tortas Kavos aromatas
Biskvitas:
3 kiaušiniai
90 gr cukraus,
0,5 pakelio vanilinio cukraus
100 gr miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Kremui ir papuošimui:
200 gr grietinėlės varškės
3 pakeliai kapučino kavos
1 kiaušinio trynys
100 gr cukraus
24 g želatinos
50 g šokolado drožlių
400 gr grietinėlės
1 šaukštas aviečių sirupo
400 gr aviečių
50 gr balto šokolado
kakavos miltelių.
Užminkyti tešlą biskvitui iš kiaušinių, cukraus, vanilinio cukraus, miltų ir kepimo miltelių. Kepti 20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Varškę išlaišyti su kaišinio tryniu, ištirpinti kapučino kavą ir cukrų 150 ml vandens kiekyje ir supilti į varškę.
Ištirpinti vandenyje želatiną, supilti į varškę ir išmaišyti, sudėti šokolado drožles. Šaldyti 20 min. Išplakti grietinėlę ir sumaišyti su varškės mase.
Biskvitą apšlakstyti aviečių sirupu, ant viršaus išdėlioti 300 gr aviečių, ant aviečių kremą. Pastatyti tortą į šaldytuvą 2 valandom. Išėmus, pabarstyti per sietelį kakavos milteliai, puošti likusiomis uogomis ir balto šokolado drožlėmis.
QUOTE (tindi @ 2004 10 26, 16:28) |
o kaip ar skanus bus jei napaleono torto biskvitus sutepsiu su isvirtu kondensuotu pienu? |
Manau bus labai skanu, as kaip tik perku napoleona kuris
perteptas su virtu kondensuotu pienu, nu skonis tai patikekit
nezinau gal jau buvo tokia tema,tad sorry jei pasikartosiu.
Sventems noreciau pasidaryt torta(t.y nusipirkt parduotuveje biskvitu ir juos pertepti).Paprastai pertepu plakta grietinele ir visokiais konservuotais vaisiais,bananais,mandarinais.Bet jau nusibodo kazkaip,noretusi ko naujesnio.Ka galit pasiulyt?
Sventems noreciau pasidaryt torta(t.y nusipirkt parduotuveje biskvitu ir juos pertepti).Paprastai pertepu plakta grietinele ir visokiais konservuotais vaisiais,bananais,mandarinais.Bet jau nusibodo kazkaip,noretusi ko naujesnio.Ka galit pasiulyt?
Sveikutes,
turiu uzduoti, reikia iskepti sventini torta, bet kai kurie valgysiantieji yra intolerantiski pieno produktam ir viena - konservantam. Net nezinau, gal su kokiu medaus pertepimu ar pan. Blogiausiu atveju turiu nuziurejusi gerai atrodanti pyraga..bet l. noreciau tikro torto, su pertepimais. Ka pasiulytumete? Is anksto l. dekoju.
turiu uzduoti, reikia iskepti sventini torta, bet kai kurie valgysiantieji yra intolerantiski pieno produktam ir viena - konservantam. Net nezinau, gal su kokiu medaus pertepimu ar pan. Blogiausiu atveju turiu nuziurejusi gerai atrodanti pyraga..bet l. noreciau tikro torto, su pertepimais. Ka pasiulytumete? Is anksto l. dekoju.
Noriu iskepti vyrui gitmadieniui torta, na apsistojau ties Napaleonu. Gal kas dare su lakstais pirktais parduotuveje, yra maciau kazkokie "napaleono tortui", ar vis del to geriau savo kepti?
Su saldyta tesla kazkada dariau, nelabai gavosi, tad si karta nebenoriu
Su saldyta tesla kazkada dariau, nelabai gavosi, tad si karta nebenoriu
QUOTE(Tynka @ 2005 01 09, 17:55)
Noriu iskepti vyrui gimtadieniui torta, na apsistojau ties Napoleonu. Gal kas dare su lakstais pirktais parduotuveje, yra maciau kazkokie "napoleono tortui", ar vis del to geriau savo kepti?
Su saldyta tesla kazkada dariau, nelabai gavosi, tad si karta nebenoriu
Su saldyta tesla kazkada dariau, nelabai gavosi, tad si karta nebenoriu
O aš dariau tortą (ne napoleoną, bet panašų) su šaldyta bemiele, super gavosi. Kremą dariau iš pieniško kremo (350 g) ir plaktos grietinėlės (700 g). Pieniškam kremui reikia 250 ml pieno, 100 g cukraus, 2 trynių ir 1 šaukšto krakmolo. Pieną užverdam, trynius išsukam su cukrumi (gogel-mogel), tada truputį karšto pieno įpilam į trynius, išmaišom ir visą tą reikalą supilam atgal į pieną. Įmaišom krakmolą ir verdam maišant ant silpnos ugnies kol sutirštės. Tada dar į šitą kremą įmaišiau ištirpdytos karštame vandenyje želatinos (vieną pokelį skirtą pusei litro). Išplakiau grietinėlę su cukrumi (saldumą pagal skonį), ir, kai pieno kremas ataušo, sumaišiau jį su grietinėle. Tada pertepiau iškeptus lakštus ir dar ant viršaus užtepiau. Pabarsčiau viršų trupiniais nuo tų lakštų (nes truputį nelygūs šonai buvo, tai tuo, ką nupjausčiau, sutrupinau ir pabarsčiau)
hm.. gal vis del to susigundysiu su torciuku ta bemiele.... O kai iskepi ja, tai ar ji tokia turi buti pakilus, ar pries tai subadyti sakute, kad nepakiltu?
O grietineles cia jau isplaktos 700 g?
Na net nezinau, noriu kazkokio torto, bet ne su biskvitu, perteptu jogurtu su zelatina+uogos, nes toki vasara darau.
O grietineles cia jau isplaktos 700 g?
Na net nezinau, noriu kazkokio torto, bet ne su biskvitu, perteptu jogurtu su zelatina+uogos, nes toki vasara darau.
QUOTE(Tynka @ 2005 01 10, 11:17)
hm.. gal vis del to susigundysiu su torciuku ta bemiele.... O kai iskepi ja, tai ar ji tokia turi buti pakilus, ar pries tai subadyti sakute, kad nepakiltu?
O grietineles cia jau isplaktos 700 g?
Na net nezinau, noriu kazkokio torto, bet ne su biskvitu, perteptu jogurtu su zelatina+uogos, nes toki vasara darau.
O grietineles cia jau isplaktos 700 g?
Na net nezinau, noriu kazkokio torto, bet ne su biskvitu, perteptu jogurtu su zelatina+uogos, nes toki vasara darau.
Na išplaktos aš nesvėriau. Gal ne gramų, suklydau, o mililitrų, sory.
Jo, ji pakyla. Net jei subadai, vis tiek pakyla . Tokią pakilusią ir naudojau. Žodžiu tortukas gaunasi visai paprastutis, bet labai skanus ir tas kremas neperriebus, nes tas pieno kremas gerokai pataiso reikalą.
Esat ragavusios Iki parduotuveje parduodama gabaliukais pjaustyta pyraga Flan?
Mano vyrui l. patinka (man irgi skanus). Gal kuri (pvz. Bea) isivaizduoja, kaip pagaminti ta skanesta?
Mano vyrui l. patinka (man irgi skanus). Gal kuri (pvz. Bea) isivaizduoja, kaip pagaminti ta skanesta?
Štai mažiukai napoleonukai iš sluoksniuotos tešlos. Man labai patiko fotkė, pagal aprašymą nesunku atrodo.
Napoleonukai
o taip atrodo visas
Jo receptas
Napoleonukai
o taip atrodo visas
Jo receptas
QUOTE(Monica @ 2005 01 10, 14:09)
Esat ragavusios Iki parduotuveje parduodama gabaliukais pjaustyta pyraga Flan?
Mano vyrui l. patinka (man irgi skanus). Gal kuri (pvz. Bea) isivaizduoja, kaip pagaminti ta skanesta?
Mano vyrui l. patinka (man irgi skanus). Gal kuri (pvz. Bea) isivaizduoja, kaip pagaminti ta skanesta?
AHa, įsivaizduoju.
Štai:
Tešlai:
200 g sviesto (arba margarino kepiniams)
200 g cukraus
2 kiaušiniai
450 g miltų
Margariną ar sviestą gerai išsukti (geriausia kombaine), dėti cukrų ir dar išsukti. Įmušti kiaušinius ir toliau maišyti. Dėti miltus ir maišyti tol, kol pasidarys vientisa tešla. Atvėsinti šaldytuve. Naudoti gerai atvėsintą.
Vainiliam įdarui:
6 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
4 stiklinės pieno
vanilinio cukraus ar vanilinio aromato (originaliam recepte nurodyta 2 šaukšteliai vanilės, bet pas mus tai nžn ar kazkas tokio yra)
Naudodami blenderį ar kombainą sukite kiaušinius (jie neturi suputoti), įdėkite cukrų ir vanilę ir sukite toliau. Po truputį pilkite pieną ir maišykite. Perkoškite, kad neliktų neišsimaišiusių grūdelių.
Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo formą suformuodami kraštelius. Supilkite paruoštą įdarą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje iki bus auksinės spalvos.
Čia matot tokį flan'ą tik su vyšniomis ir apteptą abrikosų džemu.
Labai aciu Bea. Bet kaip galima isplakti kiausinius, kad jie nesuputotu?
Ir siaip kazkaip man atrodo, kad kreme krakmolo turetu buti, nes kitaip konsistencija gi kaip omleto gautusi?
Ir siaip kazkaip man atrodo, kad kreme krakmolo turetu buti, nes kitaip konsistencija gi kaip omleto gautusi?