Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(bea @ 2007 02 05, 14:01)
Esu kepus zacherio tortą. tikrai nereikia jo laistyti, labai skanus gaunasi. nesudėtingas.
štai čia mano variantas http://www.supermama...?...c=996&st=36
sėkmės

Ačiū, Bea 4u.gif
Perverčiau įvairiausius Zacherio receptus, tai kaip supratau, variacijos yra kelios: pertepti šokoladiniu kremu arba pertepti abrikosų džemu. aš dariau su abrikosų džemu ir šiek tiek sulaiščiau vandeniu skiestu džemu ir romo esencija (nes neturėjau jokio alkoholinio gėrimo, tinkančio šiam reikalai). Tikrai labai gerai gavosi bigsmile.gif
ir dar tokią gudrybę išskaičiau: sluoksnius pertepti reikia pakaitintu su trupučiu vandens džemu ir dar taip pat viršų aptepti - tada glajus gražiau užsideda.

o kalbant apie glajų, turiu klausimą: radau šokoladinio glajaus variantą, kai į pakaitintą cukraus su trupučiu vandens sirupą sudedamas juodasis šokoladas, pakaitinama iki 110 laipsnių ir gaunamas glajus.
Štai čia yra aprašytas sudėtingesnis glajaus gaminimo procesas...
Aišku, man iš glajaus nelabai kas gavosi: neblizgantis, negražiai užsitepė ir pan. Ir spėlioju, kokia didžiausia klaida: per mažai įkaitintas sirupas (gal reikia beveik iki karamelės įkaitinti? nors temperatūra lyg ir turėjo būti reikiama), per mažai kaitinta su šokoladu? ir ar būtinos tos pamaišymo ant lentelės procedūros? nes ne visuose receptuose tai minima g.gif
gal kas esate bandę? gal žinote?
o tai man dabar "kablys" išsiaiškinti bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, tortuku megejos! bigsmile.gif Noriu paklausti, gal kasnors zinot torto "Puriena" recepta? Sis tortukas man labai skanus, todel noreciau pati ji pasigaminti... rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
Seniau labai populiarus buvo šis tortas, jis yra baltas, dažnai vestuvėse tokių būdavo, jei neklystu vadinasi ''Jaunystė'', bet dabar niekur nematau jo pirkti, gal kas matėte?
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra @ 2007 02 13, 12:39)
Seniau labai populiarus buvo šis tortas, jis yra baltas, dažnai vestuvėse tokių būdavo, jei neklystu vadinasi ''Jaunystė'', bet dabar niekur nematau jo pirkti, gal kas matėte?

Buvo Maximoje.
Atsakyti
Žinau, kad Glacee receptuką turi šito torčiuko. Pabandyk jos paprašyt, jei netingi kept... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra @ 2007 02 13, 11:39)

Mačiau ir esu pirkusi. yra ir Maximoj ir IKI... tik reik klausti pardavėjų, jų, matyt mažai užsako, bet tikrai YRA... Pats skaniausias iš visų tortų thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
vienas Bea nurodytas internetinis adresiukas man buvo kaip atradimas.. Ten tiek visokiu receptu. Verčiuosi juos is anglų kalbos, bet labai keblu, nezinau kas tas "Cream of tartar" Kiek suprantu, tai kazkokie lyg ir milteliai, drauge sako, kad padazas g.gif
Gal galetumete pasakyti, kas tai yra, ir kuo tai galima pakeisti, jei parduotuveje nerasiu? (o ir abejoju ar rasiu)
Atsakyti
cream of tartar = potassium acid tartrate = potassium bitartrate Substitutes: lemon juice (use 3 times as much) OR vinegar (use 3 times as much)

Šių miltelių Lietuvoje tikrai nėra. Jie dažniausiai skirti stabilizuoti plakamiems kiaušinių baltymams. Aš nieko vietoje jų nededu, o kitos merginos pila šiek tiek acto...
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 15, 12:22)
cream of tartar = potassium acid tartrate = potassium bitartrate  Substitutes:  lemon juice (use 3 times as much) OR vinegar (use 3 times as much)

Šių miltelių Lietuvoje tikrai nėra. Jie dažniausiai skirti stabilizuoti plakamiems kiaušinių baltymams. Aš nieko vietoje jų nededu, o kitos merginos pila šiek tiek acto...

dėkui Sonatina, dabar suprantu, kodel plakant baltymus nurodomas žiupsnelis šių miltelių ax.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif
Vyras va ''Napoleona'' labai megsta. Noreciau jam ji iskepti, taciau esu tikrai nekokia kulinare blush2.gif Na, bet pabandyti visada galima.
Tik va toki klausimuka turiu: ar galima tu lakstu negaminti paciai, o pirkti gatavus saldytus teslos paplotelius? Ir jei taip- tai kokius pirkt: paprastus ar sluoksniuotos teslos?
Labai aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
birdie
pirk sluoksniuotą tešlą smile.gif tortui geriau mėlyname pakelyje - kur du lakštai po 250 g smile.gif yra dar po penkis lapelius ir po kilogramą supakuota
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 25 kovo 2007 - 22:36
Jei neturit daug laiko,tj laabai skanus yra Audros tortas(pavadinimas pagal recepto saltini wink.gif)
Reikia:1litro grietines(as dedu pusantro didelio indelio)
3sauksteliu zelatinos
Biskvito 3 lakstu(tingiu keptis,tai naudoju pirktini tongue.gif )
4saukstu cukraus
vanilinio cukraus sauksteli
kapotu riesutu ir tarkuoto juodo sokolado
Papuosimui reikia sokolado ir riesutu,bet galima atverti kelia fantazijai wink.gif

Zelatina isbrinkinti,istirpinti.Grietine su cukrum gerai isplakti,supilti pravesusia zelatina,vanilini cukru ir dar plakti,sudeti sokolada,riesutus ir vel plakti smile.gif
tada gautu kremu pertepti biskvita,aptepti virsu,krastus,papuosti.

Del plakimo,tai plakiau saukstu,bet gal galima ir mixeriu wink.gif
Atsakyti