QUOTE (Rimse @ 2004 03 18, 13:39) |
Vakar ir as pabandziau ta tortuka iskepti. Skonis lux, tik kremo ryskiai per daug buvo (kepiau is 0,5 kg. sluoksniuotos teslos). Gavosi toks patizes , bet skanus. |
O kaip pats kremas gavosi? Ar vientisas? Tirstokas?
Pradedancios daro kitoki krema
pienas+kiausiniu tryniai+krakmolas
jis lengvesnis, tik rezultatas su pirmuoju geresnis
QUOTE (Springlet @ 2004 03 19, 15:58) | ||
O kaip pats kremas gavosi? Ar vientisas? Tirstokas? Pradedancios daro kitoki krema pienas+kiausiniu tryniai+krakmolas jis lengvesnis, tik rezultatas su pirmuoju geresnis |
Kremo konsistencija man rodos, kad gera gavosi - kaip kondensuoto pieno. Tik as jo labai daug pritepiau, zodziu, sutepiau visa, kiek issiviriau. Kita karta jei darysiu, tai to kremo tik puse normos virsiu, va taip. O gal jis dar tirstesnis turi gautis?
Ne panasiai toks ir turi gautis as matai tesla pati kepu, o parduotuvine kai pritingiu tai tada naudoju beje du pakelius, jei gerai atsimenu.
Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas
Papildyta @ [mergetime]1079707785[/mergetime]
Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.
Skanaus!
Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas
Papildyta @ [mergetime]1079707785[/mergetime]
Norvegiškas ledų tortas
500g lazdyno riešutų,
7 kiaušiniai,
200g cukraus,
0,5l grietinėlės,
druskos,
vanilino.
500g lazdyno riešutų,
7 kiaušiniai,
200g cukraus,
0,5l grietinėlės,
druskos,
vanilino.
Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.
Skanaus!
QUOTE (Springlet @ 2004 03 19, 16:47) |
Ne panasiai toks ir turi gautis as matai tesla pati kepu, o parduotuvine kai pritingiu tai tada naudoju beje du pakelius, jei gerai atsimenu. Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas |
O as naudojau tik viena pakeli teslos todel taip ir gavosi. O viena sluoksni ir as uogienes tepiau .
Brangios kulinares,
pasiulykite man,neturinciai daug laiko sedeti virtuveje,koki nors skanu recepta kremui,kuriuo sutepciau tuos perkamus biskvytinius blynus...
Aciu is anksto!!!
pasiulykite man,neturinciai daug laiko sedeti virtuveje,koki nors skanu recepta kremui,kuriuo sutepciau tuos perkamus biskvytinius blynus...
Aciu is anksto!!!
Et,o as kaip tik kazkada toki tortuka dariau.Su konc. ananasais ir grietinele berods. Pasidre moment ir labai skanu buvo.Nu bet ar as vista dabar atgaminsiu ta recepta? Jei rasiu lapeli,ant kurio buvo receptas,tai butinai parasysiu.
Turiu itarima,kad cia bea galetu patarimu pazert
Turiu itarima,kad cia bea galetu patarimu pazert
jogurtinis kremas:
0,5 litro jogurto (naudoju JO, kad nebutu skystas ziurekit!)
0,45/0,5 30 proc. reibumo grietine(taupos arba kelmes )
cukrus/ cukraus pudra, rugstele pgl skoni
viska isplakti ir pertepti storais sluoksniais. Persigeria per 2 valandas Tarp sluoksniu kartais pabarstau kokoso drozliu, vaisiu gabaliuku(atitaikyti pagal jogurta)
0,5 litro jogurto (naudoju JO, kad nebutu skystas ziurekit!)
0,45/0,5 30 proc. reibumo grietine(taupos arba kelmes )
cukrus/ cukraus pudra, rugstele pgl skoni
viska isplakti ir pertepti storais sluoksniais. Persigeria per 2 valandas Tarp sluoksniu kartais pabarstau kokoso drozliu, vaisiu gabaliuku(atitaikyti pagal jogurta)
cia buvo keli pertepimai, jei idomu
http://supermama.com...?showtopic=1046
http://supermama.com...?showtopic=1046
Apie tortu kremus jau prisiskaiciau, o dabar gal galetumete pasidalinti tortu biskvitu receptukais .
As dazniausiai kepu toki:
1 ind. kondensuoto pieno su cukrum, 2 kiausiniai, 2 stiklines miltu, 2 saukstai sviesto, 1 saukstelis sodos (nugesinti), vanilinio cukraus, aguonu.
Kiausinius isplakti, sviesta istirpinti, sudeti kondensuota piena, soda, miltus, vanilini cukru. Tasla padalinti i 3 dalis ir kepti apvalioje formoje. I viena teslos dali iberti aguonu.
Pertepimas pagal nora, galimybes ir fantazija
As dazniausiai kepu toki:
1 ind. kondensuoto pieno su cukrum, 2 kiausiniai, 2 stiklines miltu, 2 saukstai sviesto, 1 saukstelis sodos (nugesinti), vanilinio cukraus, aguonu.
Kiausinius isplakti, sviesta istirpinti, sudeti kondensuota piena, soda, miltus, vanilini cukru. Tasla padalinti i 3 dalis ir kepti apvalioje formoje. I viena teslos dali iberti aguonu.
Pertepimas pagal nora, galimybes ir fantazija
Aš irgi pertepimui naudoju jogurtą, paprastai Smilgos persikinį. Į jį pilu ištiprintą atvėsusia želatiną, torto lakštus puošiu pjaustytais vaisiais - kons. persikais, braškėm, ką turiu (p.s. su kiviu nelabai stengsta), o kai jogurtinė masė pradeda tirštėti, tada dedu ją su šaukštu ant tu lapu, viršu barstau kuo turiu - kokso drožlėm, kakava, puošiu vaisias ( ekspromtu fantazuoju) ir kišu į šaldytuvą. skanesnis,kai pastovi bent pusdienį. Geriausia paruosti iš vakaro.
As, jeigu tiksliai atsimenu (nes seniai buvo) , grietine skystesne su cukraus pudra ir citrinos rugstim su mikseriu isplakdavau ir atsaldydavau biski. Tarp blynu tepdavau ir vaisiu ivairiu pridedavau. Atsimenu megdavau maisyti sviesius su kakaviniais blynais. Tai tortas agromnas gaudavosi. Ant virsaus irgi pridedavau vaisiu. Ir i saldytuva, kad viskas sustingtu.