Turiu tokios kanaus ir paprasto torto recepta.
Tešla:
3 valgomieji šaukštai medaus
1 stiklinė cukraus (pagal skoni-as kepu su 0.5 stiklinės)
3 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
3 arbatiniai šaukšteliai dosos
2 šaukštai acto
Cukrų,kiaušinius ir medų supilt į vieną dubenį,pastatyti į didesnį puodą ant viryklės,pašildyti vandenį,įmerkti dubenį su tešla į jį ir maišyti apie minutę-kitą,kol pasidarys vientisa masė.
Tada paimti 3 šaukštelius sodos,"nugesinti" pora šaukštų acto,ir supilti į tešlą.toliau šildyti ir maišyti apie 7-10minučių.Tešlos apimtis turi padidėti-spalva bus šviesiai geltona.
Nukelti nuo garų ir įpilti tris stiklines miltų.Išmaišyti ir iškočioti blynus-kiek norit,tik turi būti pakankamai ploni.Iškept blynus ant riebalais išteptos skardos-turi būti šviesiai rudi,kepa labai greitai.Poto atvėsinti.
Kremas:
400 gramų grietinės
1 citrinos sultys (galima ir daugiau jei rugsciau megstat)
1 stiklinė cukraus (galima pagl skoni)
VIska išmaišyti ir pertepti blynus.Būtinai nakčiai palikti šaldytuve,kad kremas įsigertu i blyus.Papuoškite kaip tik norite.
Skanaus
Papildyta:
QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 03, 18:07)
O gal kas nors bent įsivaizduoja iš kokios tešlos gali būti iškepti šito torto lakštai?
Tie torto lakštai-Brie pelėsinis sūris.Jis labai dera su vaisiais todėl sugalvota padaryti tortą su juo...dėja tortas laaabai brangus turėtu būti