Ta proga, kad man visai neseniai išėjo iškepti morengus panašius į morengus, nusprendžiau, kad atėjo laikas pamėginti morenginį tortą. Kaip sako Glacee, akys bijo, o rankos daro
Išsirinkau mano galva patį lengviausią - Pavlovos tortą.
Tortas "Pavlova" su vaisių papuošimu
4 kiaušinių baltymai
200g cukraus pudros
3 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis baltojo vyno acto
200g grietinėlės
griežinėliais supjausytas bananas
250g supjaustytų braškių
2 supjaustyti kiviai
2 pasifloros vaisiai
1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Orkaitės skardą išklokite kepimo popieriumi, jame nupieškite 20cm apskritimą. Baltymus išplakite iki standžių putų. Po truputį berkite cukraus pudrą ir kaskart rūpestingai išplakite. Subėrę visą pudrą dar plakite 5-10min., kol cukraus pudra bus visiškai ištirpusi. Įmaišykite krakmolą ir actą.
2. Baltymų masę paskleiskite nusibrėžtame rutulyje. Plačia geležte peiliu aplyginkite šonus į viršų. kraštus apjuoskite peiliu padarytu rantu (tortas bus tvirtesnis ir akiai malonesnis).
3. Kepkite 40min arba tol, kol tortas pabals ir pasidarys traškus. Atidarykite orkaitę - tegul tortas ataušta. Viršų aptepkite grietinėle ir išdėliokite vaisius. Apibarsytkite pasiflorų vaisių minkštimu.
Šaltinis: Didžioji kulinarijos enciklopedija
P.S. Dėjau kivius, bananus ir vynuoges be kauliukų, kuriomis pakeičiau braškes. Vasarą būtinai darysiu tik su braškėm. Morengą džiovinau ant silpniausios ugnies šiek tiek pravėrus orkaitės dureles 2h, po to dar valandą palikau džiūti (pas mane sena dujinė orkaitė
). Aš skubėjau šiek tiek, šiaip morengą reikia pilnai atvėsinti orkaitėje, o kepti planavau kokias 3h. Kiek laiko ir kokioj temperatūroj kepti, įvairiuose receptuose radau vis kitaip
Skonis. Nežinau koks turėtų būti, bet tai kas gavosi buvo laaabai skanu
Traški apačia ir šonai, minkštas vidus (kaip zefyras), grietinėlė ir vaisiai - viskas ištirpsta burnoj, o ranka siekia kito kąsnelio... mmmm
Pamišau parašyti, kad grietinėlę reikia išplakti. Aš plakiau su keliais šaukštais cukraus pudros.
Tik nelabai supratau, cia rasoma, kad kepti 40min., o paskui, kad morengus dziovinti 3val. Paaiskinkit man tundrai nuo pradziu iki pabaigos, kaip?