Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(daividija @ 2008 08 02, 18:19)
galima ir pirktini,tik as jo niekada nenaudoju(jis man neskanus blush2.gif )

O zelatina kokiam keikyje vandens tirpinai?? Man kazkaip labai daug visko atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2008 08 02, 16:46)
O zelatina kokiam keikyje vandens tirpinai?? Man kazkaip labai daug visko atrodo  blush2.gif

vandens pilu nedaug,tik,kad isbrinktu,kokia100ml,bet geriausia pilti sampana(kazkaip tik veliau sumasciau)..
Atsakyti
Lotute zinok ,kad tie biskvitai gryna sintetika .Ir sulaistyti ju ne nebandyk!!!! Istis verysad.gif Pirma karta kai dariau teko ismesti visa torta nes istizo ir tortas pavirto bala mad.gif Nepatingek ir geriau pati issikepk paprasta tradicini biskvita thumbup.gif .O darymas uzima gal kokias 20 min. smile.gif As nezinau ka galima langviau pagaminti yahoo.gif
Atsakyti
Aš irgi pirktinių biskvitų nemėgstu- man jie grynas cukrus cukruotas- net blizga nuo lipnumo- tai paskui visas tortas be skonio- nesijaučia kitų produktų skonių- tik cukraus skonis. Dėl tos pat priežasties man nepriimtinos ir cukrinės dekoracijos- ypač jei jų daug. Tai ieškau alternatyvų toms cukrinėms- kol kas tik želė kaip alternatyva. Marcipanų masės LT nemačiau- tai irgi atkrinta.

Aš vietoj biskvitų kepu negrą- man jis kažkaip greičiau ir paprasčiau atrodo.

Šeši kiaušiniai,didelis indas grietinės, sviesto kažkiek (didelio skirtumo nėr), miltai, kakava ir cukrus pagal skonį ir soda toje grietinėje nugesinta- šaukštelis toks geras. Padarau iš viso to grietinės tirštumo masę, ir į orkaitę- nei plakti tiek ilgai nereikia, nei mikserių kokių naudot. Man žymiai geriau nei tie pirktiniai- labai jau aš saldumo nemėgstu- ypač skanu kai sulaistai migdolų aromatu.
Atsakyti
Marcipanu mases yra Silainiu "MAKSIMOI" (prie turgaus) .200 gr apie 10 lt .Pirkau, bet torto ja apkloti neiseina ( bandziau ir silta ir salta kocioti ) rezultatas 0 schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .Papuosimu taip pat neiseina islipdyti- trupa .Matyt ne tam skirta. Pinigai ismesti kaip i bala (tiksliau i siuksliu kibira ,bent pas mane) fool.gif
Papildyta:
O kaip suprasti "skirtumo ner "? .Juk tai gali buti 100gr ir500gr ,man atrodo ,kad skirtumas yra blink.gif
Atsakyti
Daividija super tortukas gavosi thumbup.gif .Visi kirto net nesitikėjau,labai įdomus skonis...užsakymų sulauksiu thumbup.gif .Viso torto net nespėjau nupyškint,liko gabaliukas tai gal ryt išeis jei per naktį nesuvalgys nieks lotuliukas.gif lotuliukas.gif .Tiesa,apšlakčiau ne šampanu,o sidru..dėl spalvos,visai tiko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 03 rugpjūčio 2008 - 23:29
QUOTE(mammka @ 2008 08 03, 21:28)
Daividija super tortukas gavosi  thumbup.gif .Visi kirto net nesitikėjau,labai įdomus skonis...užsakymų sulauksiu  thumbup.gif .Viso torto net nespėjau nupyškint,liko gabaliukas tai gal ryt išeis jei per naktį nesuvalgys nieks  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif .Tiesa,apšlakčiau ne šampanu,o sidru..dėl spalvos,visai tiko  rolleyes.gif

thumbup.gif smagu,kad patiko!!!
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 03, 10:57)
Marcipanu mases yra Silainiu "MAKSIMOI" (prie turgaus) .200 gr  apie 10 lt .Pirkau, bet torto ja apkloti neiseina ( bandziau ir silta ir salta kocioti ) rezultatas 0 schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif .Papuosimu taip pat neiseina islipdyti- trupa .Matyt ne tam skirta. Pinigai ismesti kaip i bala (tiksliau i siuksliu kibira ,bent pas mane) fool.gif
Papildyta:
O kaip suprasti "skirtumo ner "? .Juk tai gali buti 100gr ir500gr ,man atrodo ,kad skirtumas yra blink.gif


Gaila, kad aš Vilniuje- prie mano namų maksimoje neužmačiau marcipanų masės, nors ta maksima nemaža. Bet gerai, kad ir neradau, jei neina iš jos nieko suformuoti- nes aš kriaukles norėjau gaminti- formelėse išspausti, tai būt neišėję..

Nu dėl sviesto, tai esu dėjusi ir šaukštą, ir pusę pakelio- abiem atvejais susiformavo biskvitas, ir skonis normalus buvo- tai ir rašau, kad skirtumo nėr lotuliukas.gif Nu, o jei rimtai, tai dažniausiai dedu porą didelių šaukštų su kaupu sviesto- kas būtų, jei dėtum pusę kilogramo- nežinau biggrin.gif

Kiba bandyti pačiai marcipanų masę darytis g.gif - bet kiek pamenu ten aliejaus kažkokio reikia, kurio LT nėra... Labai norisi kažkuo padengti tortą, ir papuošimus padaryti, kas ne iš cukraus, bet atrodo panašiai kaip iš cukrinės masės...
Atsakyti
Na va ,su sviestu isiaiskinome ! biggrin.gif ,is tos mases kriaukles neiseitu tikrai ,duodu galva nukirsti . schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif O del tos mases - pilasi kaskokie riebalai ,burna nuo tos mases taip apsivelia riebalai ,kad vos su karsta kava einasi nuplauti tongue.gif
Atsakyti
As tai uzsimaniua pasidaryt Napoleona, radau viena recepteli, kur Sonatinos receptai, taip jis mane suviliojo, kad gaminsiu mamos gimtadieniui, tikiuosi gausis smile.gif
O jei daryciau koki nors biskvitini torta, tai ar galima biskvita kepti tose formose, kur daromi tortai? Ir koki paprasta biskvito recepta parasykit prasau.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 21, 11:54)
O jei daryciau koki nors biskvitini torta, tai ar galima biskvita kepti tose formose, kur daromi tortai? Ir koki paprasta biskvito recepta parasykit prasau..  blush2.gif

zinoma kad tinka tos kepimo formos ,kur per sona atsidaro. gi tada ir forma jau gaunas ,tereikia tik padalinti is storio thumbup.gif as kai vyniotinius darau,tai tik didelese kepimo skardose kepu.
tikrai bandyk ,nera taip sunku kaip atrodo. as jau ir karts nuo karto darau ir negaliu vis patiketi kad gaunas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 08 21, 11:58)
zinoma kad tinka tos kepimo formos ,kur per sona atsidaro. gi tada ir forma jau gaunas ,tereikia tik padalinti is storio  thumbup.gif  as kai vyniotinius darau,tai tik didelese kepimo skardose kepu.
tikrai bandyk ,nera taip sunku kaip atrodo. as jau ir karts nuo karto darau ir negaliu vis patiketi kad gaunas  lotuliukas.gif



O daryt viena stora blyna ir tada dalint i kiek nori daliu, ar kelis kept atskirai?
Atsakyti