RiMami,aciu tau uz sampano tortu nuorodas,pasinaudojau ideja ir pagaminau pagal save.Bet jau toks skanus ir gaivus ir svaiginantis gavosi
Biskvita kepiau toki:
4 kiausiniai,
4v.s.karsto vandens,
200g cukraus,
125g miltu,
100g krakmolo,
3 a.s. kepimo milteliu,
Ikaitinti orkaite iki 180.
Kiausinius su karstu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putu.Is leto plakant pilti cukru ir dar plakti 2min.Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti i tesla.Puse miltu supilti i tesla,ismaisyti saukstu,supilti kita puse miltu ir ismaisyti.mase supilti i kepimo popieriumio isklota torto forma.Kepti 25-30min.
Biskvita atausinti ir perpjauti i tris dalis.
Krema dariau taip:
2 pokelius vanilinio pudingo(to kurio nereikia virti,o tik uzpilti saltu pienu),uzpyliau 400ml pieno(pyliau 200ml maziau negu parasyta ant pokelio),ismaisiau,ten supyliau beveik visa buteli(0,75ml) sampano,pasilikau tik stikline.Gerai isplakiau,supyliau istirpinta zelatina(zelatinos dejau 2,5 pokelio,pas mane pokeliai pusei litro),Palikau kad apstengtu.tada isplakiau 300ml grietineles su 3 saukstais cukraus ir vaniliniu cukrumi,idejau truputi citrinos rugsties.Kai kremas apstingo,imaisiau grietinele.I tortine dejau viena biskvita,sulaisciau sampanu(kuris liko neisgertas),dejau trecdali kremo,tada antra biskvita.vel sulaistyti sampanu,puse likusio kremo,vel biskvitas,i likusi krema pripjausciau smulkiai braskiu ir sudejau ant torto.Padejau i saldytuva10 val.
Puost tingejau,nes labai knietejo paragauti,bet skoniu nenusivyliau,labai patiko,tik vaikai ejo ratais pasieme saukstus,bet negavo,tik braskiu
QUOTE(daividija @ 2008 07 30, 19:37)
RiMami,aciu tau uz sampano tortu nuorodas,pasinaudojau ideja ir pagaminau pagal save.Bet jau toks skanus ir gaivus ir svaiginantis gavosi
Biskvita kepiau toki:
4 kiausiniai,
4v.s.karsto vandens,
200g cukraus,
125g miltu,
100g krakmolo,
3 a.s. kepimo milteliu,
Biskvita kepiau toki:
4 kiausiniai,
4v.s.karsto vandens,
200g cukraus,
125g miltu,
100g krakmolo,
3 a.s. kepimo milteliu,
Koks keistas biskvito kepimas Ką daro karštas vanduo? Koks gaunasi biskvitas,kuom jis ypatingas ?
Ačiū, Sandriuks, ačiū, aguonele . Išbandykit, juk receptukas labai paprastas, kas svarbiausia. Tik ko nors su rūgštele ten įdėkit, nepamaišys tikrai.
Nu, daividija, tu ir pavarai . Tortas super super atrodo, mielai paragaučiau to gabalėlio, jau taip gundo .Tikrai negalvojau, kad kas ryšis kepti tortą su šampanu, gi šampo gaila , o vaikų dar labaiu ir dar viso butelio Juokauju, aišku. Ačiū kad pasidalinai savo įspūdžiais
Nu, daividija, tu ir pavarai . Tortas super super atrodo, mielai paragaučiau to gabalėlio, jau taip gundo .Tikrai negalvojau, kad kas ryšis kepti tortą su šampanu, gi šampo gaila , o vaikų dar labaiu ir dar viso butelio Juokauju, aišku. Ačiū kad pasidalinai savo įspūdžiais
QUOTE(Sandriuks @ 2008 07 30, 19:26)
Koks keistas biskvito kepimas Ką daro karštas vanduo? Koks gaunasi biskvitas,kuom jis ypatingas ?
Nezinau ka priduoda,bet kai isbandziau sita biskvita,kitu nenoriu,labai purus gaunasi,graziai iskyla,svarbiausia nereikia atskirai isplakti baltymu
QUOTE(RiMami @ 2008 07 30, 19:26)
.
Nu, daividija, tu ir pavarai . Tortas super super atrodo, mielai paragaučiau to gabalėlio, jau taip gundo .Tikrai negalvojau, kad kas ryšis kepti tortą su šampanu, gi šampo gaila , o vaikų dar labaiu ir dar viso butelio Juokauju, aišku. Ačiū kad pasidalinai savo įspūdžiais
Nu, daividija, tu ir pavarai . Tortas super super atrodo, mielai paragaučiau to gabalėlio, jau taip gundo .Tikrai negalvojau, kad kas ryšis kepti tortą su šampanu, gi šampo gaila , o vaikų dar labaiu ir dar viso butelio Juokauju, aišku. Ačiū kad pasidalinai savo įspūdžiais
Sampana pyliau pigiausia,nes ir man gaila,bet verta kept(jei nera vaiku) Bet taip apsaugau vaikus nuo saldumynu manijos(vaikai dar mazi nera ko priprast prie tortu).Bet jis toks gaivus,kad negali sustot valgyt,MB puse torto suvalge.
QUOTE(daividija @ 2008 07 30, 20:53)
Nezinau ka priduoda,bet kai isbandziau sita biskvita,kitu nenoriu,labai purus gaunasi,graziai iskyla,svarbiausia nereikia atskirai isplakti baltymu
Reiks ir man išbandyt
Nu va ir vėl prasidės kepimo manija,negaliu aš čia užsukti
QUOTE(daividija @ 2008 07 30, 20:53)
Nezinau ka priduoda,bet kai isbandziau sita biskvita,kitu nenoriu,labai purus gaunasi,graziai iskyla,svarbiausia nereikia atskirai isplakti baltymu
Labas rytas,o tas karštas,kiek jis turi būti karštas.Kiek supratau ne verdantis
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 30, 20:41)
Tai reikia suprasti ,kad jis trinktelna i galva, jeigu vaikams negalima Nepiknaudziaukite mamytes alkogoliu Sakyk Daividija ,o ar labai jauciasi sampas ,as mirstu del sio gerimo
Nu,sampanas tai jauciasi,nes dar biskvitas sulaistytas,bet tas kremas toks gaivus,nemoku papasakot,ji valgai ir dar norisi.Ir neriebus...
QUOTE(Sandriuks @ 2008 07 31, 04:52)
Labas rytas,o tas karštas,kiek jis turi būti karštas.Kiek supratau ne verdantis
Vanduo neverdantis,as viriausi kavai ir uz kokiu 20min kepiau biskvita,tai kokia 80 laipsniu gal.
Daividija,ačiū.
as karta kai kepiau biskvita su karstu vandeniu,tai aisku neapskaiciavau to karscio ir kiausiniai susitrauke (turejau is naujo daryti ),bet dabar pilu maza srovele ar net saukstais tik ta vandeni ir kuo puikiausiai gaunas
O as sendiena issikepiau sausainiukus tam Daividijos isreklamuotam skrusdelynui.Dariau is dvigubos normos ,geda prisipazinti ,bet puse jau surijau ,reikes vel uzsiminkyti teslos nes anukes krikstynom bus per mazas ,isivaizduoju koks skanus bus kai sulipdysiu .As tiem sausainiukam duodu vieta.Seniai tokiu buvau ragavusi ,o ir pagaminti vieni juokai Nors po tokiu valgymu reikes gerai pasportuoti