QUOTE(Glacee @ 2006 11 09, 13:29)
dziugena
aš tai daryčiau tokį kokteilį
Šiuo atveju tai yra žemuogės, juodieji serbentai ir nektarinai, bet kodėl nepadarius kivi, konservuotų persikų ir šaldytų braškių? Arba kitokį variantą
Paprastai darau tokį kremą
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai krakmolo (su nedideliu kaupu)
(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
100 - 150 g sviesto
trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi) ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti. Kai masė atvės galima pertepti tortą. Tortas turi pastovėti naktį šaldytuve.
Šituo kremo kiekiu aš paprastai pertepu keturis sluoksniuotos tešlos lakštus (iš mėlyno pakelio 500 g , kur yra 2 lakštai po 250 g. Tai yra sunaudoju keturis lakštus.)
aš tai daryčiau tokį kokteilį
Šiuo atveju tai yra žemuogės, juodieji serbentai ir nektarinai, bet kodėl nepadarius kivi, konservuotų persikų ir šaldytų braškių? Arba kitokį variantą
Paprastai darau tokį kremą
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai krakmolo (su nedideliu kaupu)
(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
100 - 150 g sviesto
trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi) ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti. Kai masė atvės galima pertepti tortą. Tortas turi pastovėti naktį šaldytuve.
Šituo kremo kiekiu aš paprastai pertepu keturis sluoksniuotos tešlos lakštus (iš mėlyno pakelio 500 g , kur yra 2 lakštai po 250 g. Tai yra sunaudoju keturis lakštus.)
Na va padariau sita krema, labai skanus gavosi, bet turiu viena klausyma, kokios konsistencijos jis turetu buti, nes pas mane iki galo nesustigo, ar taip ir reikejo, konsistencija buvo tokia, kaip kose ar gretine. As viska pagal recepta dariau, bet, kai idejau sviesto vel pastaciau ant ugnies, gal nereikejo O siaip tortas liuks gavosi. Aciu labai