Beje, tortų mėgėjoms galiu pasiųlyti keletą pertepimo variantų. Jie tiktų toms, kurios nelabai mėgsta riebių grietinėlės kremų...
Varškės kremai: 1. Varškę (rinktis tikią, kuri nėra labai grūdėta) ištrinti su miltiniu cukrumi (jei vaisiai labai saldūs geriau be cukraus) ir įmaišyti susmulkintų vaisių : mandarinų ar apelsinų, braškių, vyšnių ar smulkintų džiovintų vaisių.
2. Varškę ištinti su milt. cukrumi, įberti kokoso drožlių. jei per tiršta, įdėti šaukštą natūr. jogurto.
3. Varškę ištrinti su tarkuotu šokoladu.
4. Varškę sumaišyti su smulkintu griliažu ( kaitinant išlydyti cukrų, į jį suberti skaldytus riešutus, išpilti į aliejumi išteptą lėkštę, kai atauš susmulkinti)
5. Varškę sumaišyti su keliais šaukštais natū. jogurto, įberti milt. cukraus, šaukštą kakavos, šaukštelį maltos kavos ar saujelę smulkintų riešutų.
Šokolado pertepimas arba glaistas:100g sviesto kaitinant išlydyti, įberti 0,5 stikl cukraus, įpilti 1v.š. pieno, maišyti kol ištirps cukrus, įberti kelis v.š. kakavos. Na, čia tiksliau karšto šokolado receptas, bet aš jį panaudoju ir kaip glaistą ar pertepimą. Beje, šiuo glaistu aplietas gaminys gražiai blizga