Kpk vieną,o po to perpjausi y kokias tris dalis O va čia rasi kiek nori biskvitų receptų http://www.supermama...mp;hl=biskvitas
QUOTE(daividija @ 2008 07 30, 21:37)
Biskvita kepiau toki:
4 kiausiniai,
4v.s.karsto vandens,
200g cukraus,
125g miltu,
100g krakmolo,
3 a.s. kepimo milteliu,
Kiausinius su karstu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putu.Is leto plakant pilti cukru ir dar plakti 2min.Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti i tesla.Puse miltu supilti i tesla,ismaisyti saukstu,supilti kita puse miltu ir ismaisyti.mase supilti i kepimo popieriumio isklota torto forma.Kepti 25-30min.
Biskvita atausinti ir perpjauti i tris dalis.
rugegele23 va sitas mano favoritas.kiek kepiau tiek gavos ir velniskai skanus,ant liezuvio tirpstantis
QUOTE(aguonele @ 2008 08 21, 14:04)
rugegele23 va sitas mano favoritas.kiek kepiau tiek gavos ir velniskai skanus,ant liezuvio tirpstantis
Aciu uz patarimus bandysim seimininkaut
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 10, 09:07)
Sesulės gimtadieniui iškepiau "Napoleoną"
Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių
Tortas Napoleonas
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių
Tortas Napoleonas
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Siandien uzsiknisau su sito torto paplociais gavosi 12, bet jie man susitrauke, ir pagal forma dabar netinka, bandysiu viena laksta susmulkint, ir uzkaisyt krastuose. Ar daryt be formos, o kremas tiesiog nusilies per krastus...? kaip manot, ka patarsit? Kieti gavosi, tikiuosi kremas permirkdys juos...
Kad vilniuj gyvenciau, tai buciau nusipirkus "Rutos" napoleono lakstu, ir vargo maziau, ir jie superiniai.. Arba gal reikejo bandyt su saldyta bemiele tesla, nu ziuresiu kas gausis si karta, ir parodysiu foto, kai pertepsiu
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 28, 16:38)
Koki bekeptum NAPOLEONA ,blyneliai visada susitraukia ( bent man ), kad tilptu i fprma visada apipjaunu didesnius ,pirma karta kai dariau irgi niekaip sutepti negalejau , gyveni zmogau ir mokaisi
Jo, gyvenu ir mokausi, greiciau ta rytdiena, labai noriu sutept blynus. Sestadieniui reikia torto, tai gal nieko jei ir siandien sutepciau?
O gal kas zinot, ar pasildzius "Rududu" jis suminkstes nors kiek?
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 28, 18:55)
Tepk sendien bus dar skanesnis , o del rududu negaliu patarti , nes niekada nesildziau , bet pagal idejo turetu suskysteti . SEKMES IR SKANAUS TORTO
Aij, gal tikrai einu siandien sutepsiu, vistiek neturiu ka veikt
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 28, 19:37)
Aij, gal tikrai einu siandien sutepsiu, vistiek neturiu ka veikt
Man 5-7 min neisejo virt krakmolo, pieno ir kiausiniu, uzpyliau karstu pienu, ir maisant kokia minute viriau, nes ten neimanoma, sutirstejo, ir svilt pradejo. Na bet tortas jau paslegtas is 9 ar 10 sluoksniu padariau.
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 28, 21:54)
Ale tikrai ilgokai reikia virti ,tik dabar kai parasei atkreipiau demesy , bet svarbu ,kad viskas gavosi , butinai idek nuotraukyte
Manau persigers, nes kokiom porai valandu paslegiau, bet nedejau i saldytuva, kad gertusi per sluosknius, o ne stingtu iskart. Dabar nuemiau paslegima, ir uztepiau kremo ant virsaus. Bet nezinau ar nakciai det i saldytuva, ar ne, papuosiu ryt
Noreciau is grietineles tokius burbuliukus padaryt, bet gal tam reikia konditerinio svirksto? ar galima kazkaip su maisiuku padaryt? papuosto galesiu idet nuotrauka jau ryt, o prapjauto sestadieni arba sekmadieni, nes vesim mamai sita torta
Ir kiek laiko reikia plakt grietinele? as plakiau kol sutirstes, taip vidutiniskai.
As Napoleona darau su pirktine bemiele sluoksniuota tesla,man jis visada skanus gaunasi
kepiau labai skanu torta,gal rytoj idesiu receptuka,jau toks skanus buvo,tik gaila,mazokas,greitai suvalgem
kepiau labai skanu torta,gal rytoj idesiu receptuka,jau toks skanus buvo,tik gaila,mazokas,greitai suvalgem