Lauksim torto As ir eisiu pertept biskvita su virt.kondensuotu,sako labai skanu,paziuresim
Na vat ir pabaigiau savo pirmaji gyvenime torta daryti - jei si klecka galima vadinti tortu
Labai neispeikit.
Labai neispeikit.
Labai fainas tortas, skaniai atrodo. Kai pirmam kartui labai gerai, as kiek metu kepu tortus tai kartais buna ir neiseina. O cia tikrai super
Saunuole! Laukia degustacija Kaip darei grietine su zele ar be?
QUOTE(Sandriuks @ 2007 12 30, 15:52)
Saunuole! Laukia degustacija Kaip darei grietine su zele ar be?
Jau laukiu kada galesiu paragauti
O gritine dariau su zelatina.
QUOTE(Ugnužė @ 2007 12 27, 23:54)
Sveikos,
kepiau Kalėdoms savo kūrybos tortuką - šokoladinis biskvitas perteptas aviečių uogiene, pieniško šokolado putėsiais ir aplietas karčiojo šokolado glazūra. Paprastas, bet labai skanus.
kepiau Kalėdoms savo kūrybos tortuką - šokoladinis biskvitas perteptas aviečių uogiene, pieniško šokolado putėsiais ir aplietas karčiojo šokolado glazūra. Paprastas, bet labai skanus.
O kaip darei pieniško šokolado putėsius?
QUOTE(LABUSKA @ 2007 12 30, 19:23)
O kaip darei pieniško šokolado putėsius?
Pieniško šokolado putėsius gaminau labai paprastai:
reikia:
150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos)
šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nusvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo. Atsargiai sumaišyti abi mases. Tada naudoti tortui pertepti arba stingdinti formelėse kaip atskirą desertą. Tokiu pat principu galima daryti ir baltojo bei juodojo šokolado putėsius.
Skanaus!
QUOTE(Ugnužė @ 2007 12 30, 22:00)
Pieniško šokolado putėsius gaminau labai paprastai:
reikia:
150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos)
šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nusvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo. Atsargiai sumaišyti abi mases. Tada naudoti tortui pertepti arba stingdinti formelėse kaip atskirą desertą. Tokiu pat principu galima daryti ir baltojo bei juodojo šokolado putėsius.
Skanaus!
reikia:
150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos)
šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nusvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo. Atsargiai sumaišyti abi mases. Tada naudoti tortui pertepti arba stingdinti formelėse kaip atskirą desertą. Tokiu pat principu galima daryti ir baltojo bei juodojo šokolado putėsius.
Skanaus!
Labai ačiū. Pabandysiu ir aš
QUOTE(Noa @ 2004 07 22, 20:42)
Pas mus is krano bega toks keistokas vanduo. Kai ji palieki puoduke, ant dugno kazkas balto nusistoja. Iki siol maniau, kad kalorijos?
QUOTE(Ajste @ 2005 04 17, 16:49)
man kazkaip keistai atrodo, kad gali atsisakyti sitiek daug visokiu maistu (ne tik kenksmingu, bet ir naudingu), o rieke grudetos duonos jau reiskia apsirijima pyragais
jei galima as ir i klausima atsakysiu:
yra nemazas skirtumas tarp nutukimo ir virssvorio. nutukimas yra liga ir gydoma taip, kaip gydytojas nurodo pacientui.
virssvoris yra problema, bet nemanau, kad reikia imtis kazkokiu drastisku priemoniu, t.y. nori pakoreguoti svori-pakoreguoji mityba(ir/arba gyvenimo buda).
o sveika mityba padeda ne tik svori sureguliuoti, bet ir sveikatos problemas isspresti/ju isvengti ateityje.
AS UZ SVEIKA MITYBA, O NE SAVES MUCYJIMA!!!!!!!!!
jei galima as ir i klausima atsakysiu:
yra nemazas skirtumas tarp nutukimo ir virssvorio. nutukimas yra liga ir gydoma taip, kaip gydytojas nurodo pacientui.
virssvoris yra problema, bet nemanau, kad reikia imtis kazkokiu drastisku priemoniu, t.y. nori pakoreguoti svori-pakoreguoji mityba(ir/arba gyvenimo buda).
o sveika mityba padeda ne tik svori sureguliuoti, bet ir sveikatos problemas isspresti/ju isvengti ateityje.
AS UZ SVEIKA MITYBA, O NE SAVES MUCYJIMA!!!!!!!!!
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 12:13)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais
~ 1 kg vištos gabaliukų
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio
Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti - morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.
P. S. morkas susmulkinau blenderiu, tad viskas vyko labai greitai... Mėgstantiems slyvas turėtų patikti...