QUOTE(bea @ 2007 02 05, 14:01)
Esu kepus zacherio tortą. tikrai nereikia jo laistyti, labai skanus gaunasi. nesudėtingas.
štai čia mano variantas http://www.supermama...?...c=996&st=36
sėkmės
štai čia mano variantas http://www.supermama...?...c=996&st=36
sėkmės
Ačiū, Bea
Perverčiau įvairiausius Zacherio receptus, tai kaip supratau, variacijos yra kelios: pertepti šokoladiniu kremu arba pertepti abrikosų džemu. aš dariau su abrikosų džemu ir šiek tiek sulaiščiau vandeniu skiestu džemu ir romo esencija (nes neturėjau jokio alkoholinio gėrimo, tinkančio šiam reikalai). Tikrai labai gerai gavosi
ir dar tokią gudrybę išskaičiau: sluoksnius pertepti reikia pakaitintu su trupučiu vandens džemu ir dar taip pat viršų aptepti - tada glajus gražiau užsideda.
o kalbant apie glajų, turiu klausimą: radau šokoladinio glajaus variantą, kai į pakaitintą cukraus su trupučiu vandens sirupą sudedamas juodasis šokoladas, pakaitinama iki 110 laipsnių ir gaunamas glajus.
Štai čia yra aprašytas sudėtingesnis glajaus gaminimo procesas...
Aišku, man iš glajaus nelabai kas gavosi: neblizgantis, negražiai užsitepė ir pan. Ir spėlioju, kokia didžiausia klaida: per mažai įkaitintas sirupas (gal reikia beveik iki karamelės įkaitinti? nors temperatūra lyg ir turėjo būti reikiama), per mažai kaitinta su šokoladu? ir ar būtinos tos pamaišymo ant lentelės procedūros? nes ne visuose receptuose tai minima
gal kas esate bandę? gal žinote?
o tai man dabar "kablys" išsiaiškinti