Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE (Rimse @ 2004 03 18, 13:39)

Vakar ir as pabandziau ta tortuka iskepti. Skonis lux, tik kremo ryskiai per daug buvo (kepiau is 0,5 kg. sluoksniuotos teslos). Gavosi toks patizes biggrin.gif , bet skanus.

O kaip pats kremas gavosi? Ar vientisas? Tirstokas?

Pradedancios daro kitoki krema
pienas+kiausiniu tryniai+krakmolas
jis lengvesnis, tik rezultatas su pirmuoju geresnis smile.gif

Atsakyti
QUOTE (Springlet @ 2004 03 19, 15:58)
QUOTE (Rimse @ 2004 03 18, 13:39)

Vakar ir as pabandziau ta tortuka iskepti. Skonis lux, tik kremo ryskiai per daug buvo (kepiau is 0,5 kg. sluoksniuotos teslos). Gavosi toks patizes  biggrin.gif , bet skanus.

O kaip pats kremas gavosi? Ar vientisas? Tirstokas?

Pradedancios daro kitoki krema
pienas+kiausiniu tryniai+krakmolas
jis lengvesnis, tik rezultatas su pirmuoju geresnis smile.gif

Kremo konsistencija man rodos, kad gera gavosi - kaip kondensuoto pieno. Tik as jo labai daug pritepiau, zodziu, sutepiau visa, kiek issiviriau. Kita karta jei darysiu, tai to kremo tik puse normos virsiu, va taip. O gal jis dar tirstesnis turi gautis?
Atsakyti
Ne panasiai toks ir turi gautis smile.gif as matai tesla pati kepu, o parduotuvine kai pritingiu tai tada naudoju smile.gif beje du pakelius, jei gerai atsimenu.

Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1079707785[/mergetime]

Norvegiškas “ledų” tortas


500g lazdyno riešutų,
7 kiaušiniai,
200g cukraus,
0,5l grietinėlės,
druskos,
vanilino.

Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.


Skanaus!
Atsakyti
QUOTE (Springlet @ 2004 03 19, 16:47)
Ne panasiai toks ir turi gautis smile.gif as matai tesla pati kepu, o parduotuvine kai pritingiu tai tada naudoju smile.gif beje du pakelius, jei gerai atsimenu.

Galima koki sluoksni megstama uogiene pertepti, tada tortas nebus toks vienodas wink.gif

O as naudojau tik viena pakeli teslos todel taip ir gavosi. O viena sluoksni ir as uogienes tepiau thumbup.gif .
Atsakyti
Brangios kulinares,
pasiulykite man,neturinciai daug laiko sedeti virtuveje,koki nors skanu recepta kremui,kuriuo sutepciau tuos perkamus biskvytinius blynus...
Aciu is anksto!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Et,o as kaip tik kazkada toki tortuka dariau.Su konc. ananasais ir grietinele berods. Pasidre moment ir labai skanu buvo.Nu bet ar as vista dabar atgaminsiu ta recepta? g.gif Jei rasiu lapeli,ant kurio buvo receptas,tai butinai parasysiu.
Turiu itarima,kad cia bea galetu patarimu pazert wink.gif
Atsakyti
jogurtinis kremas:
0,5 litro jogurto (naudoju JO, kad nebutu skystas ziurekit!)
0,45/0,5 30 proc. reibumo grietine(taupos arba kelmes )
cukrus/ cukraus pudra, rugstele pgl skoni
viska isplakti ir pertepti storais sluoksniais. Persigeria per 2 valandas Tarp sluoksniu kartais pabarstau kokoso drozliu, vaisiu gabaliuku(atitaikyti pagal jogurta)
Atsakyti
cia buvo keli pertepimai, jei idomu smile.gif
http://supermama.com...?showtopic=1046
Atsakyti
Apie tortu kremus jau prisiskaiciau, o dabar gal galetumete pasidalinti tortu biskvitu receptukais rolleyes.gif .

As dazniausiai kepu toki:

1 ind. kondensuoto pieno su cukrum, 2 kiausiniai, 2 stiklines miltu, 2 saukstai sviesto, 1 saukstelis sodos (nugesinti), vanilinio cukraus, aguonu.

Kiausinius isplakti, sviesta istirpinti, sudeti kondensuota piena, soda, miltus, vanilini cukru. Tasla padalinti i 3 dalis ir kepti apvalioje formoje. I viena teslos dali iberti aguonu.

Pertepimas pagal nora, galimybes ir fantazija
Atsakyti
Aš irgi pertepimui naudoju jogurtą, paprastai Smilgos persikinį. Į jį pilu ištiprintą atvėsusia želatiną, torto lakštus puošiu pjaustytais vaisiais - kons. persikais, braškėm, ką turiu (p.s. su kiviu nelabai stengsta), o kai jogurtinė masė pradeda tirštėti, tada dedu ją su šaukštu ant tu lapu, viršu barstau kuo turiu - kokso drožlėm, kakava, puošiu vaisias ( ekspromtu fantazuoju) ir kišu į šaldytuvą. skanesnis,kai pastovi bent pusdienį. Geriausia paruosti iš vakaro.

Atsakyti
Aš naudoju pertepimą, gaunasi panašu į paukščių pieną: į kondensuotą pieną (be cukraus) įdėti 2 šaukštus cukraus ir gerai išplakti. Tada sumaišyti su atvėsusia žele ( į 0,5 l vandens reikia dėti 2 pok. žele) .
Atsakyti
As, jeigu tiksliai atsimenu (nes seniai buvo) g.gif , grietine skystesne su cukraus pudra ir citrinos rugstim su mikseriu isplakdavau ir atsaldydavau biski. Tarp blynu tepdavau ir vaisiu ivairiu pridedavau. Atsimenu megdavau maisyti sviesius su kakaviniais blynais. Tai tortas agromnas gaudavosi. Ant virsaus irgi pridedavau vaisiu. Ir i saldytuva, kad viskas sustingtu. thumbup.gif
Atsakyti