Labas, Sonatina. Matai, tortas turetu but siurprizu Bet turbut teks pasislepus sandeliuke puost
O as nieko bloga, jei tortas stovi pagamintas kokia savaite? Mano mama taip darydavo tam, kad sluoksniai susigertu Budavo labai skanu..Bet turbut, ne visiem tortam toks principas tinka ?
Oi, Sonatina, isgazdinai net As jau vakar pagaminau torta, o svesim gimtadieni tik sekmadieni
Jis nepapuostas dar, bet bijau i kanera kist..Ar neistis jis, atsildytas?
Na va, reikejo iskart su profesionalem pasitart
Aciu, Sonatina, uz pamoka.
Jis nepapuostas dar, bet bijau i kanera kist..Ar neistis jis, atsildytas?
Na va, reikejo iskart su profesionalem pasitart
Aciu, Sonatina, uz pamoka.
matrioska
na štai... pavėlavau
Sonatina viską puikiai paaiškino. Tik dar pakartosiu - aš irgi nerizikuočiau laikyti tortą tiek ilgai... maks. 2 - 3 dienas, t.y. šiandien padariau - pirma diena, rytoj valgau - antra diena, dar poryt valgau.... jeigu matau, kad kas lieka, tai supjaustau gabaliukais tokio dydžio, kad būtų vienam kartui suvalgyti ir sušaldau, (tik negalima šaldyti tortų su želatina)
Tortas po šaldiklio visiškai normaliai atrodo ir jo skonis nesikeičia O puošto tai tikrai negalima kišti į kamerą, reikės puošti prieš pateikiant
nebijok to mano torto ))) jis nesikandžioja... atvirkščiai ))))))
na štai... pavėlavau
Sonatina viską puikiai paaiškino. Tik dar pakartosiu - aš irgi nerizikuočiau laikyti tortą tiek ilgai... maks. 2 - 3 dienas, t.y. šiandien padariau - pirma diena, rytoj valgau - antra diena, dar poryt valgau.... jeigu matau, kad kas lieka, tai supjaustau gabaliukais tokio dydžio, kad būtų vienam kartui suvalgyti ir sušaldau, (tik negalima šaldyti tortų su želatina)
Tortas po šaldiklio visiškai normaliai atrodo ir jo skonis nesikeičia O puošto tai tikrai negalima kišti į kamerą, reikės puošti prieš pateikiant
nebijok to mano torto ))) jis nesikandžioja... atvirkščiai ))))))
sveikos
gal kuri kartais zinor " beze " torto recepta, (cia gal greiciau mamos zinotu), buciau labai dekinga
gal kuri kartais zinor " beze " torto recepta, (cia gal greiciau mamos zinotu), buciau labai dekinga
QUOTE(victoria @ 2006 11 24, 18:10)
sveikos
gal kuri kartais zinor " beze " torto recepta, (cia gal greiciau mamos zinotu), buciau labai dekinga
gal kuri kartais zinor " beze " torto recepta, (cia gal greiciau mamos zinotu), buciau labai dekinga
Victoria,o cia originalus torto pavadinimas ir parasyk kas ten turetu buti viduje.
QUOTE(gytenis @ 2006 11 25, 14:05)
Victoria,o cia originalus torto pavadinimas ir parasyk kas ten turetu buti viduje.
nu jo cia toks is rusu laiku, nors esu macius ir pirtk dabar kazka panasaus, toks kaip morenginis, kepasi plaktas baltymas paskiau jis pertepamas kremu, siaip zinau kaip daromas tik nezinau visu ingridientu, zinau kad daroma is 10 kiausiniu, kad pertepimas verdamas ant garu...
na kas nors gal pamenat
QUOTE(victoria @ 2006 11 26, 01:13)
nu jo cia toks is rusu laiku, nors esu macius ir pirtk dabar kazka panasaus, toks kaip morenginis, kepasi plaktas baltymas paskiau jis pertepamas kremu, siaip zinau kaip daromas tik nezinau visu ingridientu, zinau kad daroma is 10 kiausiniu, kad pertepimas verdamas ant garu...
na kas nors gal pamenat
na kas nors gal pamenat
beze - tai kremo rūšis - kažkas a la morengas, gal kiek minkštesnis reikalas.
Pabandžiau inete ieškoti tai torto su tokiu kremu neradau, tik visokių pyragaičių.
Papildyta:
QUOTE(Tynka @ 2006 11 26, 07:53)
beze - tai kremo rūšis - kažkas a la morengas, gal kiek minkštesnis reikalas.
Pabandžiau inete ieškoti tai torto su tokiu kremu neradau, tik visokių pyragaičių.
Pabandžiau inete ieškoti tai torto su tokiu kremu neradau, tik visokių pyragaičių.
radau vieną, įtariu ne toks, kokio reikia ,bet gal tiks kažkas...
torciukas
va radau sokoladinio torciuko recepta..skamba l. skaniai bet dar neisbandytas. jei kuri isbandysit butinai praneski:)
Šokoladinis tortas
Biskvitui:
100 g cukraus,
8 kiaušiniai,
220 g miltų,
60 g kakavos.
Kremui:
6 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
50 g miltų,
11 pieno,
150 g sviesto,
200 g šokolado.
Varškės kremui:
500 g varškės,
30 g želatinos,
200 g grietinėlės,
200 g cukraus.
Iš biskvitui skirtų produktų iškepame biskvitą. Ruošiame kremą: kiaušinio trynius ištriname su cukrumi, užplikome karštu pienu, pakaitiname, kol sutirštės. Sudedame šokoladą, masę atvėsiname ir, įdėję sviesto, gerai išmaišome. Ruošiame varškės kremą: želatiną išbrinkiname ir išlydome. Varškę ištriname, suberiame cukrų, supilame želatiną, sumaišome su išplakta grietinėle. Biskvitą pertepame varškės kremu, puošiame šokoladiniu kremu.
Šokoladinis tortas
Biskvitui:
100 g cukraus,
8 kiaušiniai,
220 g miltų,
60 g kakavos.
Kremui:
6 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
50 g miltų,
11 pieno,
150 g sviesto,
200 g šokolado.
Varškės kremui:
500 g varškės,
30 g želatinos,
200 g grietinėlės,
200 g cukraus.
Iš biskvitui skirtų produktų iškepame biskvitą. Ruošiame kremą: kiaušinio trynius ištriname su cukrumi, užplikome karštu pienu, pakaitiname, kol sutirštės. Sudedame šokoladą, masę atvėsiname ir, įdėję sviesto, gerai išmaišome. Ruošiame varškės kremą: želatiną išbrinkiname ir išlydome. Varškę ištriname, suberiame cukrų, supilame želatiną, sumaišome su išplakta grietinėle. Biskvitą pertepame varškės kremu, puošiame šokoladiniu kremu.
Kažkada senai radau receptuką laaabai skanaus torčiuko ,ir nutariau pasidalinti juo su Jumis
TORTAS "SAPNAS"
Tau reikės :
0,5 kg sluoksniuotos bemielės tešlos(paprasta nusipirkti parduotuvėj )
3 kiaušinių trynių,
3 šaukštų pistacijų,
4 šaukštų migdolų.
Kremui :
20 g. želatinos,
200g. grietinėlės,
2 pakelių avietinio pudingo,
1 st.nerūgščios varškės,
3 šaukštų cukraus pudros,
4 šaukštų medaus,
saujelė džiovintų papajų ir
saldainių "jūros akmenukai ".
Atšildytą tešlą padalinkite į 8 dalis,juos iškočiokite.Aptepkite kiekvieną plaktais kiaušinio tryniais ,pabarstykite kapotais riešutais.Kepkite 200 C karštumo orkaitėje apie 10 -15 min.iki auksinės spalvos.Atvėsintus lakštus sutepk kremu.
Kremo ruošimas :
mažame kiekyje vandens išbrinkink želatiną.Pudingo miltelius sumaišyk su pienu ir pakaitink, kol susidarys vientisa masė, atvėsink, supilk skysta medų, per sietelį pertrintą varškę, atskirai su cukraus pudra išplaktą grietinėlę. Viską atsargiai sumaišyk,o tada maža srovele pilk ant lengvos ugnies ištirpintą želatiną. Pastatykite šaltai. O kai pradės stingti,suberk džiovintos papajos gabaliukus ir saldainius.
Viršų gali puošti tirpintu šokoladu,apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
Gaila kad foto neturiu parodyčiau kaip skaniai atrodo...na gal kas is Jūsų gamis ir galės įkelti nuotraukytę
TORTAS "SAPNAS"
Tau reikės :
0,5 kg sluoksniuotos bemielės tešlos(paprasta nusipirkti parduotuvėj )
3 kiaušinių trynių,
3 šaukštų pistacijų,
4 šaukštų migdolų.
Kremui :
20 g. želatinos,
200g. grietinėlės,
2 pakelių avietinio pudingo,
1 st.nerūgščios varškės,
3 šaukštų cukraus pudros,
4 šaukštų medaus,
saujelė džiovintų papajų ir
saldainių "jūros akmenukai ".
Atšildytą tešlą padalinkite į 8 dalis,juos iškočiokite.Aptepkite kiekvieną plaktais kiaušinio tryniais ,pabarstykite kapotais riešutais.Kepkite 200 C karštumo orkaitėje apie 10 -15 min.iki auksinės spalvos.Atvėsintus lakštus sutepk kremu.
Kremo ruošimas :
mažame kiekyje vandens išbrinkink želatiną.Pudingo miltelius sumaišyk su pienu ir pakaitink, kol susidarys vientisa masė, atvėsink, supilk skysta medų, per sietelį pertrintą varškę, atskirai su cukraus pudra išplaktą grietinėlę. Viską atsargiai sumaišyk,o tada maža srovele pilk ant lengvos ugnies ištirpintą želatiną. Pastatykite šaltai. O kai pradės stingti,suberk džiovintos papajos gabaliukus ir saldainius.
Viršų gali puošti tirpintu šokoladu,apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
Gaila kad foto neturiu parodyčiau kaip skaniai atrodo...na gal kas is Jūsų gamis ir galės įkelti nuotraukytę
Mergaitės, gal nutuokiate kaip yra daromi visokių įvairių formų tortai. Kadangi mano draugas gimtadieniui nori torto ir manęs , tai sugalvojau jam padaryti moters formos tortą, tik nelabai nutuokiu kaip tai daryti. Gal kas turite patirties tame ir galėtumėt ja pasidalinti...